Δευτέρα 1 Αυγούστου 2016

Φαντάροι και γονείς θα κινηθούν Δικαστικά εναντίον της 1ης Στρατιάς για τη μετατροπή των στρατιωτών σε σκλάβους των Hot Spot –Στρατοπέδων Συγκέντρωσης

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ
Αδιόρθωτοι στην 1η Στρατιά- 12 ώρες «σκλάβοι» στα Hot Spot οι φαντάροι του Τάγματος
Κι ενώ μετά την τελευταία δημοσιοποίηση της κατάστασης το κλίμα είχε ηρεμήσει τα στελέχη της 1ης Στρατιάς επανήλθαν δριμύτερα σήμερα με νέα βασανιστήρια φαντάρων! Η  διοίκηση του Τάγματος Στρατηγείου έκρυβε σήμερα ένα δωράκι για περίπου 20 φαντάρους, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στις 8.30 το πρωί στο Κυψελοχώρι για να στήσουν και πάλι σκηνές. Με το που έφτασαν στο χώρο οι οπλίτες πήραν εντολή να χτίσουν 30 σκηνές, ενώ η ακριβής φράση του υπευθύνου ήταν «Δε θα φύγετε σήμερα από εδώ αν δε στήσετε και τις 30 σκηνές»!!
Άκουσον, άκουσον! Αξίζει να σημειωθεί ότι η σημερινή ημέρα ήταν από τις πιο θερμές το τελευταίο διάστημα, παρόλα αυτά ανακοινώθηκε στους οπλίτες ότι θα τους παρασχεθούν νερά μαζί με το μεσημεριανό, περίπου δηλαδή 5 ώρες μετά την έλευσή τους στο χώρο.
Όπως ήταν αναμενóμενο φυσικά δεν διατέθηκαν για ακόμη μια φορά ούτε μάσκες, ούτε γάντια, ενώ οι σκηνές ήταν γεμάτες σκόνη με αποτέλεσμα οι οπλίτες να αντιμετωπίσουν προβλήματα με την αναπνοή τους. Με το που προσπάθησαν να ξαποστάσουν την ώρα που η θερμοκρασία έφτασε στο ζενίθ της προφανώς άκουσαν τα εξ αμάξης και επέστρεψαν στις εργασίες τους. Τελικά οι τελευταίοι οπλίτες επέστρεψαν στο Τάγμα γύρω στις 20.30 το βράδυ, συμπληρώνοντας σχεδόν ένα 12ωρο ασταμάτητης εργασίας. Οι υπεύθυνοι μάλιστα όταν έδιωξαν την πρώτη φουρνιά στρατιωτών γύρω στις 19.00, έβαλαν τους ίδιους τους φαντάρους να επιλέξουν τα τρία «θύματα» που θα έμενα στο Κυψελοχώρι μέχρι και τις 20.30, σπέρνοντας μεταξύ τους τι διχόνοια.
Κι εδώ εγείρονται κάποια σημαντικά ερωτήματα, για τα οποία η διοίκηση κατ αρχήν του τάγματος και εν συνεχεία του στρατηγείου έπρεπε να έχει δώσει σαφείς απαντήσεις.
Ποιος δίνει το δικαίωμα σε ταξίαρχους και συνταγματάρχες να διατάζουν στρατιώτες εκτός του χώρου του στρατοπέδου τους;
Για πόσο καιρό ακόμα θα συνεχίζεται η παράνομη εκμετάλλευση αυτών των παιδιών σε συνθήκες μάλιστα απαγορευτικές για ανθρώπινο οργανισμό;
Γιατί οι διοικούντες αρνούνται πεισματικά να προστατεύσουν την υγεία των οπλιτών; Περνάει σε δεύτερη μοίρα ή μήπως ο σκοπός αγιάζει τα μέσα;
Δε φαίνεται, λοιπόν, να θορυβήθηκαν καθόλου τα στελέχη του Στρατηγείου μετά τη δημοσιοποίηση της απαράδεκτης κατάστασης που επικρατεί στα hot spot και συνεχίζουν να χρησιμοποιούν τους στρατιώτες σαν πιόνια στο σκάκι συμφερόντων που έχουν στήσει και ακούει στο όνομα κέντρα φιλοξενίας μεταναστών. Δε σκέφτηκαν ωστόσο ούτε μία στιγμή το παράνομο των πράξεων τους, δεν υπολόγισαν ότι βάζοντας σε κίνδυνο την υγεία των οπλιτών κάποια στιγμή θα το πληρώσουν ακριβά.
Ήδη γονείς και συγγενείς των στρατιωτών ετοιμάζονται να απευθυνθούν στον εισαγγελέα καταγγέλλοντας την έκθεση της ζωής των παιδιών τους σε κίνδυνο, και μάλιστα αν τα στρατιωτικά δικαστήρια προσπαθήσουν να κουκουλώσουν την κατάσταση θα απευθυνθούν και στα πολιτικά δικαστήρια.
Σημαντικό είναι και το ενδεχόμενο να κινητοποιηθούν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης πανελλήνιας εμβέλειας, ώστε να ακουστεί παντού το δίκαιο των παιδιών τους και να πάρουν επιτέλους θέση οι υπεύθυνοι στο Υπουργείο.
Ας κάνει κάποιος κάτι επιτέλους για αυτά τα άμοιρα παιδιά! Δεν είναι μαριονέτες κανενός! Είναι παιδιά μορφωμένα, σπουδαγμένα, παιδιά της εργασίας και του μόχθου, τα οποία άφησαν πίσω όλη τους τη ζωή, τις δουλείες τους, τις σπουδές τους, το είναι τους για να μπουν στο στρατό να τελειώνουν με αυτή την υποχρέωση. Έχουν καταλήξει εντούτοις να είναι φερέφωνα εκείνων οι οποίοι εκμεταλλεύονται τον ανθρώπινο πόνο για να αποκομίσουν μεγάλο χρηματικό κέρδος. Ας τελειώνει αυτή η κατάσταση πια! Ας ανοίξουν στόματα και ας δοθούν ονόματα στη δικαιοσύνη!
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437 


diktiospartakos.blogspot.com

16 σχόλια:

  1. Δηλαδή άσχετα με τις υπερβολές εσύ συμφωνείς οι ¨περήφανοι Έλληνες στρατιώτες που έχουν πολεμήσει χιλιομετρα μακρυά από τα στρατόπεδα¨να κανουν τις φιλιπινεζες σε αυτους που έπρεπε κανονικά -αν δεν ειχαμε κυβερνηση δοσίλογων- να εμποδίζουν από το να μπούν στη χώρα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΩΝΥΜΟΣ. ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΥΤΑ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΕΝΤΟΛΕΣ ΝΑ ΦΥΛΑΤΤΟΥΝ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΑΠΟΒΑΣΗ ΣΤΟ ΕΔΑΦΟΣ ΜΑΣ. ΣΑΦΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΥΠΕΡΒΟΛΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ (ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΜΙΚΕ ΤΖΙΡΟΣ) ΑΛΛΑ ΜΕΧΡΙ ΕΚΕΙ. ΑΝ ΑΦΗΝΑΝ ΤΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΥΦΙΣΤΑΝΤΑΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΘΑ ΗΤΑΝ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ. ΑΛΛΑ ΕΙΠΑΜΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΟΣΙΛΟΓΩΝ ΠΡΟΔΟΤΩΝ ΠΙΟΝΑ ΤΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Agapite les oti ta paidia auta prepi na filan ta synora... Milas gia stratiotes ths 1hs stratias stin poli tis larisas. Pou simeni oti oi 99 stoys 100 einai mamothreuta kakomathimrna plusiopeda stis pliopsifia tous pou apo to kentro piran metathesi gia thn paramethoria larisa. Ti na leme.. O kosmos to exei toumpano kai emks krifo kamari. Opote otidipote kai na tous baloun na kanoun plin tis eksodou gia kafe sto frourio h stin taxidromiou tha gkriniaksoun.Sorry gia tous layinikous xaraktires

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Proton Kapioi exoun erthei apo paramethorio na ksereis. Deuteron to oti i stratia einai kolegio einai terastio psema

      Διαγραφή
  4. Και γιατί να μην στηνουν μόνοι τους τις σκηνες(οι αλλοδαποί) θα προετοιμαστούν και για το μέλλον τους στην Ευρώπη.... Εμείς πως πάμε στο ικεα και μετά τα φτιάχνουμε μόνοι μας......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Λογικά οι σκηνές είναι σαν αυτές των αξιωματικών. Στην χειρότερη να χρειάζονται 20 λεπτα η 1 από 4-5 ατομα. Στη χειρότερη των χειροτέρων δηλαδή 4 σκηνές το μισάωρο. Δηλαδή λιγότερο από 7 ώρες για όλες, αντι για 12. Αν τους άφησαν χωρίς νερό είναι σίγουρα τεράστειο foul, αλλά εμένα μου φαίνεται σαν περίπτωση ξεβολέματος βυσμάτων. Όταν στήνουν για τις ασκήσεις ή κάνουν αγγαρίες, πολλές φορές και ανούσιες, στα στρατόπεδα, όλα κομπλέ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άργησε να βγει να γράψει τις καφρίλες του ο υπαλληλάκος των ΑΝΕΛ!

      Διαγραφή
  6. ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΞΕΥΤΥΛΑ.ΑΝ ΥΠΗΡΧΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΕΣΟΥΝ ΒΑΡΙΕΣ ΚΑΜΠΑΝΕΣ ΣΤΟΥΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΤΕΡΗΣΗ ΒΑΘΜΟΥ ΚΤΛ ΚΤΛ.ΝΑ ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΤΑ ΞΕΥΤΥΛΙΖΟΥΝ.ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΝΤΡΟΠΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΞΕΥΤΥΛΑ.ΑΝ ΥΠΗΡΧΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΕΣΟΥΝ ΒΑΡΙΕΣ ΚΑΜΠΑΝΕΣ ΣΤΟΥΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΤΕΡΗΣΗ ΒΑΘΜΟΥ ΚΤΛ ΚΤΛ.ΝΑ ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΤΑ ΞΕΥΤΥΛΙΖΟΥΝ.ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΝΤΡΟΠΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ναι!! Η νεα ηθικη των πραγματων επιβαλλει στον μεν απλο πολιτη ,απλο φανταρο, να υπερβει των δυνατοτητων του,και των αντοχων του,αλλα οι αρχοντες να ειναι στην ουσια οι δευτεραντζες!!Και να μας κουνουν και το δακτυλο για να μας παιδαγωγησουν ,ακριβως για να σκεπασουν την ανικανοτητα και ανευθυνοτητα τους!! Εμ!! Κακα τα ψεματα....φταιμε!! Μα πολυ ομως!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πολυ καλα θα κανουν και να πεσουν μηνυσεις και το μονιμο προσωπικο πρεπει να κανει το ιδιο.Ετσι εχουν μαθει οι κ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ να τους ενδιαφερει μονο η θεσουλα τους και για το προσωπικο δεκαρα δεν δινουν αρκει στις επομενες κρισεις να παρουμενε κανεναν βαθμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ακόμα και πολιτικό δικαστήριο να πάνε τα πράγματα είναι δύσκολα όταν τα βάζεις με στρατό αστυνομία...δεν ξέρω κατά πόσο είναι εφικτό να πάει η υπόθεση στο Ευρωπαικό δικαστήριο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Καλησπερα ειμαι στρατιωτης στην 33η μκ ταξ η οποια ανηκει στον νομο κιλκις. Οπως φανταζεστε το προβλημα ειναι τεραστιο εδω με τους προσφυγες καθως εδω βρισκονται τα συνορα των ευζωνων.
    Το στρατοπεδο ειχε κακη φημη η οποια επιβεβαιωνεται διοτι ειμαστε πλεον πραγματικα μετρημενοι στα δαχτυλα οι φανταροι για τεραστιο φορτο εργασιων. Εχουμε στησει σκηνες στην Ν.Καβαλα που αυτην την στιγμη εχει 5000 κοσμο και καθημερινα στελνουμε δυο ατομα να κανουν 24ωρη υπηρεσια σε δυο διαφορετικα χοτσποτ. Στην μοναδα βαραμε διπλες υπηρεσιες ο καθενας και με τρεις ωρες υπνου( αν μπορεσεις να κοιμηθεις απο την αφορητη ζεστη) οπου η διοικηση δεν κοβει υπηρεσιες για να μας βοηθησει. Ως αποτελεσμα ολων των παραπανω ειναι ζητημα αν καποιος βγει εξω 1 φορα στις 2 βδομαδες.
    Ειναι σκλαβια και θα πρεπε να ντρεπονται για οσα βιωνουμε(βρωμια,αρρωστιες,λιοπιρι). Ρωταω στα παιδια σας θα το κανατε αυτο? Η πληρωστε κοσμο να το κανει ή φερτε στρατιωτες για να μην πεσουμε κατω και μετα λεμε αλλα. Δικαιουμαστε ανθρωπινη αντιμετωπιση και εξοδους

    ΑπάντησηΔιαγραφή