Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016

ΑΓΡΙΟ ΔΟΥΛΕΜΑ ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΣΤΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ-ΕΙΔΙΚΑ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΑ: Χάθηκαν οι κωδικοί για τα ισοδύναμα; ΟΕΟ!!!


 Της ΙΩΑΝΝΑΣ ΗΛΙΑΔΗ
Ας μασήσουμε φύλλα δάφνης και ας προβλέψουμε: "ἥξεις ἀφήξεις οὐκ ἐν πολέμῳ θνήξεις". Ανάλογα που θα μπει το κόμμα, αλλάζει και το νόημα.
Κάπως έτσι παίζει και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας με τους περίφημους κωδικούς από τον προϋπολογισμό που τους έχει βρει αλλά δεν τους μαρτυράει, ώστε να καταφέρει να μην ισχύει η τροπολογία που η κυβέρνηση ψήφισε στη Βουλή. 
Το λογικό ερώτημα, "εφόσον υπήρχαν τα χρήματα γιατί ψηφίστηκε η τροπολογία", δεν έχει μάλλον θέση σε αυτό το "παιχνίδι".
Τα θυμηθήκαμε όλα αυτά, καθώς σήμερα προστέθηκε μια ακόμα ψηφίδα στο παζλ
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας με επιστολή του στο υπουργείο Οικονομικών και στα συναρμόδια υπουργεία ξανα-ενημερώνει ότι έχει βρει τα ισοδύναμα και ρωτάει εάν τα άλλα υπουργεία έχουν κάνει το ίδιο.


Βέβαια, το ερώτημα είναι λίγο περίεργο, καθώς ο ίδιος στις αρχές του μήνα είχε δηλώσει στη Βουλή ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες έχουν βρει τα ισοδύναμα που θα καλύψουν όχι μόνο τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά και αυτά των Σωμάτων Ασφαλείας και των Δικαστικών.

Πιο συγκεκριμένα, μιλώντας στις 2 Ιουλίου στην Ολομέλεια της Βουλής, είχε αναφέρει επί λέξει:


"Εμείς σήμερα σαν Ανεξάρτητοι Έλληνες έχουμε συγκεκριμένους κωδικούς που αφορούν το υπουργείο προστασίας του πολίτη, το υπουργείο δικαιοσύνης, πέραν του ΥΕΘΑ, που καλύπτουν επακριβώς με συγκεκριμένους κωδικούς τις δυνατότητες που θα έχουν τα υπουργεία μέσα στο καλοκαίρι να νομοθετήσουν ώστε να μην υπάρχει όπως υπεσχέθη ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση καμία επιβάρυνση στους πολίτες που ανήκουν στα ειδικά μισθολόγια και αναφέρομαι ιδιαίτερα στις Ένοπλες Δυνάμεις, στα Σώματα Ασφαλείας, στους δικαστικούς και σε όλους τους άλλους που είναι στα ειδικά μισθολόγια".







Επιπλέον, στις 14 Ιουνίου απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή Θεόδωρου Καράλογλου, υποστήριζε ότι έχουν εξασφαλιστεί τόσο τα χρήματα ώστε να μην εφαρμοστέι η τροπολογία για τις μισθολογικές ωριμάνσεις, αλλά και τα χρήματα για να εφαρμοστεί η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας και να επανέλθουν οι μισθοί στα επίπεδα του 2012.

Σε αυτή την απάντηση υποστηρίζει ότι έχει αποστείλει τους σχετικούς κωδικούς στο υπουργείο Οικονομικών.


Ο κ. Χουλιαράκης πάντως κράτησε καλά κρυμμένο το μυστικό του κ. Καμμένου, αφού απέφυγε τρεις φορές να απαντήσει σε σχετική επίκαιρη ερώτηση που είχε καταθέσει στη Βουλή ο πρώην υφυπουργός εθνικής Άμυνας Αθανάσιος Δαβάκης, προκαλώντας -δικαίως- την αγανάκτησή του.




Σήμερα, 27 Ιουνίου ο υπουργός επανέρχεται δριμύτερος ρωτώντας τα άλλα υπουργεία να κάνουν ενέργειες ώστε να εξασφαλίσουν ισοδύναμα.

Μέχρι τον Σεπτέμβριο που υπάρχει καταληκτική ημερομηνία για την "αποκάλυψη" των ισοδυνάμων, ενδέχεται να δούμε κι άλλες πράξεις στο ίδιο έργο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου