Slider

Παρασκευή, 29 Ιουλίου 2016

Προσλαμβάνουν 600 Μισθοφόρους Στρατιώτες Αναλώσιμους και πάμφθηνους

ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΕΟΣ ΠΡΑΙΤΟΡΙΑΝΟΣ ΚΑΙ ΑΝΑΛΩΣΙΜΟΣ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ, ΣΤΟ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ
Το δημοσίευμα  του Onalert.gr που υπογράφει η Ιωάννα Ηλιάδη αποκαλύπτει ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ επιλέγει να εφαρμόσει με όσο το δυνατόν πιο γρήγορους ρυθμούς τη φιλοπόλεμη και τυχοδιωκτική πολιτική της, μια στυγνή αντεργατική και κατασταλτική πολιτική που συνδέεται άμεσα με τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και του ΕΥΡΩΣΤΑΤΟΥ, με ζητούμενο την ικανοποίηση των στρατηγικών συμφερόντων της άρχουσας τάξης.
Έτσι λοιπόν, ενώ περικόπτουν μισθούς-συντάξεις και επιβάλλουν τεράστιους φόρους αρπάζοντας τα σπίτια και τους κόπους μιας ζωής, ταυτόχρονα αποκαλύπτεται ότι το Υπουργείο Άμυνας, προχωρά στην πρόσληψη εκατοντάδων νέων Μισθοφόρων. Στον ίδιο Στρατό, την ίδια περίοδο πετσοκόβουν τα εισοδήματα του μόνιμου προσωπικού, γιγαντώνουν την εργασιακή και οικονομική εκμετάλλευση των φαντάρων, ενώ παράλληλα προωθούν το άγριο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας.
Οι πραιτοριανοί αυτοί έρχονται να καλύψουν τις νατοϊκές απαιτήσεις που πήραν τη μορφή συμφωνίας στην Σύνοδο της Βαρσοβίας, σύμφωνα με τις οποίες το 40% των εθνικών Ενόπλων Δυνάμεων του κάθε κράτους-μέλους θα εντάσσεται στην Δύναμη Ταχείας Αντίδρασης της δολοφονικής συμμαχίας. Ως πεδίο δράσης τους, από κοινού ΝΑΤΟ-Ε.Ε. έχουν καθορίσει την Αφρική και τη Μέση Ανατολή, μια περιοχή που θεωρεί ζώνη στρατηγικών συμφερόντων και το ελληνικό κεφάλαιο, που διεκδικεί ταυτόχρονα την ανάδειξη του ρόλου του στην Ανατολική Μεσόγειο. Δεν πρέπει να ξεχνά κανείς ότι σε αυτή την ζώνη δρα ήδη ο Ευρωστόλος υλοποιώντας την επιχείρηση «ΑΘΗΝΑ», περιπολεί το ΝΑΤΟ με πρόσχημα την καταπολέμηση της τρομοκρατίας ενώ κλιμακώνει ταυτόχρονα τον ανταγωνισμό του με την Ρωσία. Αξίζει τέλος να σημειώσουμε ότι ο πόλεμος κατά των μεταναστών συνυπάρχει με την υλοποίηση των ιμπεριαλιστικών τους σχεδιασμών, καθώς πλέον οι κυβερνήσεις ΗΠΑ-Βρετανίας-Γαλλίας παραδέχονται την πολεμική ανάμειξη εκατοντάδων μελών των Ειδικών τους Δυνάμεων στην Λιβύη, σε μια χερσαία επέμβαση εκεί που πραγματοποιείται ήδη.
Έχοντας επομένως όλα αυτά κατά νου μπορούμε να διαπιστώσουμε γιατί οι Υπουργοί Πολέμου Π.Καμμένος και Δ.Βίτσας προωθούν την πρόσληψη 600 Οπλιτών Βραχείας Ανακατάταξης (ΟΒΑ) στον Στρατό Ξηράς. Συγκεκριμένα θα προσληφθούν: 
Ø  160 άτομα στο Πεζικό
Ø  50 άτομα στα Τεθωρακισμένα
Ø  60 άτομα στο Πυροβολικό
Ø  15 άτομα στο Μηχανικό
Ø  15 άτομα στις Διαβιβάσεις
Ø  300 άτομα στις Ειδικές Δυνάμεις
Οι προσλήψεις αυτές Πραιτοριανών μιας χρήσης, που ενσωματώνουν το νέο βάρβαρο εργασιακό καθεστώς, αφορούν νέους ανθρώπους οι οποίοι πρόκειται να προσληφθούν αμέσως μετά το τέλος της στρατιωτικής τους θητείας, με ανανεωνόμενες 6μηνες συμβάσεις με ανώτατο όριο τα 3 έτη, με μισθούς αισθητά χαμηλότερους από τους ΕΠ.ΟΠ. και χωρίς το δικαίωμα μονιμοποίησης που είχαν οι τελευταίοι. Οι οπλίτες που ανακατατάσσονται και οι έφεδροι που επανακατατάσσονται στο Στρατό Ξηράς, τοποθετούνται και υπηρετούν το χρόνο της ανακατατάξεως ή επανακατατάξεώς τους σε όλες τις Μονάδες εκστρατείας καθώς και σε Μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων που εκπληρώνουν διεθνείς υποχρεώσεις της Χώρας.
Άρα μιλάμε για μια νέα γενιά Μισθοφόρων που θα ενταχθούν στο νέο άθλιο καθεστώς πελατειακών σχέσεων που έχει ήδη επιβάλλει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στις Ένοπλες Δυνάμεις, όπου θεωρείται ακρογωνιαίους λίθος η υποταγή τους είτε στις διαταγές συμμετοχής σε αποστολές στο εξωτερικό, είτε αναλαμβάνοντας καθήκοντα Καταστολής των ασύμμετρων απειλών, δηλαδή των κοινωνικών κινημάτων που θα αμφισβητήσουν την κυρίαρχη αστική πολιτική! Είναι χαρακτηριστικό ότι προσλαμβάνονται τόσο πολλοί στις Ειδικές Δυνάμεις καθώς κρίνονται απαραίτητοι για την υλοποίηση των επιθετικών σχεδιασμών του ελληνικού κεφαλαίου στην Ανατολική Μεσόγειο (ΑΟΖ, εκμετάλλευση πηγών ενέργειας, εξασφάλιση της ασφαλούς κίνησης των εμπορικών και ενεργειακών ροών)!     
Εμείς καλούμε τους συναδέλφους φαντάρους να μείνουν μακριά από τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας.
Να μην επιτρέψουμε την αγωνία της Ανεργίας και τον εκβιασμό του εργασιακού μεσαίωνα –που πλέον εγκαθίσταται και στις Ένοπλες Δυνάμεις- να μας μετατρέψουν σε στυγνούς Μισθοφόρους των πλουσίων, του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε.    
Αντίθετα, πρέπει να κλιμακώσουμε την πάλη για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων του Φαντάρου Πολίτη με Στολή.
Να αναπτύξουμε Κίνημα μέσα και έξω από τον Στρατό, ενάντια σε ΝΑΤΟ-Ε.Ε. και την κυβερνητική πολιτική της αντεργατικής λαίλαπας, της κρατικής τρομοκρατίας και των πολεμικών τυχοδιωκτισμών.
Στο κράτος του Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού δεν έχουμε τίποτε να μοιραστούμε με τον κόσμο του πλούτου.
Μονόδρομος η ανατροπή του αστικού καθεστώτος που μας επιφυλάσσει βραχυπρόθεσμα το ρόλο ένοπλου φρουρού των σχεδίων αστικής κερδοφορίας, Πραιτοριανού του καθεστώτος βάρβαρης εκμετάλλευσης και καταπίεσης.     
ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ των Φαντάρων μπορούμε να αλλάξουμε τα πράγματα.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437 
diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου