Τρίτη 14 Ιουνίου 2016

Στο Υπουργείο Άμυνας επικίνδυνοι στρατιωτικοί-πολιτικοί φυλάκισαν μετανάστες δίπλα σε αποθήκες πυρομαχικών

Τώρα τρέχουν και δεν φτάνουν στο Στρατόπεδο Συγκέντρωσης στο Κιλκίς
Από την πρώτη στιγμή που ο Στρατός ανέλαβε τη διαχείριση του Προσφυγικού Ζητήματος αμφισβητήσαμε την κυβερνητική προπαγάνδα, εναντιωθήκαμε στην εργασιακή εκμετάλλευση των συναδέλφων φαντάρων και στη μετατροπή τους σε Ανθρωποφύλακες δυστυχισμένων συνανθρώπων μας. 
Ταυτόχρονα, αποκαλύψαμε με υπευθυνότητα την επικίνδυνη ανευθυνότητα της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας του Υπουργείου Άμυνας, όταν φυλάκισαν πρόσφυγες και μετανάστες σε Στρατόπεδα Συγκέντρωσης, τα οποία χώριζε μόλις ένα σύρμα με τις αποθήκες πυρομαχικών του Στρατού.
Το Υπουργείο Άμυνας και το ΓΕΣ όμως αντί να λάβουν υπόψη τις σοβαρές καταγγελίες των φαντάρων και να λάβουν όλα τα απαιτούμενα μέτρα, αδιαφόρησαν.
Βλέπεις, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ νοιάζεται μόνο για την εφαρμογή της απάνθρωπης συμφωνίας Ε.Ε.-Τουρκίας και την επιτάχυνση του μηχανισμού καταγραφής-φακελώματος-απελάσεων προσφύγων και μεταναστών, για να υπηρετήσει την Ευρώπη Φρούριο και την αντιμεταναστευτική πολιτική που δολοφονεί και βιαιοπραγεί καθημερινά.
Βλέπεις, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ νοιάζεται μόνο να μοιράσει τα εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ που εισπράττει από την Ε.Ε. σε ΜΚΟ-εργολάβους-εμπόρους προκάτ-ιδιωτικές εταιρείες τροφοδοσίας και ασφάλειας, για να έρθει η ανάπτυξη της κερδοφορίας των επιχειρηματιών πάνω στις πλάτες των απελπισμένων μεταναστών που βιώνουν δραματικές συνθήκες εγκλεισμού, σε άθλιους χώρους, με ακόμη πιο άθλιο φαγητό και υγιεινή. 
Με αυτά και με αυτά, το Σαββατοκύριακο, ομάδα μεταναστών παραβίασε την περίφραξη Στρατοπέδου στο Κιλκίς και αποπειράθηκε να προσεγγίσει αποθήκες πυρομαχικών, στην προσπάθεια τους να φύγουν μακριά από το χώρο φυλάκισης τους.
Γρήγορα έγιναν όμως αντιληπτοί και τους συνέλαβε η δύναμη ασφαλείας του Στρατοπέδου, για να τους παραδώσει αργότερα στην Αστυνομία.
Δεν χρειάζεται να περιγράψουμε το κλίμα που επικρατεί στη μονάδα και την αναστάτωση που διακατέχει το σύνολο του προσωπικού.
Όμως δεν μπορούμε να μην επισημάνουμε τον τρόπο που παρουσιάστηκε το γεγονός από τα μιλιταριστικά σαιτ, που έφτασαν να απαιτούν την άμεση Απέλαση των δυστυχισμένων μεταναστών που διεκδίκησαν την ελευθερία τους.
Εμείς όμως πιστεύουμε ότι Λύση δεν είναι οι Απελάσεις προσφύγων-μεταναστών.
Λύση είναι η Απέλαση της βλακείας, της απανθρωπιάς και του κυβερνητικού καιροσκοπισμού.
Η Απέλαση του εθνικισμού και του ρατσισμού, που επιστρατεύουν επίσης μιλιταριστικά σαιτ για να σπείρουν τη μισαλλοδοξία και την ανασφάλεια, καλύπτοντας τις βαρύτατες ευθύνες του Υπουργείου Άμυνας.
Εμείς απαιτούμε να απεμπλακεί πλήρως ο Στρατός από τα Στρατόπεδα Συγκέντρωσης.
Καλούμε έφεδρους και μόνιμο προσωπικό να Αρνηθούν την προσφορά οποιαδήποτε υπηρεσίας υπερασπίζοντας το Σύνταγμα και εκφράζοντας την Αλληλεγγύη τους στους έγκλειστους πρόσφυγες-μετανάστες.
Πρέπει τώρα να κλείσουν τα Στρατόπεδα Συγκέντρωσης, να αναγνωριστούν όλα τα δικαιώματα σε πρόσφυγες-μετανάστες και να ανοίξουν τα σύνορα.
Οποιαδήποτε άλλη προσέγγιση είναι Υποκρισία και συμβολή στον πόλεμο που διεξάγεται εναντίον τους από την ελληνική κυβέρνηση, την Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437  

diktiospartakos.blogspot.com

2 σχόλια:

  1. Δύο πολύ σοβαρά περιστατικά σε hotspot και κέντρα φιλοξενίας προσφύγων,έγιναν γνωστά στο Militaire.gr

    Το ένα έχει να κάνει με θέμα ασφάλειας στρατιωτικών εγκαταστάσεων.Και το δεύτερο είναι περιστατικό ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑΣ κατά στρατιωτικού από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ που θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτική,όχι μόνο για τα δικαιώματα των προσφύγων και των μεταναστών -αυτονόητο αυτό- αλλά και γι΄ αυτά των στρατιωτικών που χωρίς να είναι υποχρεωμένοι εξασφαλίζουν και στους πρόσφυγες υποφερτή διαμονή και στους υπαλλήλους της Ύπατης Αρμοστίας συνθήκες κατάλληλες για να κάνουν τη δουλειά τους.

    Περιστατικό πρώτο:

    •Την Σαββατοκύριακο, ομάδα Πακιστανών (πάνω από 10 άτομα) παραβίασε την περίφραξη Στρατοπέδου στο Κιλκίς και αποπειράθηκε να προσεγγίσει αποθήκες πυρομαχικών.

    Ευτυχώς τους αντελήφθη και τους συνέλαβε έγκαιρα η δύναμη ασφαλείας του Στρατοπέδου, τους συνέλαβε και τους παρέδωσε στην Αστυνομία.

    Ερώτημα: Θα υπάρξει κάποια απέλαση;

    Περισρατικό δεύτερο:

    Hot-spot της ΛΕΣΒΟΥ την Παρασκευή:

    Στέλεχος των ΕΔ έκανε παρατήρηση σε ανήλικο πρόσφυγα-μετανάστη διότι παραβίαζε την σειρά κατα την ώρα της διανομής φαγητού.

    Ο ανήλικος επιτέθηκε φραστικά στο στέλεχος, το οποίο κάλεσε την Αστυνομία για να επιληφθεί.

    Μετά από λίγο άτομα της Ύπατης Αρμοστείας, αναζήτησαν τους γονείς του ανήλικου, οι οποίοι τον είχαν αφήσει χωρίς έλεγχο και κοιμόντουσαν , παροτρύνοντας τους να πάνε στο Α.Τ. για να υποβάλουν μήνυση για κακοποίηση!

    Ο ανήλικος εξετάστηκε από ιατρό και δεν διαπιστώθηκε ουδεμία κακοποίηση.

    Ερωτήματα:

    •Ποιος θα προστατεύσει τους στρατιωτικούς από τέτοια φαινόμενα αυθαιρεσίας;

    •Πότε οι ΕΔ θα αποδεσμευτούν από την διαχείριση των hot-spot ?

    •O ΥΕΘΑ δεν είχει πεί ότι μόλις τα κατασκευάσουμε θα αποδεσμευτούν οι ΕΔ και θα αναλάβει την διαχείριση του Υπουργείο Μετ α μεταναστευτικής Πολιτικής;

    Για ποιο λόγο συστήθηκε η περίφημη ΥΠΕΡΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ , που αν το ψάξουμε και λίγο πιθανόν τα στελέχη της θα ει σ πράττουν και παχυλούς μισθούς και υπερωρίες;

    Κάθε απάντηση δεκτή…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φίλε μου κανείς δεν θα τους προστατεύσει, καθώς οι ΕΔ της χώρας έχουν στοχοποιηθεί εδώ και καιρό, από τις αριστερές κυβερνήσεις με σκοπό την πλήρη αποσύνθεση και αποσάθρωσή τους, βγάζοντας εμφυλιοπολεμικά κατάλοιπα και απωθημένα που δεν μπορούν πλέον να α κρύψουν. Εσύ θεωρείς τυχαία την εγκατάσταση hot spot δίπλα σε στρατόπεδα και μάλιστα με πυρομαχικά??
    Και περιμένουμε μάλιστα αποδέσμευση των ΕΔ, από αυτούς που όταν ανέλαβαν δήλωναν περήφανα το "ανοίξαμε και σας περιμένουμε", χώρις να ΄χουν φροντίσει ούτε για ένα άνθρωπο, που θα τον βάλουν και πως θα τον διαχειστούν στα πλαίσια της ανθρώπινης αξιοπρέπειας πάντα.Αυτό δείχνει πλήρης άγνοια της καταστάσεως ή σκοπιμότητα για μπαχαλοποίηση της χώρας, διαλέγεις και παίρνεις.
    Αντί αυτού, φυσικά τη διαχείρηση της κατάστασης,ανέλαβαν τα τζάμπα χέρια του Στρατού, με έξοδα του Στρατού και ταυτόχρονη επιχορήγηση των φιλάνθρωπων-αλληλέγγυων των ΜΚΟ κτλ κτλ......
    Αν βγάζαμε τόση αλληλεγγύη και μεταξύ μας, τα μισά της προβλήματα αυτη η χώρα θα τα είχε λύση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή