Τρίτη 12 Ιουλίου 2016

Χαμός με το Bullying εις βάρος νεαρών στρατιωτών γίνεται στο 543 ΤΕ στην Κω

Πραγματικά, τα όσα συμβαίνουν στο συγκεκριμένο Τάγμα Εθνοφυλακής στην Κω  εξοργίζουν, προβληματίζουν και σκορπούν ανησυχία σε κάθε φαντάρο, γονιό και πολίτη που παρακολουθεί με ευαισθησία την χακί καθημερινότητα όπως καταγράφεται μέσα από τις καταγγελίες των στρατιωτών.
Τα όσο όμως ήρθαν από καραμπόλα στο προσκήνιο για το εν λόγω Τάγμα πρέπει να αποτελέσουν ζήτημα βαθύτερης διερεύνησης από το ΓΕΣ και το Υπουργείο Άμυνας.
Κορυφή του παγόβουνου, σε ένα σερί επιστολών καταγγελιών φαντάρων για τα όσα συμβαίνουν στο αμαρτωλό τάγμα, αποτέλεσαν οι αποκαλύψεις τους για το  συστηματικό Bullying εις βάρος νεαρού στρατιώτη με την ειδικότητα μάγειρα, σε υπηρεσία φυλακίου βραχονησίδας, με πρωταγωνιστές νεαρό ανθυπολοχαγό και τρεις υπαξιωματικούς.
Ο  19χρονος μάλιστα συνάδελφος για να γλυτώσει από τη βαρβαρότητα και τις απειλές, παρακάλεσε και πήρε μετάθεση σε μονάδα της Στερεάς Ελλάδας.
Όταν καταγγείλαμε τη βαναυσότητα και την συστηματική παρανομία, όντως υπήρξε άμεση παρέμβαση του ΓΕΣ και της Ταξιαρχίας.
Το τραγικό όμως είναι ότι η έρευνα τους οδήγησε σε άλλο περιστατικό Bullying, με θύτες δύο «παλιούς» φαντάρους και θύμα επίσης νεαρό συνάδελφο, το οποίο βεβαίως αντιμετωπίστηκε με τη δέουσα προσοχή.
Από τα παραπάνω καταλαβαίνουν όλοι τι συμβαίνει στην συγκεκριμένη μονάδα.
Για όλα όμως αυτά τα δραματικά και βάρβαρα περιστατικά απαιτείται η παρέμβαση του ΓΕΣ και της δικαιοσύνης αφενός με στόχευση τους άμεσους πρωταγωνιστές, αλλά όχι μόνο….
Γιατί το ψάρι πάντα βρωμά από το κεφάλι…
Διαβάστε την σχετική μας ανακοίνωση!
Αποφασιστική καταδίκη των τραμπουκισμών στρατιωτικών εις βάρος νεαρού στρατιώτη στο 543 ΤΕ στην Κω
Άμεση ήταν η παρέμβαση του Επιτελείου του ΑΓΕΣ Τελλίδη αλλά και του Ταξιάρχου στην Κω μετά την καταγγελία του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ.
Δείχνοντας μεγάλη ευαισθησία και αποφασιστικότητα να αντιμετωπιστεί η βαρβαρότητα και η απανθρωπιά καθώς εγκυμονούν τόσοι κίνδυνοι, αλλά και θέλοντας να στείλουν μήνυμα καταδίκης κινήθηκαν άμεσα και αποτελεσματικά.
Οι συντονισμένες κινήσεις τους, τις οποίες βοήθησε η σαφήνεια της επιστολής καταγγελίας  των συναδέλφων, γρήγορα έφεραν αποτέλεσμα. Ο ίδιος ο Ταξίαρχος πήρε πρωτοβουλία, στήριξε τον συνάδελφο θύμα του συστηματικού  Bullying και επιτάχυνε τις διαδικασίες ώστε να εντοπιστούν οι ένοχοι.
Το τι θα πράξει η Ταξιαρχία και το ΓΕΣ είναι δική τους υπόθεση. Νόμοι, Στρατιωτικός Κανονισμός, Διαταγές και σχετικές προβλέψεις υπάρχουν.
Αυτό που όμως έχει σημασία για εμάς και για το σύνολο των συναδέλφων φαντάρων είναι ότι στάλθηκε μήνυμα σε όλους ότι η βαρβαρότητα δεν είναι ανεχτή.
Αντίθετα είναι καταδικαστεά από όλους και υπάρχουν τρόποι να αντιμετωπιστεί.
Απαραίτητη προυπόθεση όμως είναι η αντίσταση σε όλα αυτά, η συλλογική υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας.
Καθημερινά οι συνάδελφοι στρατιώτες  και όχι μόνο καταλαβαίνουν ότι το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ είναι ανά πάσα στιγμή δίπλα τους. Η αμφισβήτηση της αυθαιρεσίας και της παρανομίας, η δημοσίευση των καταγγελιών είναι ο μοναδικός τρόπος για να διαφυλάξουμε την υγεία και την αξιοπρέπεια μας, να υπερασπίσουμε τα δικαιώματα μας και να βελτιώσουμε τις συνθήκες.
Και όπως βλέπετε συνάδελφοι αυτός είναι ο μόνος τρόπος που φέρνει αποτελέσματα.
Το βύσμα, η υποταγή, η αντίληψη «άστο να περάσει» απλώς είναι αναποτελεσματική στάση, είναι μια ατομική διαχείριση που φορτώνει τα βάρη στους άλλους και απλώς αποθρασύνει όσους επιδιώκουν να παίξουν βρώμικα παιχνίδια στις πλάτες μας.
Αντισταθείτε, συνάδελφοι.
Μην Ψαρώνετε….
Εμείς, μαζί και αγωνιστικά μπορούμε να τους δώσουμε να καταλάβουν ότι έχουμε τη δύναμη και τη διάθεση να σταθούμε απέναντι τους. Χωρίς φόβο, αλλά με περίσσιο πάθος   που μας εμπνέει η αλληλεγγύη και ο συλλογικός αγώνας.
Μην υποχωρείτε λοιπόν μπροστά σε τίποτε, Βγείτε Παραπονούμενοι.
Υπάρχει το  ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ και η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ για να σας στηρίξουν.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437 

diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου