Πέμπτη 14 Ιουλίου 2016

Κρεσέντο κυβερνητικού και κρατικού αυταρχισμού απέναντι στους πρόσφυγες στο λιμάνι! (φωτορεπορτάζ)

Την Τετάρτη 13/7/2016 αστυνομικές δυνάμεις μαζί με δυνάμεις του λιμενικού, με χρήση ακόμα και γερανού (!!!), μετά από εντολή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εκκένωσαν βίαια την Πέτρινη αποθήκη στο λιμάνι του Πειραιά, όπου ζούσαν εκατοντάδες πρόσφυγες με τις οικογένειες τους.
 Η βιαιότητα των δυνάμεων καταστολής ήταν απερίγραπτη! 
Ο γερανός να σηκώνει τις σκηνές, οι αστυνομικοί και οι λιμενικοί να ουρλιάζουν και να σπρώχνουν τους πρόσφυγες που αντιδρούσαν, τα παιδιά να κλαίνε, τα πράγματα των προσφύγων να πετιούνται όπου να 'ναι... Σκηνές απίστευτης απανθρωπιάς απέναντι σε φτωχούς ανθρώπους που έζησαν τη βία του πολέμου και τώρα ζουν τη βία της "ειρήνης"! 







Τίποτα δεν υπολόγισαν οι δυνάμεις καταστολής. Ο βίαιος τρόπος με τον οποίο εκκένωσαν την αποθήκη, είχε ως αποτέλεσμα πολλοί πρόσφυγες να χάσουν τα χαρτιά τους και να καταστραφούν τα λίγα υπάρχοντά τους! Δεν τους άφησαν τον παραμικρό χρόνο να μαζέψουν έστω τα λιγοστά τους πράγματα. Έσκισαν τις σκηνές, πέταξαν τα πράγματά τους στη θάλασσα. Ο γερανός μάζεψε και πέταξε στους κάδους όσα αντικείμενα παρέμεναν στο χώρο, κουβέρτες, ρούχα, σκηνές, παιδιά παιχνίδια, παπούτσια, λίγα τρόφιμα, όλα πετάχτηκαν στα σκουπίδια! Απαγόρευσαν τη λήψη φωτογραφικού υλικού ενώ πήραν τα κινητά από όσους προσπάθησαν να βγάλουν φωτογραφίες. 


Η επιχείρηση είχε ως στόχο να αδειάσει το λιμάνι από τους πρόσφυγες, να τους μεταφέρουν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης μακριά από τις πόλεις και τις κατοικημένες περιοχές, ώστε να τους εξαφανίσουν από προσώπου γης, να τους εγκλωβίσουν σε χώρους όπου δεν έχουν επαφή με την υπόλοιπη κοινωνία, να αποκρύψουν την πραγματική εικόνα. Τέσσερα πούλμαν μετέφεραν βίαια πρόσφυγες στα Οινόφυτα. Πολλοί από αυτούς έφυγαν ξανά και γύρισαν πίσω το βράδυ ενώ στο χώρο κάτω από τη γέφυρα, απέναντι από την Πέτρινη αποθήκη παραμένουν ακόμα εκατοντάδες οικογένειες.




Δε χωράει καμιά αμφιβολία ότι η κυβέρνηση






























Σήμερα άδειασε η αστυνομία και ο στρατός, μέρη του στρατοπέδου στο λιμάνι. Όλη σκηνή που ήταν μέσα σε μια μεγάλη αποθήκη που ονομάζεται "στοουνχάουζ" κατεδαφίστηκε και kas-απλώνει το χέρι του. Οι Ελληνικές αρχές θέλουν να μετακινήσουμε όλους σε μια επίσημη κατασκήνωση, που πιστεύουν ότι είναι υψηλότερο επίπεδο, κάτι που κανείς δεν τολμά να εμπιστευτώ. Τα λεωφορεία ήταν παραταγμένοι προκειμένου να μεταφέρει, αλλά κανείς δεν ήθελε να συνεχίσω.

Μπάτσοι ούρλιαξε, σφύριζε, έσκισε τη σκηνή και πέταξε ένα σωρό πράγματα. Οι άνθρωποι που ζούσαν στις σκηνές δεν ήταν επαρκή χρόνο για να πακετάρω, αλλά έχω σε λίγα λεπτά να μαζέψεις όλα τα υπάρχοντα είχαν χρόνο. Ούτε έχουν κάτι να τα μαζέψουμε. Καθαρό και μπάτσος έβγαλε τις σκηνές τους και τους πέταξαν στη θάλασσα. Αυτοί που δεν υπήρχαν κατά το χρόνο που έχασε τα πάντα.

Ένας σωρός από σκηνές, κουβέρτες, ρούχα και άλλα αντικείμενα περισυλλέγησαν από ένα γερανό ποιος πέταξε όλα σε έναν κάδο.

Δεν είναι μόνο αυτό το εξαιρετικά τραυματική εμπειρία για όλους τους ανθρώπους που πρέπει να δεις τα πράγματα του πέταξαν και έπρεπε να πάω στα λεωφορεία χωρίς επαρκείς πληροφορίες για το πού πήγαιναν, αλλά και για όλους τους ανθρώπους, που δεν ήταν σε θέση και έλα σπίτι να δω ότι όλα Τα υπάρχοντά τους είχαν φύγει. Αρκετοί άνθρωποι ήρθαν στον καταυλισμό να βρούμε τίποτα και φώναξε δυνατά σε απόγνωση.

Η αστυνομία απέτρεψε τους ανθρώπους από τη λήψη φωτογραφιών και τα γυρίσματα.

Η Αστυνομία και ο στρατός το έκανε χωρίς κανένα σεβασμό στον στοουνχάουζ έχουν στα σπίτια αυτών των ανθρώπων, και η μόνη τους ασφάλεια για πολλούς μήνες.

Οι εθελοντές μας ήταν εκεί όταν αυτή έλαβε χώρα. Προσπάθησαν να βοηθήσει τις οικογένειες να τα μαζεύουν προτού σκηνή τους πήραν μακριά. Βοηθάνε τα παιδιά που έχασαν τους γονείς τους στο tomultet και παρηγοριά φοβισμένος, θυμωμένος και λυπημένος ανθρώπους. Απόψε θα είναι σε θέση στο λιμάνι για να ανταποκριθούν στις οικογένειες που δεν πήγε στα λεωφορεία και έχασε ό, τι μπορώ για να βοηθήσω όσο καλύτερα μπορούμε.

----

Σήμερα ένα μέρος από το λιμάνι του Πειραιά-Στρατόπεδο υπήχθησαν στην ελληνική αστυνομία και στρατών προσπάθειες για να "καθαρίσει" το λιμάνι των προσφύγων. Όλες οι σκηνές, μέσα σε μια αποθήκη κτίριο topiroanapherómeno ως "το στοουνχάουζ" έχει κατεδαφιστεί βάναυσα και τον πέταξαν έξω.

Οι Ελληνικές αρχές επιθυμούν να μετακινήσουμε όλους τους πρόσφυγες σε μια επίσημη κατασκήνωση, που σημαίνουν κατέχει ένα υψηλότερο επίπεδο. Λίγοι από τους πρόσφυγες είχαν καλή αλληλεπιδράσεις με την τοπική αστυνομία πριν και συνεπώς έχουν μικρή εμπιστοσύνη για τις υποσχέσεις τους.

Τα λεωφορεία ήταν παραταγμένοι έξω για να μεταφέρουν τους ανθρώπους μακριά, αλλά κανείς δεν ήθελε να επιβιβαστούν.

Αστυνομικοί φώναξε, φύσηξε σφυρίχτρες, σύνετριψε σκηνές και πέταξε όλα τα πράγματα έξω, χωρίς διάκριση για το αν οι ένοικοι είναι σπίτι ή όχι. Όσοι ήταν μόνο μερικά λεπτά να πακετάρω τα πράγματά τους, οι περισσότεροι από αυτούς δεν είχε σακούλες για να το βάλω μέσα.

Σκούπες και αστυνομία όλουν έξω τις σκηνές τους και τους πέταξαν σε μια μεγάλη στοίβα, όσοι ήταν ενθαρρυντικές, εκείνη τη στιγμή, έχασε τα πάντα.

Σωροί από σκηνές, κουβέρτες, ρούχα και άλλα απαραίτητα περισυλλέγησαν από ένα μεγάλο γερανό που πέταξε όλα σε ένα τεράστιο δοχείο.

Αυτό δεν είναι μόνο extreamly τραυματικά για όλες τις peopel που έπρεπε να μάρτυρα τα πράγματά τους πετάξουν μακριά και τότε πιέσανε λεωφορεία χωρίς επαρκείς πληροφορίες σχετικά με το πού είχαν σταλεί σε, αλλά και για όλους τους ανθρώπους που ήταν ενθαρρυντικές και αργότερα πήρε πίσω μόνο για να Ανακάλυψε ότι τα πάντα είναι δικό τους είχαν φύγει. Πολλοί άνθρωποι που ήρθε πίσω σε αυτό το χάος ουρλιάξει σε απόγνωση.

Η αστυνομία σταμάτησε τους ανθρώπους από τη λήψη φωτογραφιών και βίντεο.

Αστυνομικές και στρατιωτικές απέτυχε να δείξεις σεβασμό στο γεγονός ότι το στοουνχάουζ έχουν πολλούς λαούς σπίτι και τόπος άνεση για πολλές αναρτήσεις.

Τους εθελοντές μας που στο σπίτι όταν συνέβη αυτό και προσπάθησε να βοηθήσει τις οικογένειες τα μαζεύουν πριν όλα πέταξαν μακριά. Βοήθησαν παιδιά που έχασαν τους γονείς τους στο χάος και παρηγοριά φοβισμένος, θυμωμένος και λυπημένος ανθρώπους. Απόψε τους εθελοντές μας θα είναι στο λιμάνι για να ανταποκριθούν στις οικογένειες που δεν επιβιβαστούν στα λεωφορεία. Αυτοί που έχασε τόσο πολύ, ξανά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου