Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016

Η παρέμβαση του ΓΕΣ δεν απαντά στην ανακοίνωση του ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ για τους όρους μετακίνησης από το Πεντάγωνο στο ΚΕΜΧ Ναυπλίου

Σειρά blog που ασχολούνται με τα ζητήματα άμυνας-ασφάλειας και ακροδεξιά σαιτ αναπαρήγαγαν άκριτα και βεβιασμένα τη δήθεν απάντηση του ΓΕΣ στην καταγγελία του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ για τους απαράδεκτους όρους μετακίνησης των συναδέλφων από το Πεντάγωνο στο ΚΕΜΧ Ναυπλίου, όπου υποβλήθηκαν σε ένα σοβαρό έξοδο και ταλαιπωρήθηκαν μόνο και μόνο γιατί πλέον το ΓΕΣ δεν βάζει υπηρεσιακό όχημα για να τους μεταφέρει.
Ο κάθε αναγνώστης όμως μπορεί εύκολα συγκρίνοντας τα σχετικά κείμενα να διαπιστώσει ότι όχι μόνο το ΓΕΣ δεν απαντά στα ζητήματα που θέτουμε, αλλά επιπλέον, επιχειρεί να κερδίσει τις εντυπώσεις με διφορούμενες διατυπώσεις. 

Σύμφωνα λοιπόν με τις καταγγελίες των γονιών δεν ισχύει αυτό που αναφέρει η ενημέρωση του ΓΕΣ, ότι δηλαδή «με την άφιξή τους στο ΚΤΕΛ Ναυπλίου, υπηρεσιακά οχήματα του ΚΕΜΧ τους μετέφεραν στο Στρατόπεδο».

Αντίθετα, οι συνάδελφοι ενημέρωσαν τη μονάδα όταν έφτασαν στο ΚΕΤΛ Ναυπλίου και μετά από πολύ ώρα, αφού τους είχαν παρατημένους στα ΚΤΕΛ να περιμένουν, τα οχήματα του ΚΕΜΧ ήρθαν να τους παραλάβουν, αφού όμως αρκετοί εξ αυτών είχαν φύγει, καθώς ουσιαστικά υποχρεώθηκαν να καταβάλλουν το κόστος της μετακίνησης με ΤΑΧΙ από τα ΚΤΕΛ στο ΚΕΜΧ. 

Σε κάθε περίπτωση εμείς απαιτούμε να επανέλθει η μετακίνηση των στρατευμένων στο προηγούμενο καθεστώς, δηλαδή να μετακινούνται με υπηρεσιακά οχήματα, όπως ίσχυε μέχρι πρόσφατα.
Δείτε και συγκρίνετε τις δύο ανακοινώσεις:
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΓΕΣ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΠΕΡΙ ΔΗΘΕΝ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΑΝΤΙΤΙΜΟΥ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ ΑΠΟ ΟΠΛΙΤΕΣ
Αναφορικά με πρόσφατα δημοσιεύματα στον ηλεκτρονικό τύπο, τα οποία παρουσίασαν Στρατιώτες να πλήρωσαν το αντίτιμο της υπηρεσιακής μετακίνησής τους, ενημερώνουμε ότι τη Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016, χορηγήθηκε Φύλλο Πορείας για την κίνηση Στρατιωτών από την Αθήνα (Στρατόπεδο «ΠΑΠΑΓΟΥ») στο Ναύπλιο, για την εκπαίδευση τους στο Κέντρο Εκπαίδευσης Μηχανικού (ΚΕΜΧ).
Σε όλους του Στρατιώτες που μετακινήθηκαν χορηγήθηκε, όπως προβλέπεται σε αυτές τις περιπτώσεις, Κατάσταση Επιβιβάσεως για τη δωρεάν μετακίνησής τους από Αθήνα για Ναύπλιο και αντίστροφα. Με την άφιξή τους στο ΚΤΕΛ Ναυπλίου, υπηρεσιακά οχήματα του ΚΕΜΧ τους μετέφεραν στο Στρατόπεδο.

Στο Υπουργείο Άμυνας πετούν τα ευρώ για το θεαθήναι και βάζουν τους φαντάρους να πληρώνουν τις μετακινήσεις

Κάποιοι Ψηφίζουν Μνημόνια, κόβουν μισθούς-συντάξεις και το παίζουν Μαρίες Αντουανέτες ντυμένες στα χακί!
Οργισμένοι είναι οι φαντάροι και οι γονείς τους με τα όσα παράλογα συμβαίνουν στο Υπουργείο Άμυνας, με αποτέλεσμα να εντείνεται η οικονομική τους εκμετάλλευση και η ταλαιπωρία τους.
Την ίδια περίοδο που το ΓΕΑ πετά τα ευρώ σε ανούσια έργα βιτρίνας –κόβοντας πεύκα στο Πεντάγωνο για να διαμορφώσει κατάλληλα τον χώρο ώστε να τοποθετήσει έξω από το Επιτελείο δύο αεροσκάφη, ένα  Mirage F1 και ένα F5-, παράλληλα, υποχρεώνουν τους στρατιώτες να καταβάλλουν τα έξοδα της μετακίνησης τους στο Ναύπλιο για να εκπαιδευτούν!
Πιο συγκεκριμένα, όπως αποκαλύπτει καταγγελία γονιών, για πρώτη φορά αυτή τη Δευτέρα 27/6, οι 20 συνάδελφοι φαντάροι οι οποίοι έλαβαν φύλλο πορείας για να μετακινηθούν από το Τάγμα ΓΕΕΘΑ Διαβιβάσεων στο Ναύπλιο, ώστε να συνεχίσουν την εκπαίδευση τους για 20 μέρες, υποχρεώθηκαν να καταβάλλουν αυτοί το κόστος μετακίνησης.
Σύμφωνα με τις μαρτυρίες φαντάρων προηγούμενων Σειρών Κατάταξης, μέχρι και την προηγούμενη Σειρά, το ΓΕΣ έβαζε στρατιωτικό όχημα για να μεταφέρει τους φαντάρους από το Πεντάγωνο στο Ναύπλιο.
Οι γονείς, όπως φυσικά και οι στρατιώτες είναι αγανακτισμένοι καθώς υπέστησαν μια πρωτόγνωρη ταλαιπωρία και υποβλήθηκαν σε ένα μεγάλο έξοδο, το οποίο φυσικά δεν καλύπτει ο μηνιαίως μισθός των 8,7 ευρώ!
Οι φαντάροι λοιπόν, φορτωμένοι όλα αυτά τα σακίδια, ήταν υποχρεωμένοι το πρωί να πληρώσουν ΤΑΧΙ για να προλάβουν να μπουν μέχρι τις 6.30 π.μ. στο Πεντάγωνο. Μόνο και μόνο για να παραλάβουν το φύλλο πορείας, που κανείς δεν σκέφτηκε να τους το δώσει από την Παρασκευή.
Μετά διατάχθηκαν να μετακινηθούν με δικά τους έξοδα στο ΚΤΕΛ Κηφισσού, προκειμένου να πάρουν το λεωφορείο για το Ναύπλιο. Και σαν να μην έφτάναν όλα αυτά, αντί ο οδηγός να τους επιτρέψει να κατέβουν στην πύλη της μονάδας, τους το απαγόρεψε. Με συνέπεια, οι στρατιώτες να είναι υποχρεωμένοι να πληρώσουν και πάλι ΤΑΧΙ για να φτάσουν στο Κέντρο Εκπαίδευσης.
Οι συνάδελφοι φαντάροι και οι γονείς τους αναρωτιούνται γιατί πρέπει να υποβληθούν σε όλη αυτή την ταλαιπωρία και να καταβάλλουν όλο αυτό το κόστος;
Ποιος θα έπαιρνε την ευθύνη αν κάτι συνέβαινε κατά τη διάρκεια της μετακίνησης τους;
Γιατί ο διοικητής τους και το ΓΕΣ, όλοι αυτοί οι στρατιωτικοί που μετακινούνται δωρεάν και απολαμβάνουν πληθώρα προνομίων, θεωρούν δεδομένο ότι οι συνάδελφοι έχουν τα χρήματα για να τα πληρώσουν όλα αυτά;
Από πού προκύπτει η δυνατότητα τους να ταλαιπωρούν τους στρατευμένους;
Τελικά, αποδεικνύεται ότι παρά τις όποιες υποσχέσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και των Υπουργών Άμυνας Π.Καμμένου και Δ.Βίτσα, τίποτε δεν έχει αλλάξει στο Πεντάγωνο.
Κάποιοι Ψηφίζουν Μνημόνια, κόβουν μισθούς-συντάξεις και το παίζουν Μαρίες Αντουανέτες ντυμένες στα χακί!    
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ           
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου