Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016

BRETIX: ΟΥΤΕ Η ΥΕΝΕΔ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΔΕΝ ΕΣΠΕΡΝΕ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΟΥ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΖΕΙ ΤΟ LEFT.GR ΦΕΡΕΦΩΝΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ!


Εμείς να συμπληρώσουμε επίσης ότι αναμένεται τσουνάμι, σεισμός και καταποντισμός, έκρηξη ηφαιστείων...

Να πάει γρήγορα ο Τσίπρας και ο Καμμένος να τους σώσει...

όπως σώζουν εμάς!!!
Οι εφτά άμεσες αλλαγές για τους Βρετανούς πολίτες μετά το ναι στην αποχώρηση από την ΕΕ
Είτε διαμένουν στο Ηνωμένο Βασίλειο είτε σε άλλη χώρα της Ευρωπαϊκής Ενωσης, η καθημερινή ζωή για τους βρετανούς πολίτες θα υποστεί γρήγορα τις συγκεκριμένες συνέπειες της εξόδου της χώρας από την ΕΕ.
Εμείς τους κερνάμε ξυδάκι και επειδή τους βλέπουμε φορτωμένους, για να χαλαρώσουν, τους  αφιερώνουμε την ανάρτηση από το tovatraxi.com
ΕΚΤΑΚΤΟ: Στη μέση του Ατλαντικού θεάθηκε να πλέει το πρωί η Αγγλία


Για τους Βρετανούς που ζουν στη Βρετανία:
ΒΙΖΑ: Η πιο άμεση και ορατή συνέπεια θα γίνει αισθητή στην ελευθερία μετακίνησης των βρετανών πολιτών στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Αν μέχρι σήμερα αρκούσε ένα δελτίο ταυτότητας για την κυκλοφορία στη ζώνη Σένγκεν, ακόμη και αν το Ηνωμένο Βασίλειο δεν είναι μέλος της, η έξοδος από την Ενωση θα συνοδευθεί πλέον από την ανάγκη για τους βρετανούς πολίτες να είναι εφοδιασμένοι με βίζα στα ταξίδια τους στην ηπειρωτική Ευρώπη.

Αυτή τη στιγμή, μόνο 44 από τις 219 χώρες επιβάλλουν τη βίζα στους βρετανούς πολίτες.
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Όσοι ανησυχούν πώς θα πηγαινοέρχονται στο ΗΒ, καλόν είναι να πληροφορηθούν ότι η ελεύθερη μετακίνηση προσώπων στηρίζεται στη Συνθήκη του Σένγκεν που δεν είναι συνθήκη της ΕΕ αλλά συνθήκη ευρωπαϊκών κρατών, περιλαμβανομένων μη μελών της ΕΕ, δηλ. επιπλέον των ΕΕ η Ελβετία, το Λιχτενστάιν, το Μονακό, η Νορβηγία και η Ισλανδία.  Υιοθετήθηκε ως Συνθήκη από την ΕΕ, δεν αποτελεί εσωτερικό δίκαιο της ΕΕ αλλά προσχώρησή της σε Διεθνή Συνθήκη.

ΤΑΞΙΔΙΑ: Τα βρετανικά νοικοκυριά θα πρέπει να προβλέπουν στο εξής την εκταμίευση μεγαλύτερων ποσών για να περάσουν διακοπές στην ηπειρωτική Ευρώπη. Οχι μόνο διότι η πτώση της λίρας έναντι του ευρώ θα περιορίσει την αγοραστική τους δύναμη, αλλά επίσης και εξαιτίας της άρσης ισχύος κοινοτικών συμφωνιών που επιτρέπουν σε κάθε ευρωπαϊκή εταιρεία να λειτουργεί χωρίς περιορισμούς στον ευρωπαϊκό εναέριο χώρο.

«Η ενιαία αγορά επέτρεψε στη Ryanair να εισαγάγει την επανάσταση στα φτηνά ταξίδια στην Ευρώπη», υπενθίμιζε στα μέσα Μαΐου ο Μάικλ Ο΄Λίρι, γενικός διευθυντής της αεροπορικής εταιρείας.

Αμεσες συνέπειες θα υπάρξουν επίσης στα τέλη περιαγωγής των κινητών, που έχουν επίσης εναρμονισθεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο ή στην υπαγωγή των βρετανών πολιτών στις ευρωπαϊκές ρυθμίσεις περί αποζημιώσεων σε περίπτωση καθυστέρησης ή ματαίωσης μίας πτήσης.

ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ: Εάν οι υποστηρικτές του Brexit έφεραν το θέμα της απασχόλησης των Βρετανών στο επίκεντρο της εκστρατείας τους, είναι πιθανόν ότι η έξοδος του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ενωση θα συνοδευθεί από την μετεγκατάσταση πολλών θέσεων εργασίας, κυρίως των μεγάλων τραπεζικών ιδρυμάτων με έδρα το City του Λονδίνου.

Ηδη η JPMorgan έχει κάνει γνωστό ότιο είναι πιθανόν να καταργήσει 1.000 έως 4.000 από τις 16.000 θέσεις εργασίας στη Βρετανία, η Morgan Stanley 1.000 από τις 6.000 και η Goldman Sachs τουλάχιστον 1.600.

Για τους βρετανούς πολίτες που ζουν στην Ευρώπη

Το Brexit θα είναι όμως μεγαλύτερη σπαζοκεφαλιά για το 1,3 εκατομμύριο βρετανούς πολίτες που ζουν σε άλλες ευρωπαϊκές, κυρίως στην Ισπανία (319.000), την Ιρλανδία (249.000), τη Γαλλία (171.000) ή τη Γερμανία(100.000).

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ: Αυτοί μπορεί να δουν τα εισοδήματά τους να καταρρέουν εξαιτίας της ισχυρής υποτίμησης της στερλίνας, γεγονός που είναι πιθανόν να κλονίσει τις εεπενδύσεις τους σε ακί9νηυτα στις χώρες διαμονής τους.

ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΥΓΕΙΑΣ: Αλλο πρόβλημα αφορά την ιατρική περίθαλψη των βρετανών πολιτών στην Ευρώπη. Μέχρι σήμερα, είχαν κάλυψη από το εθνικό σύστημα υγείας της χώρας διαμονής τους, στην Γαλλία για παράδειγμα, με την κάλυψη του βρετανικού συστήματος βάσει διμερούς συμφωνίας. Είναι πιθανόν ότι στο εξής θα απαιτείται άδεια εργασίας για τους ενεργούς βρετανούς πολίτες.

ΕΥΡΩΚΡΑΤΕΣ: Το επαγγελματικό μέλλον των εκατοντάδων εργαζομένων στους ευρωπαϊκούς θεσμούς, κυρίως στις Βρυξέλλες, βρίσκεται πλέον στον άερα. Ορισμένοι έχουν φροντίσει να λάβουν και δεύτερη υπηκοότητα, την βελγική στις περισσότερες περιπτώσεις.

Προς νέα σύνορα;

ΓΕΩΓΡΑΦΙΑ: Η πιο απροσδόκητη συνέπεια είναι ότι η έξοδος του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ενμωση είναι πιθανόν να καταστήσει προβληματική τη σχέση της χώρας με ορισμένους γείτονές της. Είναι, για παράδειγμα, πιθανόν η Ισπανία να αποφασίσει να κλείσει τα σύνορά της με το Γιβραλτάρ, όπου ζουν 33.000 Βρετανοί.



Βορειότερα, το Brexit μπορεί να δημιουργήσει νέο σύνορο ανάμεσα στην Ιρλανδία και τη Βόρεια Ιρλανδία θέτοντας περιορισμούς στην καθημερινή κυκλοφορία χιλιάδων ατόμων.


ΕΚΤΑΚΤΟ: Στη μέση του Ατλαντικού θεάθηκε να πλέει το πρωί η Αγγλία


Η Αγγλία εντοπίστηκε από διερχόμενα πλοία να κατευθύνεται νοτιοδυτικά
Ήδη ορατές είναι οι καταστροφικές συνέπειες από την απόφαση της Βρετανίας να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες, η χώρα φαίνεται να έχει αποκολληθεί από τη θέση της βόρεια της ευρωπαικής ηπείρου και να πλέει προς άγνωστη κατεύθυνση.

Από τις πρώτες πρωινές ώρες σήμανε συναγερμός καθώς Γάλλοι ψαράδες ανέφεραν ότι είδαν την βρετανική νήσο να πλέει δυτικά της Γαλλίας με κατεύθυνση νότια-νοτιοδυτικά, ενώ σύμφωνα με τις τελευταίες εικόνες από δορυφόρο υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να συγκρουστεί με τα Κανάρια Νησιά.

Ο μελλοντικός πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας, Ντέιβιντ Κάμερον έχει απευθύνει έκκληση για ρυμουλκά, ενώ επιστήμονες προειδοποιούν ότι η χώρα μπορεί να καταλήξει στις ακτές των ΗΠΑ, με κίνδυνο να θεωρηθεί το σύνολο του πληθυσμού της ως παράνομοι μετανάστες.

Στην Ελλάδα, η είδηση του Brexit προκάλεσε κύματα πανικού, με χιλιάδες Έλληνες να κατακλύζουν από το πρωί τα σούπερ μάρκετ προκειμένου να προμηθευτούν αποθέματα τσαγιού Λίπτον και Έρλ Γκρέι, ενώ ήδη σημειώνονται τα πρώτα κρούσματα κερδοσκοπίας για όσους θέλουν να βρουν φις εντ τσιπς.

Τέλος, επίλεκτη ομάδα Ελληνίδων μανάδων αναχώρησε κολυμπώντας με τάπερ στα δόντια προς την κατεύθυνση της νήσου προκειμένου να ανεφοδιάσει τους φοιτητές που βρίσκονται εγκλωβισμένοι, καθώς ήδη υπάρχουν αναφορές για ελλείψεις σε παστίτσιο και σπιτικά γλυκά.

Ειδική ομάδα Βρετανολόγων του Βατραχιού παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις και θα σας ενημερώνει συνεχώς κατά τη διάρκεια της ημέρας.

http://tovatraxi.com/world/sti-mesi-tou-atlantikou-theathike-i-agglia/#.V2z5JZvzbtc.facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου