Παρασκευή 15 Ιουλίου 2016

Το ΝΑΤΟ πάει Ιράκ και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δηλώνει παρόν στέλνοντας Στρατό!

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες που επικαλούνται τις ανώνυμες πάντα πηγές του ΓΕΕΘΑ ο ελληνικός στρατός θα εμπλακεί στις επιχειρήσεις που σχεδιάζει το ΝΑΤΟ στο Ιράκ.
Μάλιστα, όπως και στην περίπτωση παλιότερα της ελληνικής συμμετοχής στις κατοχικές Νατοϊκές δυνάμεις στο Αφγανιστάν, η ελληνική συμμετοχή θα καμουφλαριστεί με «ανθρωπιστικό μανδύα».
Δηλαδή, διαρρέεται ότι ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος θα στείλει κινητό νοσοκομείο στο Ιράκ.
Η κυβερνητική απόφαση εμπλοκής στο γενικευμένο πόλεμο της Μέσης Ανατολής που επιχειρούν οι δυτικές ιμπεριαλιστικές δυνάμεις με σκοπό να εξασφαλίσουν τον έλεγχο του 60% των παγκόσμιων κοιτασμάτων ενέργειας και των δρόμων ενέργειας, είναι μια πολύ επικίνδυνη εξέλιξη που ταυτίζει τον λαό μας με τις βάρβαρες ιμπεριαλιστικέ επεμβάσεις.

Σε περιβάλλον βαθιάς καπιταλιστικής κρίσης που λαμβάνει τα χαρακτηριστικά μακρόχρονης ύφεσης, με ένταση των ενδοιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, ο ελληνικός αστικός κόσμος δηλώνει παρόν στους νέους βρώμικους πολέμους. Ήδη η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ από την πρώτη στιγμή έχει κάνει σημαία της «τον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας» και διεκδικεί την αναβάθμιση της θέσης της άρχουσας τάξης προσφέροντας βάσεις, διευκολύνσεις, τις Ένοπλες Δυνάμεις, νησιά για να κατασκευαστούν και νέες Νατοϊκές βάσεις εφόρμησης.
Ο λαός μας που παρακολουθεί τον πόλεμο κατά των προσφύγων που διεξάγει το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο και η Ευρώπη Φρούριο με τους μαζικούς πνιγμούς μεταναστών-προσφύγων, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης και τη διαμόρφωση όρων δουλοποίησης τους,  πρέπει να γυρίσει την πλάτη στην προπαγάνδα:
το ISIS και η Αλ Κάιντα που οι ιμπεριαλιστές δημιούργησαν-χρηματοδότησαν-εξόπλισαν-εκπαίδευσαν και συνεχίζουν να το κάνουν, είναι το πρόσχημα για να επιστρέψουν ΗΠΑ-Ε.Ε.-ΝΑΤΟ σε μια ζώνη που εξαπλώνεται από την Νοτιοανατολική Ευρώπη-Αφρική-Μέση Ανατολή-Κεντρική Ασία προβάλλοντας την απαίτηση αντιμετώπισης του μουσουλμανικού φονταμενταλισμού.
Όμως ο προπαγανδισμένος «πόλεμος κατά της τρομοκρατίας» και οι προληπτικοί τους πόλεμοι έχουν ως στόχο την παγκόσμια ηγεμονία, το μοίρασμα και το ξαναμοίρασμα ζωνών επιρροής, την κερδοφορία των ενεργειακών-κατασκευαστικών εταιρειών, των ιδιωτικών εταιρειών πολέμου-καταστολής και των πολεμικών βιομηχανιών, την επιβολή σκληρών αυταρχικών μέτρων στο εσωτερικό των καπιταλιστικών μητροπόλεων καλλιεργώντας την ανασφάλεια και την ισλαμοφοβία.
Σε αυτούς τους πολέμους συμμετέχει η ελληνική άρχουσα τάξη με καθοριστικό ρόλο από το 1991 έως σήμερα, στέλνοντας στρατιωτικές δυνάμεις σε 20 χώρες. Πάντα μας λένε ότι στέλνουν χειρουργεία και το Μηχανικό για να φτιάχνει δρόμους και σχολεία, ξεχνώντας ότι ο ελληνικός στρατός έλαβε μέρος σε αιματηρές μάχες και δολοφόνησε οικογένεια στην Καμπούλ το 2005, για να εξασφαλίσει συμβόλαια για τους εφοπλιστές-εργολάβους-εμπόρους κλπ., για να αναβαθμίσει τη θέση τους.
Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ πρόσφατα ενημέρωσε τον εργαζόμενο λαό μας για την πολεμική εμπλοκή των ελληνικών στρατιωτικών βάσεων στις νέες εκστρατείες  του ΝΑΤΟ και του ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ-ΕΥΡΩΣΤΟΛΟΥ σε Λιβύη- Συρία-Ιράκ. Η απόφαση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για συμμετοχή μονάδων του Πολεμικού Ναυτικού αλλά και των AWACS που απογειώνονται από τη βάση του Ακτίου στην ευρωπαϊκή επέμβαση στη Λιβύη με πρόσχημα την παρεμπόδιση των μεταναστευτικών ροών, βρίσκει την συνέχεια της στην συμβολή της βάσης του Αράξου που μετατράπηκε σε ιμπεριαλιστικό ορμητήριο των Νατοϊκών πολεμικών αεροσκαφών που βομβαρδίζουν σε Ιράκ-Συρία, ενώ όλα τα λιμάνια της χώρας και η βάση της Σούδας παίζουν καθοριστικό ρόλο με το πλήθος των διευκολύνσεων που παρέχουν σε αμερικανικούς στόλους.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μετατρέπει τις πολεμικές βάσεις της χώρας σε Νατοϊκό ορμητήρια εμπλέκοντας τον λαό μας στο φαύλο κύκλο της βίας και κάνει ορατό τον κίνδυνο της εκδίκησης. Αυτή θα είναι η κατάληξη της επικίνδυνης κυβερνητικής πολιτικής που διεκδικεί αναβάθμιση του ρόλου της άρχουσας τάξης σε Μέση Ανατολή και Αφρική, συναινώντας-διευκολύνοντας-συμμετέχοντας στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις. 
Το τίμημα όμως αυτών των βάρβαρων εκστρατειών που πλήρωσαν ήδη οι λαοί σε Γαλλία-Βρετανία-Βέλγιο απειλείται να το καταβάλλει και ο λαός μας.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και προσωπικά ο Υπουργός Άμυνας κρύβονται, μένουν μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας και αρνούνται να αναλάβουν την ευθύνη των πολεμικών τους τυχοδιωκτισμών. Αντί για αυτούς καταγράφονται και πάλι οι ασόβαρες δικαιολογίες από τις γνωστές διαρροές των κύκλων των Επιτελείων. Αυτή τη φορά πηγές της Πολεμικής Αεροπορίας, αντιδρώντας στις σχετικές αποκαλύψεις, κάνουν λόγο για «έλλειψη ιπτάμενου τάνκερ που οδήγησε 12 νατοϊκά F16 σε προσγείωση και ανεφοδιασμό στην αεροπορική βάση του Αράξου. Διαβεβαιώνουν δε ότι δεν πρόκειται για μόνιμη αλλά για έκτακτη κατάσταση».
Γρήγορα όμως και αυτές οι δικαιολογίες καταρρέουν καθώς σύμφωνα με δημοσιεύματα  οι ηγέτες των χωρών μελών του NATO έδωσαν το πράσινο φως «στη συμβολή της Ατλαντικής Συμμαχίας στον αγώνα εναντίον της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) αλλά και εναντίον της διακίνησης ανθρώπων από τις ακτές της Λιβύης», όπως γνωστοποίησε ο Γενικός Γραμματέας του Συμφώνου του Βορείου Ατλαντικού, ο Γενς Στόλτενμπεργκ.
Το πρώτο μέτρο αφορά την ανάπτυξη των AWACS, των αεροσκαφών επιτήρησης του NATO, στον εναέριο χώρο της Τουρκίας και της Μεσογείου, όπου θα σχηματίζουν ένα τόξο γύρω από το Ιράκ, τη Συρία και τη Λιβύη. «Θα αποφασίσουμε ότι τα AWACS θα δίνουν πληροφορίες στον συνασπισμό εναντίον του ΙΚ», τόνισε ο Στόλτενμπεργκ.
Οι ΗΠΑ ζητούν εδώ και μήνες από τους εταίρους τους στον διεθνή συνασπισμό εναντίον του ΙΚ, αλλά και από το NATO, να κάνουν περισσότερα στο πλαίσιο του αγώνα εναντίον της τζιχαντιστικής οργάνωσης στο έδαφος του Ιράκ και της Συρίας. Η Ουάσινγκτον αρχικά ζητούσε τα AWACS της Συμμαχίας να τεθούν στη διάθεση του διεθνούς συνασπισμού, ώστε να διαδραματίζουν τον ρόλο των κέντρων διοίκησης. Τα αεροσκάφη αυτά, εφοδιασμένα με ισχυρά ραντάρ, μπορούν να συγκεντρώνουν δεδομένα για τη δραστηριότητα στον αέρα και στο έδαφος σε ακτίνα εκατοντάδων χιλιομέτρων και μπορούν να διαδραματίσουν κρίσιμο ρόλο σε εκστρατείες αεροπορικών βομβαρδισμών. Όμως αυτά τα AWACS εντέλει θα περιοριστούν να μοιράζονται πληροφορίες με τη συμμαχία και μόνο με τα συμμαχικά αεροσκάφη που θα απογειώνονται από το έδαφος του NATO, χωρίς να παραβιάζουν τον εναέριο χώρο του Ιράκ και της Συρίας. Εξάλλου «θεωρώ ότι θα συμφωνήσουμε ώστε το NATO να διαδραματίσει έναν ρόλο στην κεντρική Μεσόγειο, προκειμένου να συμβάλει στη (ναυτική) επιχείρηση Σοφία της Ευρωπαϊκής Ένωσης» εναντίον των διακινητών μεταναστών που δρουν με ορμητήριο τις λιβυκές ακτές, ανέφερε ο Στόλτενμπεργκ. Πολλά πλοία της Ατλαντικής Συμμαχίας συμμετέχουν στην «αντιτρομοκρατική επιχείρηση» Active Endeavour στη Μεσόγειο και οι ηγέτες των χωρών μελών του Συμφώνου αναμένεται να τους επιτρέψουν να μοιράζονται σε πραγματικό χρόνο δεδομένα με τη διοίκηση της ναυτικής επιχείρησης Σοφία της ΕΕ».
Αυτό που δεν λέει το δημοσίευμα είναι ότι ουσιαστικά οι δυτικές ιμπεριαλιστικές εντείνουν την επέμβαση τους στη Μέση Ανατολή και την Αφρική, προχωρώντας σε ξαναμοίρασμα της περιοχής και επαναχάραξη των συνόρων. Με πρόσχημα λοιπόν την αντιμετώπιση των ποταμιών της ανθρώπινης δυστυχίας που προκαλούν οι πόλεμοι και η στήριξη αυταρχικών καθεστώτων που συνεργάζονται αρμονικά με τη Δύση, την Αυτοάμυνα των ιμπεριαλιστικών κρατών και την καταπολέμηση του ISISοι κατακτητές και εισβολείς επιστρέψουν ξανά στις χώρες που κατέστρεψαν ως περιστέρια της ειρήνης. Αυτή τη φορά οι βομβαρδισμοί τους έχουν «ανθρωπιστικό» χαρακτήρα ενώ δαιμονοποιούνται όσοι αντιτίθενται στις στρατιωτικές επεμβάσεις των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-Ε.Ε.
Το Μεγάλο Ψέμα γίνεται Αλήθεια! «Ο πόλεμος είναι ειρήνη» έλεγε ο George Orwell, για να συμπληρώσει η Washington Post «Ο πόλεμος μας κάνει ποιο ασφαλείς και πιο πλούσιους»!Πρόκειται για έναν πόλεμο χωρίς σύνορα που είναι στενά συνδεδεμένος με μια παγκόσμια διαδικασία οικονομικής αναδόμησης! Από αυτή επομένως την σκοπιά αντιλαμβανόμαστε τους σχεδιασμούς των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ, τις εξελίξεις στην Ε.Ε. όπου η διαδικασία Ομοσπονδιοποίησης της και Ενοποίησης των τομέων εξωτερικής πολιτικής και άμυνας/ασφάλειας συνδέεται με τα σκληρά αντεργατικά μέτρα που ολοένα συχνότερα περιγράφονται ως Ατζέντα, με τη θεσμική θωράκιση της δράσης των στρατιωτικών δυνάμεων ως δύναμη καταστολής στο εσωτερικό των καπιταλιστικών μητροπόλεων, αλλά και την καταγραφή της πρόθεσης ανάληψης παγκόσμιου στρατιωτικού ρόλου από τον ευρωπαϊκό ιμπεριαλισμό.    
ΠΟΙΟΣ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δηλώνει παρών. Στέλνει πλοία, υποβρύχια και αεροπορικά μέσα στις επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΟΛΟΥ στη Μεσόγειο, παίζει καθοριστικό ρόλο με το πλήθος των διευκολύνσεων, τις βάσεις και το Ευρωπαϊκό Στρατηγείο της Λάρισας. Και όλα αυτά γιατί διεκδικεί μερίδιο της λείας για τους Έλληνες επιχειρηματίες, γιατί διεκδικεί αναβάθμιση του γεωστρατηγικού ρόλου της άρχουσας τάξης στην Ανατολική Μεσόγειο. Μάλιστα, έφτασε να χαρακτηρίσει «εθνικό συμφέρον» την συμμετοχή των ελληνικών στρατιωτικών δυνάμεων στους βάρβαρους πολέμους και τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις.   
Ουσιαστικά, για μια ακόμη φορά αποκαλύπτεται ότι η γενικευμένη ταξική αστική επίθεση εις βάρος των εργαζόμενων σε όλη την Ευρώπη γοργά συναντά τον σύγχρονο ολοκληρωτισμό και τον πολεμικό τυχοδιωκτισμό. Τις βλέψεις της ντόπιας αστικής τάξης για γεωστρατηγική της αναβάθμιση μέσα από τον ακόμα πιο ενεργό ρόλο στην υλοποίηση ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών, προσαρμοζόμενη στις απαιτήσεις των ιμπεριαλιστικών συμμαχιών, σκιαγράφησε ο υπουργός Αμυνας, Π. Καμμένος, μιλώντας στο συνέδριο του «Economist», στην ειδική ενότητα για τις γεωπολιτικές εξελίξεις.
 «Η παγκόσμια οικονομική κρίση, η γήρανση του πληθυσμού, τα μεταναστευτικά ρεύματα και η προσφυγική κρίση απειλούν την ανταγωνιστικότητα των οικονομιών μας, τη βιωσιμότητα των κοινωνικών προτύπων μας. Η πίεση προς τα κάτω όσον αφορά το κόστος και τα ημερομίσθια μαζί με τις προκλήσεις που συνδέονται με την αλλαγή του κλίματος και την αύξηση της ενεργειακής εξάρτησης συνδυάζεται με τη στροφή της παγκόσμιας κατανομής της παραγωγής, αλλά και της αποταμίευσης προς Ανατολάς. Και σαν να μην έφθαναν όλα αυτά, οι απειλές της τρομοκρατίας, του οργανωμένου εγκλήματος, των κυβερνοεπιθέσεων και της διάδοσης των όπλων μαζικής καταστροφής, των ασύμμετρων και υβριδικών απειλών επιβαρύνουν ακόμα περισσότερο το περιβάλλον». Προσδιόρισε, λοιπόν, το πεδίο της ιμπεριαλιστικής δράσης στην οποία θα συμμετάσχει και η Ελλάδα, στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, στο πεδίο όξυνσης των ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών. Θέλει την Ελλάδα κρίκο στις ιμπεριαλιστικές διαδικασίες, ως μέσο ενίσχυσης των συμφερόντων του κεφαλαίου.
Πατώντας στη δράση των τζιχαντιστών, την τρομοκρατία και τις προσφυγικές ροές υπογράμμισε: «Είμαστε όλοι υποχρεωμένοι να συνεννοηθούμε και να συνεργαστούμε (...) Δεν είναι δυνατόν στον κοινό εχθρό που είναι η τρομοκρατία να μην υπάρχει το μίνιμουμ της συνεργασίας μεταξύ του ΝΑΤΟ, της ΕΕ, αλλά και της Ρωσίας. Όπως επίσης και με χώρες σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου εκτός ΝΑΤΟ και ΕΕ, όπως είναι το Ισραήλ, η Αίγυπτος, η Ιορδανία, τα Αραβικά Εμιράτα. Σημαντικό ρόλο έχει η Κύπρος. Αυτό ακριβώς χτίζουμε σήμερα στην Ελλάδα. Χτίζουμε μία μεγάλη ασπίδα σταθερότητας που ξεκινάει από την Ελλάδα προς τα βόρεια και επεκτείνεται προς τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία και προς τα νότια, την Κύπρο, το Ισραήλ, την Ιορδανία, την Αίγυπτο, τα Αραβικά Εμιράτα».
Σε άλλο σημείο της ομιλίας του τόνισε: «Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι σε αυτό το πλαίσιο, η Ελλάδα είναι εδώ, ως μέλος της ΕΕ, ως μέλος του ΝΑΤΟ, αλλά και ως μία χώρα που θα συνεχίσει να μιλά με τη Ρωσία, θα συνεχίσει να συνεργάζεται με τις μετριοπαθείς χώρες της Μεσογείου, θα έχει στενή αμυντική συνεργασία με το Ισραήλ, την Αίγυπτο, την Ιορδανία, τα Αραβικά Εμιράτα, με τους "μεγάλους παίκτες" της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής και θα συμβάλει σε αυτήν την σταθερότητα. (...) Αν δεν ελεγχθεί η περιοχή μεταξύ της Κρήτης, του Σουέζ, της Κύπρου και της Λιβύης, η Daesh θα συνεχίσει να χρηματοδοτείται από την παράνομη διακίνηση πετρελαίου, την παράνομη διακίνηση ανθρώπων και τη διακίνηση ναρκωτικών», πρόσθεσε βάζοντας τη χώρα στο επίκεντρο των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών, αποκαλύπτοντας την ανάγκη των ντόπιων επιχειρηματικών ομίλων να διεκδικήσουν έτσι τη γεωστρατηγική τους αναβάθμιση.
ΓΙΑ ΕΝΑ ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΜΕ ΤΙΣ ΣΗΜΑΙΕΣ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΔΙΕΘΝΙΣΜΟΥ
Οι εργαζόμενοι δεν έχουν να υπερασπίσουν κανένα «εθνικό συμφέρον», καμιά «ευρωπαϊκή ιδέα», δεν πρέπει να ανεχτούν κανέναν ιμπεριαλιστικό πόλεμο για «ανθρωπιστικούς» λόγους! Όλα αυτά αποτελούν διαφορετικές εκδοχές της άγριας επίθεσης του αστικού κόσμου, σε εθνικό και υπερεθνικό επίπεδο, εις βάρος των δυνάμεων της εργασίας.
Το δικό μας ταξικό καθήκον είναι να μπλοκάρουμε την συμμετοχή των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων σε όλα αυτά. Με ένα μαζικό κίνημα μέσα και έξω από τον Στρατό, να μπλοκάρουμε την Μηχανή του Πολέμου και της Καταστολής του κόσμου της εργασίας, είτε πρόκειται για το Αξιόμαχο του Ελληνικού Στρατού, είτε του ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ και του ΝΑΤΟ. Είναι δυνάμεις καταστολής και πολέμου, βρώμικα μέσα για την επιβολή των αστικών συμφερόντων και πρέπει να διαλυθούν. Πρέπει τώρα να κλιμακώσουμε την προσπάθεια συγκρότησης ενός σύγχρονου εργατικού διεθνιστικού κινήματος για την ανατροπή της αστικής πολιτικής και της κυβέρνησης της αντεργατικής λαίλαπας, του Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού και του Πολέμου.
Άμεσος στόχος για το κίνημα μας η αντικαπιταλιστική αποδέσμευση από Ε.Ε. και ΝΑΤΟ, ο αγώνας για τη διάλυση τους.   
Καλούμε Φαντάρους και Μόνιμο Προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων να Αρνηθούν την συμμετοχή τους, να Αρνηθούν να προσφέρουν οποιαδήποτε υπηρεσία στο ΝΑΤΟ και στις δυτικές ιμπεριαλιστικές δυνάμεις.
Η αντιμεταναστευτική συμφωνία Ε.Ε.-Τουρκίας πρέπει να καταργηθεί και να αναγνωριστούν όλα τα δικαιώματα σε πρόσφυγες-μετανάστες.
 ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ           
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437

1 σχόλιο: