Τρίτη 9 Αυγούστου 2016

Τσακίζει ο ρατσισμός στα σχολεία της Μ. Βρετανίας- χιλιάδες κρούσματα αποκλεισμού

Είκοσι παιδιά αποκλείονται από το σχολείο κάθε μέρα για ρατσιστικές ύβρεις από τους συνομηλίκους τους στο Ηνωμένο Βασίλειο, σύμφωνα με τα νέα στοιχεία της κυβέρνησης.

Πέρυσι περίπου 4.000 περιπτώσεις κακομεταχείρισης για φυλετικούς λόγους μεταξύ των μαθητών κρίθηκαν αρκετά σοβαρές ώστε να δικαιολογούν σταθερό ή μόνιμο αποκλεισμό μαθητών, που οδηγούν σε μια έκκληση για τη βελτίωση της κοινωνικής πολυμορφίας στη δημιουργία νέων σχολείων.
Τα σχολεία στο βόρειο τμήμα της Αγγλίας, των Midlands, και των παράκτιων πόλεων παρουσίασαν υψηλό αριθμό των καταγεγραμμένων περιστατικών, αλλά η τοπική αρχή του Ρίτσμον στο Λονδίνο, έδειξε να έχει το υψηλότερο ποσοστό των σταθερών αποκλεισμών λόγω ρατσιστικής συμπεριφοράς μεταξύ των μαθητών.
Τα επεισόδια, που περιλαμβάνουν υποτιμητικές ρατσιστικές δηλώσεις, ρατσιστικό εκφοβισμό, γκράφιτι, χλευάσμούς και παρενοχλήσεις,έχουν αυξηθεί κατά ένα πέμπτο από το 2009, με περισσότερους από 27.000 αποκλεισμούς για ρατσιστικές ύβρεις να έχουν καταγραφεί συνολικά από την εποχή εκείνη.
Από αυτούς τους αποκλεισμούς, το ένα δέκατο συνέβη στα δημοτικά σχολεία.
Το δίκτυο των Νέων Σχολείων, το οποίο συμβουλεύει ομάδες στο άνοιγμα ελεύθερων σχολείων, δήλωσε ότι η πραγματική έκταση της φυλετικής κακοποίησης μέσα στα σχολεία αναμένεται να είναι πολύ υψηλότερη, ωστόσο, δεδομένου ότι τα στοιχεία υπολογίζονται μόνο για τα περιστατικά που θεωρούνται αρκετά σοβαρά.
Τον περασμένο μήνα, σε συμβούλια στη Σκωτία βρέθηκαν σχεδόν 2.000 κρούσματα ρατσισμού να έχουν καταγραφεί στα σκωτσέζικα δημοτικά σχολεία και πάνω από 1.000 περισσότερα, να έχουν αναφερθεί σε σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από το 2011.

πηγή:independent

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου