Παρασκευή 19 Αυγούστου 2016

Όταν η Μέρκελ είπε στον... Αυγενάκη ότι στέλνει πρόσφυγες στην Κρήτη!- Ξενοφοβία "εκλεκτών" της Κρήτης ή η ταύτιση προσφύγων με... σκουπίδια και πυρκαγιές!

Όχι, ρατσιστές δεν είναι. Αλλά τους ξένους δεν τους μπορούν… 

Όλο το εκλεκτό σύστημα της Κρήτης βγήκε στα κάγκελα τις τελευταίες ημέρες με αφορμή τη συμφωνία Μουζάλα- περιφερειάρχη- δημάρχων για την ενδεχόμενη φιλοξενία 2.000 προσφύγων στο νησί, σε 4 διαφορετικούς – ένα ανά νομό- χώρους. 
Όχι, πουθενά δεν ακούσαμε ότι η συμφωνία είναι για το ενδεχόμενο ή την πιθανότητα εγκατάστασης μεταναστών και προσφύγων στην Κρήτη.
Ακούσαμε ότι σίγουρα θα εγκατασταθούν. Κι όχι μόνο αυτό. Κάποιοι – όπως ο εκλεκτός Κρητικός κ. Αυγενάκης αλλά και εκλεκτοί κονδυλοφόροι (ο θεός να τους κάνει) – είχαν… πληροφορίες από το περιβάλλον της Μέρκελ ότι όσοι θα εγκατασταθούν δεν θα είναι 2.000 αλλά 5.000. Ναι, η μονταζιέρα είχε πληροφορίες από τη γερμανίδα καγκελάριο ότι θα στείλει στην Κρήτη άλλους 3.000. Τι κι αν το υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας το διέψευσε, τί κι αν ο Έλληνας υπουργός Μουζάλας χαρακτήρισε προβοκατόρικα τα δημοσιεύματα αλλά και τις δηλώσεις «εκλεκτών» γαλάζιων παραγόντων; 

Πριν τον εκλεκτό Κρητικό κ. Αυγενάκη είχαν τρέξει άλλοι να φωνάξουν για τους μετανάστες. Τον είχαν προλάβει κάτι χρυσαυγίτες αλλά και κάποιοι οπαδοί του Σώρρα, που κυκλοφορούσαν στους δήμους Μαλεβιζίου και Γόρτυνας κείμενα κάνοντας λόγο για «λαθρέποικους» που θα έλθουν στις περιοχές τους και η κυβέρνηση θα τους χαρίσει και τις περιουσίες των κατοίκων! Μάλιστα το δημοτικό συμβούλιο Γόρτυνας εξέδωσε και ψήφισμα κατά των μεταναστών (…) ξεσηκώνοντας θύελλα διαμαρτυριών, ενώ η προγραμματισμένη συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο Μαλεβιζίου αναβλήθηκε, μετά τις αποκαλύψεις του Candianews. 

Ακολούθησε ο εκλεκτός Κρήτικός κ. Αυγενάκης, που απείλησε ακόμα και να «τελειώσει» τον δήμαρχο Ηρακλείου επειδή συμφώνησε στην ενδεχόμενη εγκατάσταση 500 προσφύγων στο Ηράκλειο! 

Κι αφού μετήλθε των γνωστών του μεθόδων μονταζιέρας και προβοκάτσιας, διαρρέοντας σε φίλια μέσα (γνωστή η τακτική) ότι «η Γερμανία στέλνει χιλιάδες μετανάστες στην Κρήτη», κι αφού δεν πτοήθηκε από τις διαψεύσεις της γερμανικής κυβέρνησης αλλά και της ελληνικής, αφού έκανε δηλώσεις ή διέρρευσε την «οργή του», έβαλε και τα τοπικά στελέχη της ΝΔ να κάνουν συσκέψεις και να στέλνουν επιστολές στον περιφερειάρχη και τους δημάρχους! (Απορώ πώς ο Μ. Κεφαλογιάννης σύρθηκε από τον Αυγενάκη, αφού γνωρίζει…) 

Πρόσφυγες όπως... σκουπίδια ή πυρκαγιές! 

Από κοντά και μερικοί αυτοδιοικητικοί της Κρήτης. Ο δήμαρχος της Ιεράπετρας σε δήλωσή του ταύτισε τους πρόσφυγες με τις καταστροφικές πυρκαγιές! 

Διαβάστε: «Έπειτα από δύο καταστροφικές πυρκαγιές που έχουν αφήσει ανοικτές πληγές στο Δήμο μας, με απούσα την πολιτεία στην αποκατάσταση των ζημιών, καλούμαστε τώρα από την ίδια την πολιτεία που μας αγνοεί, να δεχτούμε τη φιλοξενία προσφύγων χωρίς υλικοτεχνική υποδομή, χωρίς χρηματοδοτήσεις και χωρίς προσωπικό. Ακόμα δεν έχουν κλείσει οι πληγές που άνοιξαν στις εγκαταστάσεις του κλειστού Γυμναστηρίου, οι τελευταίοι πρόσφυγες που φιλοξενήσαμε». 

Ενώ ο διεκδικητής της δημαρχίας στο δήμο Χερσονήσου, Γιάννης Σέγκος, μίλησε για τα δυο μεγάλα προβλήματα του δήμου: τα απορρίμματα και τους πρόσφυγες! 

Αρθρογραφία εκλεκτών... 

Δεν πήγαν πίσω όμως και μερικά ή πολλά μέσα ενημέρωσης της Κρήτης. Με «αρθρογραφία» καφενειακού τύπου. Όπως εκείνου του χρυσοπληρωμένου από τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ διαφημιστή, που κάνει τον δημοσιογράφο, κι οποίος μας διακήρυττε ότι «νιώθει αηδία» επειδή θα έλθουν οι πρόσφυγες στην Κρήτη! (δεν τον ξεχάσαμε, ε;) 

Ή κάποιον άλλο «παράγοντα» της τοπικής ενημέρωσης, έναν από εκείνους που βρήκαν την ευκαιρία στην κρίση και τα μνημόνια να ευτελίσουν σε ξεροκόμματο το μισθό πολλών από τους εργαζόμενούς τους και να απολύσουν πολλούς από τους άλλους, αφού πρώτα γλεντούσαν με βουλευτάδες, υπουργούς και άλλους που ψήφιζαν τους νόμους οι οποίοι τους έδιναν τις ευκαιρίες τους. Εσχάτως έμαθε και την αρθρογραφία, με την οποία διακήρυξε το «εκλεκτόν της κρητικής φυλής», για να υποστηρίξει ότι οι μετανάστες είναι ανεπιθύμητοι! Μάλλον δεν ξέρει ότι το «ανώτερον της φυλής» διακήρυξε κι εκείνος ο ναζιστής λοχίας που έκανε άνω κάτω τον κόσμο τον προηγούμενο αιώνα… 

Αν ρωτήσετε όλους τούτους τους λαγούς της ξενοφοβίας, πολιτικού και δημοσιογραφικού κατεστημένου της Κρήτης, θα σας πουν: «δεν είμαι ρατσιστής», αλλά τους ξένους δεν τους ανέχομαι! 

Αναρωτιέμαι αν οι μετανάστες πρόκειται να κάνουν περισσότερο κακό στην Κρήτη από όλους εκείνους που φωνάζουν για την επικείμενη καταστροφή… 

Εκλεκτοί λαγοί, καταστροφείς και άλλοι της Κρήτης, που δεν είναι ρατσιστές, αλλά φωνάζουν για να φοβηθούμε τους μετανάστες. Ο πραγματικός βέβαια κίνδυνος – αποδεδειγμένα πλέον- είναι οι ίδιοι. Τους μάθαμε τόσα χρόνια…

http://www.candianews.gr

2 σχόλια:

  1. Καλά κάνουν οι Κρητικοί. Θέλουν να προστατέψουν τον τόπο τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κάτω τα χέρια από την ΚΡΉΤΗ παπαγαλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή