Κυριακή 28 Αυγούστου 2016

Μετωπική Ιαπωνίας και Κίνας για επιρροή στην Αφρική

Υπογράφηκαν πάνω από 70 πρωτόκολλα και συμφωνίες ανάμεσα στην Ιαπωνία και την Αφρική
H Iαπωνία θα επενδύσει 30 δισ. δολάρια (27 δισ. ευρώ) στην Αφρική για τα τρία επόμενα χρόνια, γράφει η Le Monde.
Από αυτά τα 10 δισεκατομμύρια θα είναι για την ανάπτυξη των υποδομών, όπως υποσχέθηκε το Σάββατο 27 Αυγούστου ο Γιαπωνέζος πρωθυπουργός Shinzo Abe σε ένα συνέδριο Ιαπωνίας – Αφρικής στο Ναϊρόμπι της Κένυας.
Τεράστια είναι η επένδυση των Ιαπώνων στην Αφρική όπου αγωνίζονται να βρουν τη δική τους θέση, ανταγωνιζόμενοι κυρίως την Κίνα που πράττει ακριβώς το ίδιο και δευτερευόντως και τη σύμμαχό τους Ηνωμένες Πολιτείες, αφού το έπαθλο είναι σημαντική πρόσβαση σε πηγές πολύτιμων πρώτων υλών και υδρογονανθράκων…

Ο πρωθυπουργός της χώρας του ανατέλλοντος ηλίου, Σίνζο Άμπε, προχώρησε στην ανακοίνωση«πακέτου» συνολικού ύψους 30 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την επόμενη τριετία, τα οποία θα επενδυθούν σε έργα υποδομής,στην παιδεία και τον τομέα της υγείας.
Η σημαντική αυτή ανακοίνωση έγινε στην πρωτεύουσα της Κένυας, το Ναϊρόμπι στο πλαίσιο διεθνούς συνεδρίου για την ανάπτυξη στη Μαύρη Ήπειρο (Tokyo International Conference on African Development). Το ποσό αυτό έρχεται να προστεθεί στα 32 δισεκατομμύρια δολάρια που ανακοινώθηκαν για την Αφρική το 2013, εκ των οποίων έχει επενδυθεί ήδη το 67%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου