Slider

Τετάρτη, 24 Αυγούστου 2016

Δείτε σε φωτογραφίες την εισβολή των Τούρκων στη Συρία – Επιχείριση «Ασπίδα του Ευφράτη»

Δείτε σε φωτογραφίες την εισβολή των Τούρκων στη Συρία – Επιχείριση «Ασπίδα του Ευφράτη»Δεκάδες φωτογραφίες αναρτούνται στο Twitter από την τουρκική εισβολή στηΣυρία, με κωδικό όνομα «Ασπίδα του Ευφράτη», που διεξάγεται από τον τουρκικό στρατό και τους συμμάχους – μισθοφόρους του Ερντογάν τζιχαντιστές της Αλ Κάιντα και του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA).
Τζιχαντιστές με τουρκικές στολές ποζάρουν μπροστά σε ένα τουρκικό τανκ.

Στις φωτογραφίες βλέπουμε ότι όλοι οι τζιχαντιστές φοράνε τουρκικές στολές και προελαύνουν μαζί με τα τουρκικά τανκς.

Επειδή άπαντες φοράνε τουρκικές στολές δεν μπορούμε να διακρίνουμε ποιοι είναι οι Τούρκοι στρατιώτες και ποιοι οι τρομοκράτες.
Τζιχαντιστές του Μετώπου του Σαμ, στο συριακό έδαφος. Οι τουρκικές στολές «πάνε» σε όλους τους.

Στόχος της εισβολής, που εξαπολύθηκε μέσα από το έδαφος της Τουρκίας, είναι η κατάληψη της πόλης Τζαραμπλούς, που κατέχεται από το Ισλαμικό Κράτος, η οποία βρίσκεται δίπλα στα τουρκικά σύνορα και είναι χτισμένη στη δυτική όχθη του Ευφράτη.
Όπως βλέπετε στον χάρτη, οι Τούρκοι και οι τζιχαντιστές σύμμαχοί τους προσπαθούν να περικυκλώσουν την Τζαραμπλούς.

Οι Τούρκοι βιάζονται να καταλάβουν την πόλη για να μην πέσει στα χέρια των υπό κουρδική διοίκηση και αμερικανική υποστήριξη Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF).

Στη συνέχεια, σύμφωνα με δηλώσεις την Τετάρτη τόσο του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν όσο και του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, οι Τούρκοι και οι μισθοφόροι τζιχαντιστές σύμμαχοί τους θα στραφούν ενάντια στους Κούρδους και στις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) εάν δεν αποχωρήσουν από τα εδάφη που κατέχουν δυτικά του Ευφράτη γύρω από την πόλη Μανμπίτζ.

Με κίτρινο χρώμα τα εδάφη υπό κουρδικό έλεγχο, με μαύρο χρώμα το Ισλαμικό Κράτος, με κόκκινο η κυβέρνηση και με πράσινο χρώμα οι τζιχαντιστές της Αλ Κάιντα και του FSA. Η επίθεση στην Τζαραμπλούς εξαπολύθηκε μέσα από το έδαφος της Τουρκίας.

Στην επίθεση όπως έχει γίνει μέχρι στιγμής γνωστό, υπό την ομπρέλα του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA), συμμετέχουν 1.500 τζιχαντιστές εκ των οποίων άνδρες της Φαϊλάκ Αλ Σαμ (που έχει σχέσεις με τη Μουσουλμανική Αδελφότητα), της Ταξιαρχίας Σουλτάν Μαχμούντ (Τουρκμένοι της Συρίας), της Νουρ Αλ Ντιν Αλ Ζίνκι, που έγιναν παγκοσμίως «διάσημοι» όταν αποκεφάλισαν ένα παιδί που είχαν πιάσει αιχμάλωτο στο Χαλέπι, της Σουγκούρ Αλ Τζαμπάλ κ.α. συμμορίες.


Επίσης, συμμετέχουν δεκάδες τουρκικά τανκς, Τούρκοι καταδρομείς, έχουν υποστήριξη από την τουρκική πολεμική αεροπορία και το τουρκικό πυροβολικό.


Τουρκικές εφημερίδες και κανάλια παρομοιάζουν την περίλαμπρη εισβολή στη Συρία με την οθωμανική κατάκτηση της χώρας το 1517.

Πρώτες αναφορές από την τουρκική εισβολή, που έχει την κωδική ονομασία «Ασπίδα του Ευφράτη», αναφέρουν ότι 29 άμαχοι σκοτώθηκαν από τουρκικό βομβαρδισμό στην περιοχή Τζερίν της Τζαραμπλούς.


Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου απείλησε την Τετάρτη, κι ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η τουρκική εισβολή στη Συρία με την κωδική ονομασία «Ασπίδα του Ευφράτη», ότι οι τουρκικές δυνάμεις θα επιτεθούν στις κουρδικές Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG), που βρίσκονται δυτικά του Ευφράτη γύρω από την Ιεράπολη (Μανμπίτζ) της Συρίας εάν δεν υποχωρήσουν άμεσα στα ανατολικά του ποταμού.

Μπορεί ο Τσαβούσογλου να περιορίστηκε στην απειλή, νωρίτερα όμως ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ευθέως, ως να πρόκειται περί ειλημμένης απόφασης, ότι θα επιτεθεί στις κουρδικές δυνάμεις.


Οι Κούρδοι του YPG αποτελούν τον κορμό των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF), μιας συμμαχικής δύναμης Κούρδων, Αράβων και Ασσύριων δημοκρατικών που υποστηρίζονται από τις ΗΠΑ.

Οι δηλώσεις αυτές των Τούρκων γίνονται ενώ ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν βρίσκεται στην Άγκυρα, του οποίου επιφύλαξαν μια άκρως περιφρονητική υποδοχή στο αεροδρόμιο της Άγκυρας.
Απείλησαν και την Ελλάδα

«Την ημέρα της εισβολής στη Συρία, ο Ερντογάν λέει ότι η Τουρκία δεν μπορεί να ξεχάσει ότι η Μέση Ανατολή, τα Βαλκάνια, ήταν κάποτε μέρη της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας», γράφει στο Twitter ο Τούρκος δημοσιογράφος Αμπντουλάχ Μποζκούρτ.

Ο Ερντογάν απειλεί ευθέως την Ελλάδα από τη στιγμή που δηλώνει ότι η Τουρκία δεν μπορεί να ξεχάσει ποιες χώρες ήταν κάποτε εδάφη της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, διότι αυτό συνδυαζόμενο με την επιχείριση του στρατού του στη Συρία, δεν λέχθηκε στον «αέρα», σημαίνει πως θεωρεί ότι μπορεί να εισβάλει στη Μέση Ανατολή και στα Βαλκάνια όποτε θέλει.
Σε διπλωματική «ομηρία» ο Τζο Μπάιντεν

Ο Αμερικανός Αντιπρόεδρος έφτασε την Τετάρτη στην Άγκυρα ενώ η τουρκική εισβολή στη Συρία βρισκόταν ήδη σε εξέλιξη.

Οι Τούρκοι εκμεταλλευόμενοι την παρουσία του Αμερικανού αντιπροέδρου στο έδαφός του, τον οποίο έχουν θέσει εμμέσως σε «διπλωματική ομηρία», υπονοούν ευθέως ότι μπορούν να εισβάλουν στη Μέση Ανατολή και στα Βαλκάνια όποτε το επιθυμούν και απειλούν τις κουρδικές δυνάμεις που εξοπλίζονται και υποστηρίζονται από τους Αμερικανούς, την ώρα που 300 τουλάχιστον Αμερικανοί κομάντος βρίσκονται μαζί με τους Κούρδους. Σε αυτούς θέλει να επιτεθεί ο Ερντογάν.

Πραγματικά λέγονται απίθανα και πρωτοφανή πράγματα που παραβιάζουν κάθε λογική αλλά και μέτρο.
Όπως μπορείτε να παρατηρήσετε στις φωτογραφίες, οι στολές είναι ολοκαίνουργιες όπως και τα όπλα. Πρώτη φορά βλέπουμε τζιχαντιστές να «αστράφτουν» από καθαριότητα.

Καταδικάζει την εισβολή η κυβέρνηση της Συρίας

Την είσοδο τουρκικών στρατιωτικών μονάδων στο συριακό έδαφος με στόχο πόλη την οποία ελέγχει το Ισλαμικό Κράτος καταδίκασε το υπουργείο Εξωτερικών της Συρίας.

Η Δαμασκός κάνει λόγο για παραβίαση της εθνικής της κυριαρχίας, συμπληρώνοντας ότι οι αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις εντός του εδάφους της Συρίας πρέπει να διεξάγονται σε συντονισμό με τη συριακή κυβέρνηση.

Η συριακή διπλωματία κατηγορεί ακόμη την Άγκυρα ότι θέλει να αντικαταστήσει το Ισλαμικό Κράτος με «άλλες τρομοκρατικές ομάδες», όπως αποκαλεί τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό, ένοπλο βραχίονα της τουρκόφιλης ισλαμιστικής συριακής αντιπολίτευσης.

Κούρδοι: «Υπόγεια» συμφωνία Άσαντ, Τουρκίας και Ιράν η εισβολή

Η τουρκική στρατιωτική επέμβαση στη Συρία αποτελεί «κραυγαλέα παρέμβαση» στα εσωτερικά της χώρας και αποτελεί αποτέλεσμα υπόγειας συμφωνίας μεταξύ της Τουρκίας, του καθεστώτος Άσαντ και του Ιράν, κατήγγειλε ο εκπρόσωπος των κουρδικών Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG) της βόρειας Συρίας Ρεντούρ Ξελίλ.

Πρόσθεσε δε ότι οι τουρκικές απαιτήσεις οι YPG να μείνουν ανατολικά του Ευφράτη και να μην προχωρήσουν δυτικά θα απαντηθούν από τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), συμμαχία συριακών αραβικών και κουρδικών πολιτοφυλακών, στις οποίες κυριαρχούν οι YPG.

Μολονότι οι τελευταίες, που αποτελούν στην κύρια πλευρά τους ένοπλο βραχίονα του κουρδικού Κόμματος Δημοκρατικής Ένωσης (PYD), έχουν τη στήριξη τόσο των ΗΠΑ όσο και της Ρωσίας, κυρίως επειδή έχουν εμπλακεί σε μεγάλες μάχες ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος, η Τουρκία συνεχίζει να τις θεωρεί τρομοκρατική οργάνωση και παρακλάδι του Κόμματος Εργαζομένων Κουρδιστάν (PKK).

Το PYD αναγνωρίζει πράγματι ως ιδεολογικό καθοδηγητή του τον ηγέτη του PKK, Αμπντουλάχ Οτζαλάν, φωτογραφίες του οποίου φιγουράρουν στα γραφεία του.

Ωστόσο, ισχυρίζεται ότι οργανωτικά αποτελεί διακριτή οργάνωση από το PKK.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου