Τρίτη 12 Ιουλίου 2016

ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ: ΓΙΑ ΜΙΑ ΜΟΜΑ ΠΡΩΤΟΓΝΩΡΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΜΟΧΛΟΥ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ

ΤΑ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΟΛΑΝΤ-ΜΕΡΚΕΛ ΝΤΥΝΕΙ ΧΑΚΙ Ο Π.ΚΑΜΜΕΝΟΣ!
Η πρόσφατη τοποθέτηση του ΥΕΘΑ Π.Καμμένου στη Βουλή αποτελεί τρανή επιβεβαίωση των αναλύσεων του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ για τις πραγματικές στοχεύσεις του Πολυνομοσχεδίου που δεν είναι άλλες από την επίθεση στα εργατικά δικαιώματα και στην επιτάχυνση του γενικού ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας. Επίσης, αποκαλύπτει και το πραγματικό επίδικο της «εσωτερικής» σύγκρουσης των μνημονιακών  κομμάτων ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ-ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ αλλά και οι Ναζί της Χρυσής Αυγής, που δεν είναι άλλο από το ποιος θα διαχειριστεί το ξεπούλημα, ποιος θα διαμορφώσει και εκμεταλλευτεί πολιτικά τη διαχείριση του σύγχρονου πελατειακού κράτους, με τους νέους όρους πατερναλισμού και ψηφοθηρίας που διαμορφώνονται.
Θυμίζουμε ότι το  ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ήταν η μοναδική πολιτικό-κοινωνική συλλογικότητα, που ακριβώς γιατί υπερασπίζει τα δικαιώματα της στρατευμένης νεολαίας και στέκεται στο πλευρό της εργαζόμενης κοινωνικής πλειοψηφίας είχε αντιταχθεί στην επιλογή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ της 25ης Ιανουαρίου 2015 και προσωπικά των Καμμένου-Ήσυχου Τόσκα να επανασυστήσουν την ΜΟΜΑ ως ΜΟΜΚΑ! Είχαμε αποκαλύψει ότι στην συγκεκριμένη πολιτική απόφαση δεν συναντιέται κανένα φιλολαϊκό περιεχόμενο. Το μόνο που εξυπηρετεί είναι η εμπέδωση ενός νέου μιλιταριστικού και εθνικιστικού κλίματος, η εκτίναξη της εργασιακής εκμετάλλευσης των φαντάρων και η υπεράσπιση των συμφερόντων των εθνικών εργολάβων αφού η Ε.Ε. έχει προβλέψει την αποκλειστικότητα για τους ιδιώτες όλων των κερδοφόρων μελετών-κατασκευών που παλιότερα έκαναν οι φορείς του Δημοσίου. Είναι χαρακτηριστικό ότι το πρώτο έργο της ΜΟΜΑ αφορούσε την Ικαρία και εξυπηρέτησε την ψηφοθηρία και το πελατειακό  κράτος που στήνουν οι ΑΝΕΛ διαμέσου των Ενόπλων Δυνάμεων. Τα υπόλοιπα αφορούν έργα αδιάφορα στους εργολάβους, τοπικούς και «εθνικούς»!
Τι πιο τρανή απόδειξη των παραπάνω από τα λόγια του ίδιου του ΥΕΘΑ Π.Καμμένου, που εξήγησε ότι η ΜΟΜΚΑ θα δραστηριοποιείται μόνο σε ειδικές περιπτώσεις. Έδωσε και κάποια παραδείγματα:
“ Θα δείτε, ότι οι παρεμβάσεις μας αφορούν περιπτώσεις – και αυτές είναι οι περιπτώσεις, που θα παρεμβαίνει η ΜΟΜΚΑ – που είτε δεν μπορεί να στηριχθεί το έργο αυτό από τον ιδιώτη, είτε έχει εγκαταλειφθεί πάρα πολλά χρόνια, γιατί ήταν τόσο δύσκολο το έργο, σε απρόσβατες περιοχές, σε νησιωτικές περιοχές, σε ορεινές περιοχές, που εκεί πια το Μηχανικό – όπως είπατε πολύ σωστά – παρεμβαίνει πάντοτε, αλλά πιο οργανωμένα. Γιατί θέλουμε τη συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση; Γιατί υπάρχουν πολλά μέσα στη διάθεση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τα οποία δυστυχώς δεν έχουν προσωπικό για να τα χρησιμοποιήσει. Στη Ρόδο, ο Δήμαρχος, έχει προμηθευτεί μηχανήματα ασφαλτοστρώσεως. Επί 15 χρόνια, δεν έχουν χρησιμοποιηθεί ούτε μία ώρα. Δεν έχουν το προσωπικό να τα χρησιμοποιήσουν και το να τα πάρουν αυτά, με τη συμφωνία της ΜΟΜΚΑ και του Δήμου, οι Ένοπλες Δυνάμεις, που έχουν τα στελέχη, να γίνουν κάποιοι δρόμοι αντισταθμιστικά στη Ρόδο, που, πράγματι, οφείλουν να γίνουν – και θα τους έκανε ο Δήμος – και παράλληλα να γίνει κάποιο έργο στην Τήλο ή στη Χάλκη ή στη Σύμη ή σε κάποια άλλα νησιά των Δωδεκανήσων, αυτό είναι το έργο, που θέλουμε να κάνουμε”.
Την πραγματική ουσία του Πολυνομοσχεδίου, όπως αναδεικνύεται και από τις βασικές του διατάξεις  (Άρθρα 31-34, 9-16, 5-8), έχουμε αναδείξει με την ανακοίνωση μας με τίτλο «ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ-ΟΧΥΡΑ από τη ΜΟΜΑ των αντιδράσεων στο μεγάλο ξεπούλημα του Π.Καμμένου.  Δωρεάν εργαζόμενοι Φαντάροι θα επανδρώσουν το ΧΑΚΙ ΤΑΥΠΕΔ-Να Αρνηθούμε την Συμμετοχή στο Ξεπούλημα». Στις νέες εξαγγελίες του ΥΕΘΑ Π.Καμμένου σχετικά με το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας που καπηλεύεται ο Στρατός –με εκτιμώμενη αξία τα 34 δις ευρώ για αυτή την τεράστια ακίνητη περιουσία- αποκαλύπτουν ότι πίσω από την προπαγάνδα του πατερναλιστικού ρόλου του Στρατού, δεν αποκρύπτεται μόνο ο ρόλος του στην καταστολή του εσωτερικού εχθρού-αγωνιζόμενου εχθρού και στον Μεγαλοϊδεατισμό της άρχουσας τάξης. Αλλά επίσης, ότι ο Στρατός αποτελεί και θα αποτελέσει ακόμη περισσότερο πολιορκητικό κριό στη γενικευμένη επίθεση εναντίον των εργαζομένων. Θα βασιστεί και πάλι στη δωρεάν εργασία των φαντάρων που σχεδιάζεται να επανδρώσουν το νέο χακί ΤΑΥΠΕΔ: αποφοίτους Πολυτεχνικών Σχολών, δικηγόρους, οικονομολόγους κλπ. Αλλά επίσης στοχεύει είτε με τους δωρεάν εργαζόμενους φαντάρους είτε με τους Οπλίτες Βραχύβειας Ανακατάταξης (ΟΒΑ) που σκοπεύει να προσλάβει με 6μηνες ανανεώσιμες συμβάσεις με όριο τα τρία (3) χρόνια με 600-700 ευρώ, τους οποίους θα απασχολήσει σε οικοδομικές-κατασκευαστικές εργασίες να διαμορφώσει ένα εργατικό δυναμικό όπου σε καθεστώς στρατιωτικού νόμου, χωρίς δικαιώματα, περιφερόμενο από τη μια άκρη της Ελλάδας στην άλλη, να καλύπτει φθηνά τις όποιες ανάγκες του κρατικού μηχανισμού. Εμβολίζοντας το σύνολο των εργατικών δικαιωμάτων π.χ. των οικοδόμων, μηχανικών κλπ. Αποτελώντας την συνέχεια του νόμου για τη θητεία που εισάγει την πιο οργανωμένη και εκτεταμένη εργασιακή εκμετάλλευση των φαντάρων και διαμέσου του εθελοντισμού και της μοριοδότησης την ένταση του ανταγωνισμού μεταξύ των εργαζομένων για να εξασφαλίσουν μόρια για την συμμετοχή τους από καλύτερη αφετηρία σε διαγωνισμούς του Δημοσίου, διασπώντας την εργατική τάξη και εντείνοντας τους καθημερινούς εμφυλίους για μια θέση εργασίας περιορισμένου χρόνου. 
Παράλληλα, είναι από όλους κατανοητή η στρατιωτικοποίηση της κοινωνικής και πολιτικής ζωής, αφού ο μιλιταρισμός και ο πατερναλιστικός ρόλος του Στρατού πάνε χέρι χέρι είτε με την συμμετοχή του στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις είτε στην ανάληψη καθηκόντων ασφάλειας στο εσωτερικό της χώρας, καθώς το νέο Στρατιωτικό Δόγμα προβλέπει την εξασφάλιση από τον Στρατό της ανεμπόδιστης εφαρμογής των Μνημονίων!
Και όλα αυτά τα επιβεβαιώνει ξανά ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος απαντώντας στη Λιάνα Κανέλλη, εκπρόσωπο του ΚΚΕ, όταν διαβεβαίωσε ότι δεν θα υπάρξει παράλογη εκμετάλλευση του στρατεύσιμου προσωπικού:
“… Βεβαίως, δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσουμε εξοντωτικές μεθόδους, κ. Κανέλλη, δεν μπορώ να τους δώσω βαρέα και ανθυγιεινά, όπως δεν παίρνει βαρέα και ανθυγιεινά ο πιλότος του F16 ή ο μηχανικός, που δουλεύει εικοσιτέσσερις ώρες το εικοσιτετράωρο. Έτσι είναι οι Ένοπλες Δυνάμεις, αλλά δεν θα παράγουμε – να είστε βέβαιοι και σας διαβεβαιώνω γι’ αυτό – τη λογική στα έργα, που γίνονται για πολιτικούς λόγους, από την υπηρεσία αυτή και, βεβαίως, εκεί θα σταματήσουμε και δεν θα προχωρήσουμε”.
Ο Π.Καμμένος, μεγαλοεπιχειρηματίας ο ίδιος και εκφραστής των αναγκών του επιχειρηματικού κόσμου, δεν κρύβει τις προθέσεις του για τη δουλοποίηση της εργατικής τάξης, με αποκαλυπτικούς τους όρους εκμετάλλευσης των σύγχρονων Μισθοφόρων-Πραιτοριανών του εθνικού στρατού, του ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ και ΝΑΤΟ! Μάλιστα, η αναφορά του στους πιλότους δεν είναι τυχαία. Καθώς οι τελευταίοι απολαμβάνουν επιπλέον προνομίων από το πλήθος των στρατιωτικών (π.χ. το πτητικό επίδομα), που ως σύνολο όμως πρέπει να αφομοιωθούν στους νέους πολεμικούς και κατασταλτικούς σχεδιασμούς. Ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος επιμένει να προπαγανδίζει ότι τα έσοδα από το μεγάλο ξεπούλημα της ακίνητης περιουσίας των Ενόπλων Δυνάμεων  -συγνώμη την ενοικίαση σε επιχειρηματίες για 99 χρόνια, δηλαδή για 4 γενιές- θα χρησιμοποιηθούν π.χ. για να κατασκευαστούν κατοικίες στρατιωτικών!
Με τον τρόπο αυτό η κυβέρνηση επιδιώκει από τη μια μεριά να ψηφίζει Μνημόνια και περικοπές σε μισθούς-συντάξεις, αλλά να μπορεί είτε με χαρτζιλίκι είτε με υποσχέσεις να εξαγοράζει την υποταγή των στρατιωτικών και να τους στρέφει εναντίον όποιων αγωνίζονται για τα εργατικά δικαιώματα και τις λαϊκές ελευθερίες. Είναι ένας διαρκής εμπαιγμός και προσπάθεια εξαγοράς του προσωπικού του βαθέως κράτους, γιατί να εξαιρέσεις τους δικαστικούς, οι στρατιωτικοί υπήρξαν μεταξύ αυτών που είδαν τα εισοδήματα τους να περικόπτονται.
Από αυτή την σκοπιά αξίζει να εξετάσουμε και την σύγκρουση στη Βουλή για τον ρόλο του ΤΑΙΠΕΔ. Την αντίθεση του στο αίτημα της ΝΔ, να κληθεί προς ακρόαση στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής εκπρόσωπος του ΤΑΙΠΕΔ, προκειμένου να εκφέρει άποψη για την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας των ενόπλων δυνάμεων, εξέφρασε ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος. "Αυτό το οποίο θα γίνει με την κλήση του ΤΑΙΠΕΔ είναι ότι θα ικανοποιήσουμε εκείνους που θα ήθελαν πολύ η εκμετάλλευση της περιουσίας των 24 δισ. ευρώ να μην πάει προς όφελος του προσωπικού αλλά για την εξυπηρέτηση του χρέους". Το ζήτημα ετέθη σε ψηφοφορία και καταψηφίστηκε από την κυβερνητική πλειοψηφία, παρότι υπέρ της πρότασης ψήφισαν ΝΔ, Δημοκρατική Συμπαράταξη, Ποτάμι και η Χρυσή Αυγή. Τόσο το ΚΚΕ όσο και η Ένωση Κεντρώων δήλωσαν «παρών».
Ουσιαστικά, ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος θέλει να έχει τα χέρια του ελεύθερα στη διαχείριση των όποιων εσόδων, είτε για να προχωρήσει σε πολεμικούς εξοπλισμούς, είτε για να καλύψει τις ανάγκες του πελατειακού κράτους που στήνουν οι ΑΝΕΛ διαμέσου του Υπουργείου Άμυνας, στοχεύοντας πρωτίστως στην πολιτική πελατεία του στρατιωτικού κατεστημένου και της εθνικιστικής-μιλιταριστικής ακροδεξιάς.   
Το χακί ΤΑΥΠΕΔ έρχεται επομένως να ξεπουλήσει στο ιδιωτικό κεφάλαιο τα φιλέτα γης και εκατοντάδες νησιά στο βωμό της κερδοφορίας της τουριστικής βιομηχανίας και των κατασκευαστών, χρησιμοποιώντας τη ΜΟΜΑ ως μηχανισμό για να καμφθούν όλες οι αντιστάσεις. Ο πραγματικός στόχος του Ταμείου αποκαλύπτεται από το γεγονός ότι τα συγκεκριμένα ακίνητα που θα παραχωρούνται από τον Υπουργό Άμυνας θα δίνεται η δυνατότητα να «χαρακτηριστούν στρατηγικές επενδύσεις που αποφέρουν σημαντικό ποσοτικό και ποιοτικό κέρδος, με την έννοια των διατάξεων του ν. 3894/2020! Άρα, όχι μόνο ξεπουλούν γρήγορα και φθηνά αλλά επιδιώκουν να εξασφαλίσουν στους «επενδυτές» φοροαπαλλαγές, επιδοτήσεις και διαδικασίες fast truck!   
Την ίδια μέρα λοιπόν που χάριζαν το «ΕΛΛΗΝΙΚΟ» στον Λάτση, ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος επέλεξε να αναδείξει τον άλλο πυλώνα του άγριου ξεπουλήματος, τις Ένοπλες Δυνάμεις και τη ΜΟΜΑ, αποκαλύπτοντας ότι τα τουριστικά μεγαθήρια  θα χαρακτηρίζονται ως «οχυρά» και θα κατασκευάζονται από τη ΜΟΜΑ, για να μην απαιτούνται διάφορες εγκρίσεις. Τόνισε μάλιστα ότι τα τουριστικά μεγαθήρια που προορίζονται για τους πλούσιους τουρίστες θα χαρακτηρίζονται ως "οχυρά" και θα κατασκευάζονται από τη νέα ΜΟΜΑ (ΜΟΜΚΑ). Πρόκειται για ένα νομικό τέχνασμα για να μην απαιτούνται εγκρίσεις από την αρχαιολογία κ.λπ. και οι επενδύσεις στα ακίνητα του υπουργείου να προχωρούν γρήγορα, παρακάμπτοντας τις αντιδράσεις των επιστημονικών φορέων και των κοινωνικών κινημάτων.
Αυτά υποσχέθηκε ο Πάνος Κάμμενος, μιλώντας πρόσφατα στο ΕΒΕΑ, παρουσιάζοντας το σχέδιο αξιοποίησης των ακινήτων που έχει στην ιδιοκτησία του ο Στρατός, λες και είναι κτηματομεσίτης βγαλμένος από ελληνική ταινία του 60’. Ουσιαστικά όμως ο σύγχρονος Κοινοβουλευτικός Ολοκληρωτισμός πιάνει το μαύρο νήμα της τουριστικής ανάπτυξης, θυμίζοντας τις πιο αμαρτωλές και βάρβαρες επιλογές της Χούντας των Συνταγματαρχών, όπως τις περιέγραψε ο Διονύσης Ελευθεράτος στο βιβλίο του «ΛΑΜΟΓΙΑ ΣΤΟ ΧΑΚΙ»!
Μιλάμε για τον ορισμό του μαφιόζικου καπιταλισμού, την αποκάλυψη του σύγχρονου ολοκληρωτικού καπιταλισμού. «Όλα τα σφάζω, όλα τα μαχαιρώνω» φωνάζουν οι ΑΝΕΛ που ταυτίζονται με τεράστια οικονομικά συμφέροντα στο χώρο του τουρισμού.  Την ίδια στιγμή που οι τουριστικές επενδύσεις χαρακτηρίζονται Οχυρά, τα ίδια τα Οχυρά γίνονται γκολφ! Χαρακτηριστικό παράδειγμα η τουριστική επένδυση στην περιοχή Αφάντου Ρόδου, για την οποία το ΓΕΣ δηλώνει υπέρμαχος «διότι θεωρεί ότι μέσω αυτής διασφαλίζεται και η Εθνική Άμυνα».
Η τοποθέτηση αυτή του ΓΕΣ αξίζει να συνεκτιμηθεί με την ανάρτηση της www.dimokratiki.gr όπου γίνεται λόγος για τα εξής: «Η έκταση χαρακτηρίζεται από τον Ελληνικό Στρατό ως “κρίσιμη για την άμυνα της χώρας” και κρίνεται “απαραίτητη η παραμονή των στρατιωτικών εγκαταστάσεων και οχυρώσεων εντός του ακινήτου” ενώ ζητείται σε ενδεχόμενη επέκταση, το κόστος των κατασκευών να καλυφθεί από τον επενδυτή. Σύμφωνα με έγγραφο του Γενικού Επιτελείου Στρατού, με ημερομηνία 22/4/2016, που κατατέθηκε στο Συμβούλιο, εντός του υπό αποκρατικοποίηση ακινήτου, υπάρχει “μεγάλος αριθμός μόνιμων έργων, αμυντικής οργάνωσης” τα οποία “κρίνονται απολύτως απαραίτητα για την κάλυψη των επιχειρησιακών αναγκών και την υλοποίηση της επιχειρησιακής σχεδίασης”. Τονίζεται μάλιστα χαρακτηριστικά ότι “η συνέχιση των λειτουργιών τους σχετίζεται με το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων και την αμυντική ικανότητα της χώρας”. Το ΓΕΣ δηλώνει ότι “δεν έχει αντίρρηση” για την υλοποίηση της αποκρατικοποίησης, θέτει ωστόσο όρους και προϋποθέσεις. Συγκεκριμένα, απαιτεί την “ενσωμάτωση του συνόλου των μόνιμων έργων αμυντικής οργάνωσης στον σχεδιασμό και την κατασκευή μελλοντικών υποδομών ή εξωραϊσμού άλλων με ανάληψη του κόστους από τον ενδιαφερόμενο-επωφελούμενο από την αξιοποίηση του υπόψη ακινήτου”, την “εξασφάλιση της εύρυθμης τέλεσης των στρατιωτικών δραστηριοτήτων εντός της υπόψη περιοχής”, την “συνέχιση λειτουργίας της Θερινής Λέσχης Ρόδου” και την “δυνατότητα μελλοντικής ανάγκης κατασκευής νέων μόνιμων έργων αμυντικής οργάνωσης”.
Είναι κατανοητή η προσαρμογή της άποψης του ΓΕΣ για την αμυντική οργάνωση της περιοχής στους κυβερνητικούς σχεδιασμούς για την εν λόγω επένδυση, την επιτυχία της οποίας εξασφαλίζει η συντονισμένη δράση των ΑΝΕΛ τόσο στο Υπουργείο Άμυνας, όσο στη Βουλή και στα ΜΜΕ. Το επισημαίνουμε γιατί είχε προηγηθεί «εμφύλιος» μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για την απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμού που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (21/4/2016) και χαρακτηρίζει αρχαιολογική μια ζώνη έκτασης 10.000 στρεμμάτων στο Γκολφ Αφάντου. Τότε, «εξερράγη» ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Δημήτρης Καμμένος: «Το νησί της Ρόδου περιμένει εδώ και χρόνια την αξιοποίηση του Γκόλφ Αφάντου, μιας επένδυσης η οποία θα βοηθήσει την ανάπτυξη του νησιού και τους κατοίκους της γενικότερα αναβαθμίζοντας τον τουρισμό. Η παρέμβαση του Υπουργείου στη συγκεκριμένη υπόθεση τη δεδομένη στιγμή λίγο πριν υποβληθεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) το νέο ειδικό χωροταξικό σχέδιο (ΕΣΧΑΔΑ), είναι άκαιρη και ανούσια».
Όμως επρόκειτο για παρεξήγηση. Παρά το θόρυβο που δημιουργήθηκε – τον οποίο η κυβέρνηση αποδίδει στους δημοσιογράφους–, η κυβέρνηση προχωρά και επιχειρεί να εκμεταλλευτεί τις συνέπειες της μνημονιακής πολιτικής που εφαρμόζει ώστε να προωθήσει τις πιο βίαιες μορφές ιδιωτικοποίησης-εμπορευματοποίησης πανέμορφων περιοχών. Επιταχύνει λοιπόν την αξιοποίηση της περιοχής Αφάντου Ρόδου, την οποία αγόρασε ο Ελληνοαμερικανός επιχειρηματίας Μερκούριος (Μάικ) Αγγελιάδης από τον ΤΑΙΠΕΔ. Όπως ξεκαθάρισε ο υπουργός Πολιτισμού Αριστείδης Μπαλτάς, το ζήτημα που φάνηκε να έχει προκύψει με την επένδυση στην Αφάντου Ρόδου μετά την απόφασή του για την κήρυξή του ως αρχαιολογικού χώρου, ήταν εκ του περισσού και άνευ νοήματος και οφείλεται σε «δημοσιογραφικό θόρυβο…
Οι ΑΝΕΛ και ο ΣΥΡΙΖΑ ξεπουλούν. Και βιάζονται.  Αυτό ήταν εξάλλου ιδιαίτερα έκδηλο και στην παρουσία του Π.Καμμένου στο ΕΒΕΑ. Είναι ενδεικτικό ότι τα ελάχιστα στελέχη της αγοράς ακινήτων που παρακολούθησαν την εκδήλωση, αλλά και νομικοί κύκλοι, βρήκαν «ενδιαφέρουσα» την προσέγγιση του υπουργείου για κατασκευή ξενοδοχείων, πάρκων ή άλλων εγκαταστάσεων ως "οχυρά", χωρίς «τη γνωστή γραφειοκρατία» και τα κοινωνικά-πολιτικά εμπόδια, αλλά θεώρησαν πως είναι δύσκολο να προχωρήσει, εκτιμώντας πως θα μπλοκαριστεί με την πρώτη προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ). Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας επέμενε, πάντως, πως δεν θα υπάρξει τέτοιο ζήτημα. Όπως είπε ο κ. Καμμένος, στην ακίνητη περιουσία του υπουργείου περιλαμβάνονται οικόπεδα, νησιά, στρατιωτικές εγκαταστάσεις, πεδία βολής κ.λπ., που ανήκουν στα τέσσερα ταμεία των στρατιωτικών, αντικειμενικής αξίας άνω 34 των δισ. ευρώ.  Στο υπουργείο, είπε ο κ. Καμμένος, δημιουργείται Υπηρεσία Αξιοποίησης Ακίνητης Περιουσίας Ενόπλων Δυνάμεων, με επικεφαλής τον κ. Γ. Ζησιμάτο, η οποία στελεχώνεται από στρατεύσιμους με ανάλογη ειδίκευση.
Αποκαλύπτεται με αυτό τον τρόπο και μια διαφορετική πτυχή του νέου νόμου για τη θητεία. Οι φαντάροι που έχουν δώσει όρκο να υπερασπίζονται την εδαφική ακεραιότητα, καλούνται να ενσωματωθούν σε υπηρεσίες ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας. Μάλιστα, γίνεται λόγος για την επιδίωξη του Υπουργείου Άμυνας να στρατολογήσει φαντάρους με ανάλογα επιστημονικά προσόντα, τους οποίους θα αμείψει με μόρια!
Εμείς καλούμε το εργατικό κίνημα, τους επιστημονικούς φορείς, τις οικολογικές κινήσεις και τα κινήματα πόλης να μπλοκάρουν το τεράστιο ξεπούλημα που προωθεί η κυβέρνηση. Να μπλοκάρουν τον σύγχρονο εργασιακό μεσαίωνα. Η ακίνητη περιουσία των Ενόπλων Δυνάμεων είναι κτήμα της Κοινωνίας και στην εργαζόμενη κοινωνική πλειοψηφία πρέπει να επιστραφεί ως χώρος πρασίνου, χαλάρωσης, διασκέδασης, άθλησης. Καλούμε τους συναδέλφους φαντάρους να Αρνηθούν την συμμετοχή τους σε όλα αυτά.    
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437 

diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου