Τρίτη 9 Αυγούστου 2016

Απίστευτη ιστορία Κινέζου τουρίστα που τον πέρασαν για πρόσφυγα και τον έκλεισαν σε στρατόπεδο στη Γερμανία!

Ένας κινέζος τουρίστας που προσπάθησε να αναφέρει ένα κλεμμένο πορτοφόλι κατά τη διάρκεια των διακοπών του στη Γερμανία υπέγραψε άθελά του αίτηση ασύλου που τον χαρακτίρισε ως πρόσφυγα, μπλεγμένο για δύο εβδομάδες στη ραγδαία αναπτυσσόμενη γραφειοκρατία ασύλου της χώρας.

Ο καλοντυμένος 31χρονος, γνωστός ως ο κύριος L, μιλούσε μόνο μανδαρινικά. Οι Γερμανικές αρχές ανακάλυψαν το λάθος τους, όταν φτάνοντας σε απόγνωση, τον πήγαν σε ένα τοπικό κινέζικο εστιατόριο για να μπορέσουν να μεταφράσουν τα όσα λέει, δήλωσε αξιωματούχος του Ερυθρού Σταυρού δήλωσε τη Δευτέρα.
«Δεν μιλούσε καθόλου γερμανικά ή αγγλικά – μόνο μανδαρινικά,» δήλωσε ο Christoph Schluetermann, επικεφαλής του κέντρου προσφύγων του Ερυθρού Σταυρού στη βόρεια πόλη της Duelmen στο Reuters, αφού ο άνθρωπος από το Πεκίνο μπόρεσε να συνεχίσει την περιοδεία του στην Ευρώπη.
Πέρασε 12 ημέρες παγιδευμένος στη γραφειοκρατική ζούγκλα μας, γιατί δεν μπορούσε να επικοινωνήσει, «είπε, και τόνισε ότι η Γερμανία είναι, δυστυχώς, μια εξαιρετικά γραφειοκρατική χώρα, ειδικά κατά τη διάρκεια της προσφυγικής κρίσης.

Αφού λήστεψαν τον τουρίστα στην πόλη της Χαϊδελβέργης, ο άνθρωπος πήγε στο δημαρχείο της πόλης, νομίζοντας ότι ήταν ένα αστυνομικό τμήμα, όπου υπέγραψε μια αίτηση ασύλου νομίζοντας ότι κάνει αναφορά στην κλοπή. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε 220 μίλια σε ένα καταφύγιο προσφύγων στο Duelmen και του δόθηκε τροφή και χρήματα όπως και στους υπόλοιπους πρόσφυγες.

Περισσότεροι από ένα εκατομμύριο πρόσφυγες έχουν φτάσει στη Γερμανία κατά το τελευταίο έτος, ενώ προσπαθούν να ξεφύγουν από τον πόλεμο και τη φτώχεια στη Συρία, το Ιράκ, το Αφγανιστάν και αλλού. Υπήρξε μόνο ένα μικρό αριθμό κινέζων αιτούντων άσυλο, δήλωσε ο Schluetermann.

Ο άνθρωπος καταγράφηκε, του πήραν δακτυλικά αποτυπώματα και του έκαναν ιατρικές εξετάσεις, αλλά επέστησε την προσοχή του προσωπικού, εν μέρει επειδή ήταν καλοντυμένος.

«Αλλά (επίσης) ενήργησε πολύ διαφορετικά από άλλους πρόσφυγες», δήλωσε ο Schluetermann. «Συνέχισε να προσπαθεί να μιλήσει στους ανθρώπους για να πει την ιστορία του, αλλά κανείς δεν μπορούσε να τον καταλάβει. Συνέχισε ζητώντας να πάρει το διαβατήριό του πίσω, που είναι το αντίθετο από αυτό που κάνουν οι περισσότεροι πρόσφυγες.»

Το προσωπικό του Ερυθρού Σταυρού προσπάθησε να βρει βοήθεια στη μετάφραση από ηλεκτρονικές εφαρμογές, αλλά έμαθε μόνο την αλήθεια όταν τελικά πήγε σε ένα τοπικό κινέζικο εστιατόριο.

«Ήταν μια εξαιρετική στιγμή για όλους μας. Είπε ότι η Ευρώπη δεν ήταν αυτό που περίμενα», δήλωσε ο Schluetermann, προσθέτοντας ότι ο άνθρωπος ήταν χαρούμενος που έφυγε, αλλά όχι θυμωμένος.

«Τι θα περίμενες αν πήγαινες για διακοπές στην Ευρώπη και περνούσες 12 μέρες σε στρατόπεδο προσφύγων;»

πηγή: Reuters

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου