Δευτέρα 22 Αυγούστου 2016

Οι βομβαρδισμοί του Ιράν και της Τουρκίας στο Ιρακινό Κουρδιστάν προκαλούν …… τεράστιες ζημιές στους κατοίκους των ορεινών περιοχών

Αρμπίλ.
Περιβαλλοντικές οργανώσεις με ανακοινώσεις επισημαίνουν ότι το Ιράν και η Τουρκία, εξαιτίας των επιθέσεων τους σε κουρδικούς οικισμούς στην περιοχή του βόρειου Ιράκ (Κουρδιστάν) έχουν καταστρέψει χιλιάδες στρέμματα καλλιεργήσιμης γης.
Συγκεκριμένα οι οργανώσεις αναφέρουν ότι στην Σοράν της επαρχίας Χεβλέρ (Hewlêr) και συγκεκριμένα στην περιοχή του δήμου Σίντεκ έχει γίνει τεράστια περιβαλλοντική καταστροφή.
Οι επιθέσεις του πυροβολικού του Ιράν κατά της περιοχής στην οποία διαβιούν Κούρδοι άμαχοι έχουν προκαλέσει μεγάλες καταστροφές σε αμπελώνες και οπωρώνες που ανήκουν στους εντόπιους που διαβιώνουν από τις καλλιέργειες αυτές.
Λόγω των ανεξέλεγκτων πυρών στην περιοχή έχουν καταστραφεί περισσότερα από 400 στρέμματα στην περιοχή Σίντεκ.
Οι κάτοικοι καταδικάζουν απερίφραστα τις πράξεις αυτές του ιρανικού στρατού, αλλά και του τουρκικού που οι καταστροφές και οι ζημίες που προκαλούν σκοπίμως στην περιοχή είναι ανυπολόγιστες.
Οι οργανώσεις καλούν την περιφερειακή κουρδική κυβέρνηση του Ιράκ να προβεί σε διαβήματα για να σταματήσουν τις επιθέσεις τους, τα δύο κράτη κατά των αμάχων της περιοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου