Τετάρτη 22 Ιουνίου 2016

Ο Σόιμπλε το ξεκαθάρισε: “Θα αλλάξουμε την Ε.Ε. ανεξάρτητα τι θα ψηφίσουν στη Βρετανία!

Σόιμπλε: "όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, “δεν θα μπορέσουμε να συνεχίσουμε όπως κάναμε μέχρι τώρα"! 
ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΑΓΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΒΡΕΤΑΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑ 
ΜΕΙΩΣΗ ΜΙΣΘΩΝ 30% ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΟ ΜΙΣΘΟ ΣΤΑ 586 ΕΥΡΩ ΘΑ ΦΕΡΟΥΝ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ
Αυτό είναι ο τρόμος! Αυτός είναι ο λόγος της αστικής τάξης σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.
Είναι ένα ξεκάθαρο μήνυμα έντασης του ταξικού πολέμου. 

Τι είπε ο Σόϊμπλε σε οικονομικό συνέδριο στο Βερολίνο σύμφωνα με όσα μεταδίδει το ΑΠΕ:

Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να αλλάξει είτε η Βρετανία ψηφίσει να παραμείνει είτε ψηφίσει να αποχωρήσει απ’ αυτόν τον συνασπισμό κρατών στο δημοψήφισμα της την Πέμπτη, δήλωσε σήμερα ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

“Η Ευρώπη δεν είναι σε καλή κατάσταση”, δήλωσε ο Σόιμπλε μιλώντας σε οικονομικό συνέδριο στο Βερολίνο.

Ο Γερμανός πολιτικός εξέφρασε την ελπίδα ότι η Βρετανία θα ψηφίσει υπέρ της παραμονής της στην ΕΕ, αλλά πρόσθεσε πως, όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, “δεν θα μπορέσουμε να συνεχίσουμε όπως κάναμε μέχρι τώρα, αλλιώς οι άνθρωποι θα πουν ‘δεν κατάλαβαν'”.

“Η Βρετανία είναι μια σημαντική αγορά για τη γερμανική οικονομία και ενδεχόμενη βρετανική έξοδος θα προκαλούσε σημαντική ζημιά”, πρόσθεσε.

Τι σημαίνουν όλα αυτά το βλέπουμε στη Γαλλία με τον λαό στο δρόμο να παλεύει να μην περάσουν τα αντεργατικά μέτρα.

Που έρχονται σύντομα και στην Ελλάδα!
Μειώσεις μισθών ακόμη και 30%; “Έρχεται” το Σεπτέμβριο
Κατώτατο μισθό στα 586 ευρώ σε συνδυασμό με κατάργηση όλων των επιδομάτων βάζει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων η τρόικα.

Τρόμο για όλους τους εργαζόμενους, τόσο στον Ιδιωτικό τομέα όσο και στους Δημοσίους Υπαλλήλους, προκαλεί η αποκάλυψη, του Ελεύθερου Τύπου, των προαπαιτούμενων που απαιτεί η τρόικα από το Φθινόπωρο.

Οι απαιτήσεις αυτές, εφόσον πάρουν σάρκα και οστά, θα οδηγήσουν σε μειώσεις μισθών έως -30%.

Στην ουσία πρόκειται για το συμπληρωματικό μνημόνιο που έστειλαν οι δανειστές στην ελληνική κυβέρνηση και προβλέπει:

- Ρητή δέσμευση για κατώτατο μισθό στα 586 ευρώ 
- Κατάργηση όλων των επιδομάτων από την Πρωτοχρονιά του 2017. Δηλαδή τις προσαυξήσεις στις τριετίες, και τα επιδόματα γάμου, τέκνων, σπουδών και ανθυγιεινής εργασίας.
Σύμφωνα με πρόχειρους υπολογισμούς οι απαιτήσεις αυτές μεταφράζονται σε μείωση μισθού κατά 30%, όπως για παράδειγμα ενός έγγαμου μισθωτού με 9 χρόνια προϋπηρεσίας.
Και φυσικά οι Έλληνες εργοδότες τρίβουν τα χέρια τους... Έτσι θα έρθει η αστική οικονομική ανάπτυξη της κερδοφορίας τους.
Αυτό και αν είναι αύξηση του ποσοστού κέρδους και του ποσοστού απόσπασης υπεραξίας. 
Για αυτό άραγε άλλαξαν το Στρατιωτικό Στρατηγικό Δόγμα των Ενόπλων Δυνάμεων για το στρατό, το ναυτικό και την αεροπορία που προβλέπει την πιθανή εφαρμογή "στρατιωτικής ισχύος" και στο πλαίσιο της "επιβολής του νόμου και της ασφάλειας εσωτερικού της χώρας";
Να ποιες είναι οι Απειλές για το αστικό καθεστώς εξουσίας:
Πολιτικός Τομέας. 1. Η πολιτική ασφάλεια αφορά στην οργανωτική σταθερότητα των κρατών, των συστημάτων διακυβέρνησης και των ιδεολογιών που τα νομιμοποιούν. 2. Στις πολιτικές απειλές είναι ευάλωτα όλα τα κράτη το καθένα σε διαφορετικό βαθμό. Οι πολιτικές απειλές χαρακτηρίζονται από την ικανότητα να εκδηλωθούν εντός του κράτους ή και εκτός αυτού. Πάντοτε όμως στοχεύουν να πλήξουν την οργανωτική σταθερότητα των κρατών ήτοι την πολιτική ή εθνική ιδεολογία του κράτους και τους θεσμούς που εκπροσωπεί.
Οικονομικός Τομέας 1. Η οικονομική ασφάλεια αφορά στην πρόσβαση στους οικονομικούς πόρους, τη χρηματοδότηση και τι αγορές που απαιτούνται με την υποστήριξη αποδεκτού επιπέδου πλούτου και κρατικής ισχύος. 2. Με βάση τα παραπάνω η πιθανότερη οικονομική απειλή είναι η διαμόρφωση μη ομαλού οικονομικού περιβάλλοντος στη Χώρα για τη λειτουργία της οικονομίας της αγοράς, με προεκτάσεις στην αποτυχία επίτευξης κύριων μακροοικονομικών στόχων και τη δυσλειτουργία βασικών δραστηριοτήτων της οικονομίας, όπως στις μεταφορές, στην ενεργειακή πολιτική, στο εξωτερικό εμπόριο, στον τουρισμό κλπ. Κάποιες που έχουν οπωσδήποτε κάποια  οικονομική διάσταση είναι το οργανωμένο έγκλημα και τα μεταναστευτικά κύματα.
Κοινωνικός Τομέας. Η κοινωνική ασφάλεια αφορά στην ικανότητα υποστήριξη ενός πλαισίου παραδεκτών όρων για εξέλιξη των παραδοσιακών γλωσσικών προτύπων της δομής και της θρησκευτικής και εθνικής ταυτότητας των ηθών και εθίμων. Ο Δ’ Ελληνοχριστιανικός Πολιτισμός του Ολοκληρωτισμού είναι εδώ με τον Στρατό Φρουρό…
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν μασά τα λόγια της: εχθρός δεν είναι μόνο ο μετανάστης, αλλά όποιος αμφισβητήσει την εφαρμογή των Μνημονίων, όποιος απειλήσει τη λειτουργία της Αγοράς και τις Ιδιωτικοποιήσεις, όποιος κάνει κατάληψη δημόσιου κτιρίου και μπλόκα τους δρόμους. Τότε, τίθεται εκτός «εθνικού πλαισίου» και σύμφωνα με το  νέο Στρατιωτικό Στρατηγικό Δόγμα των Ενόπλων Δυνάμεων προβλέπεται η εφαρμογή "στρατιωτικής ισχύος" και στο πλαίσιο της "επιβολής του νόμου και της ασφάλειας εσωτερικού της χώρας"!
Για το εργατικό κίνημα είναι Μονόδρομος η Ανατροπή τους.
ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

2 σχόλια:

  1. Η γενοκτονία εις βάρος των Ελλήνων συνεχίζεται ακάθεκτη από την κυβέρνηση της αριστεράς. Αυτή είναι η αριστερά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ανώνυμε των 9:20, λές ψέμματα: Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ΠΑΣΟΚ ΔΕΝ είναι Αριστερά. Τα ράσα ΔΕΝ κάνουν τον παπά.

      β. Οι εθνικιστές/ακροδεξιοί (ΝΔ/ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ κλπ), ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ! Ενισχύουν την γενοκτονία σε βάρος των ελλήνων εργαζομ΄ςενων/ανέργων και των μεταναστών εργαζομένων. Οι έλληνες πλούσιοι ΜΙΑ ΧΑΡΑ περνάνε! Και μια χαρά οι εθνικιστές/ακροδεξιοί στηρίζουν τους έλληνες πλούσιους σε βάρος των ελλήνων και μεταναστών φτωχών!

      Διαγραφή