Τρίτη 23 Αυγούστου 2016

“Ισλαμικό στρατό” θέλει να φτιάξει ο Ερντογάν και “δένει” τις Ένοπλες Δυνάμεις με θρησκευτικά σχολεία ενώ ο Πάνος Καμμένος φτιάχνει τον Στρατό του "Ελληνοχριστιανικού Πολιτισμού"!

erdogan_stratigoiΣύμφωνα με το δημοσιογραφικό ρεπορτάζ  “Ισλαμικό στρατό” φαίνεται να έχει στα σχέδιά του ο Ερντογάν. Η βίαιη αναδιοργάνωση που που επιχειρείται στην γειτονική Τουρκία  μετά τις εκκαθαρίσεις των πραξικοπηματιών δίνει τη δυνατότητα στο καθεστώς Ερντογάν όχι απλώς να εξαφανίσει τους πολιτικούς αντιπάλους, αλλά να αλλάξει εντελώς τα χαρακτηριστικά των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων.
Η θρησκεία πλέον θα έχει κεντρικό ρόλο.
Μία από τις πληροφορίες που προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία αναφέρει ότι η συντριπτική πλειοψηφία των σχολείων στην Τουρκία θα μετατραπούν σε Θρησκευτικά σχολεία! 
Οι απόφοιτοι αυτών των σχολείων θα μπορούν από τώρα και στο εξής να εισάγονται στις Στρατιωτικές Σχολές!
Ο Ερντογάν αρκετά χρόνια τώρα προσπαθούσε να προωθήσει στο στράτευμα αξιωματικούς της αρεσκείας του που είχαν “ασπαστεί” τις ισλαμικές του ανησυχίες και δεν ήταν “κεμαλιστές”. 

Είχε αρχίσει αυτή τη προσπάθεια από τις στρατιωτικές σχολές.

Η αποτυχημένη προσπάθεια πραξικοπήματος του δίνει την ευκαιρία να κάνει τις αλλαγές που θέλει άμεσα.

Όμως, ενώ οι αναλυτές παρακολουθούν με τόση ανησυχία τις δραματικές τις εξελίξεις στην Τουρκία και την εγκαθίδρυση του Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού που έχει κεντρικό στοιχείο το Πολιτικό Ισλάμ, δεν δείχνουν την ίδια ευαισθησία με τις εξελίξεις στον ελληνικό στρατό.

Η πρωτόγνωρη στρατικοποίηση της κοινωνικής και πολιτικής ζωής που επιχειρεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με την ανάθεση καθηκόντων ασφάλειας στον Ελληνικό Στρατό και τη διαχείριση του Προσφυγικού Ζητήματος, η καθημερινή παρέμβαση με τις μπάντες του Στρατού και τις πολεμικές επιδείξεις, πάνε χέρι χέρι με την συγκατοίκηση Στρατού-Εκκλησίας και την ανάδειξη της ιδιαίτερης σχέσης τους όπως ακριβώς προβλέπει το εθνικιστικό και αντιδραστικό πολιτικό πρόγραμμα του ακροδεξιού κόμματος των ΑΝΕΛ.

Φωτογραφίες όπως η συγκεκριμένη αποθανατίζουν την καθημερινότητα των Ενόπλων Δυνάμεων. 
Στο ρεπορτάζ διαβάζουμε ότι
"πραγματοποιήθηκε, την Παρασκευή 12/8/2016, στη Σχολή Αλεξιπτωτιστών, η τελετή απονομής Διπλωμάτων και Διακριτικών Πτερύγων Αλεξιπτωτιστή , σε 25 Ευέλπιδες και σε 5 Σπουδαστές της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών, οι οποίοι ολοκλήρωσαν επιτυχώς την εκπαίδευση στην πτώση με αλεξίπτωτο και πραγματοποίησαν τα προβλεπόμενα άλματα με αλεξίπτωτο στατικού ιμάντα. Τα διακριτικά επιδόθηκαν από τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Ειδικών Δυνάμεων του ΓΕΣ, Υποστράτηγο Νικόλαο Μανωλάκο. Πριν από το τελευταίο άλμα της εκπαίδευσης, τελέσθηκε αγιασμός από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαο.

Στο Πεντάγωνο η εικόνα της Παναγίας Σουμελά

"Με τιμές Αρχηγού Κράτους έγινε στο υπουργείο Εθνικής 'Αμυνας η υποδοχή της ιεράς εικόνας της Παναγίας Σουμελά, η οποία θα παραμείνει επί τριημέρου στον ιερό ναό της Παναγίας της Παντάνασσας του στρατοπέδου, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που διοργανώνει το υπουργείο με αφορμή την 97η επέτειο της γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού και των Αρμενίων προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα στους πολίτες να προσκυνήσουν το σύμβολο του Ποντιακού Ελληνισμού.









“Κατόπιν εγκρίσεως του κ. ΥΕΘΑ, υφίσταται, προαιρετικά, η δυνατότητα, στο σύνολο του στρατιωτικού προσωπικού, να φέρει, αποκλειστικά με τις στολές υπ΄ αριθμόν 9 και 10 (χειμερινή και θερινή στολή ασκήσεων-μάχης) τα σήματα των Πολεμικών Σημαιών, με τον αντίστοιχο, για κάθε Κλάδο, προστάτη Άγιο ή Αγία (ήτοι, Άγιο Γεώργιο και Αγία Βαρβάρα για το ΣΞ, Άγιο Νικόλαο για το ΠΝ και Αρχάγγελο Μιχαήλ για την ΠΑ), παράλληλα ή αντί του εθνοσήμου, το οποίο και προβλέπεται στις εν λόγω στολές. 


Φυσικά, τα όσα συμβαίνουν στην Τουρκία έχουν διαφορετική ποιότητα, αλλά αυτό δεν συμβαίνει ότι δεν πρέπει να αναγνωριστεί η κοινή κατεύθυνση των πολιτικών επιλογών που συγκροτούν τον σύγχρονο Κοινοβουλευτικό Ολοκληρωτισμό σε Ελλάδα και Τουρκία.

Με πρώτιστο εχθρό και των δύο αστικών τάξεων τον "εχθρό λαό" τον οποίο στοχοποιούν τα δόγματα Πολέμου-Καταστολής". 

Αποδεικνύοντας ότι ο Στρατός στον οποίο κυριαρχούν οι εθνικοί μύθοι και η θρησκευτική μισαλλοδοξία αποτελεί την σιδερένια φτέρνα για την καταστολή των κοινωνικών αγώνων.

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου