Σάββατο 20 Αυγούστου 2016

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΡΕΝ ΚΕΣΚΙΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΕΣ ΕΦΟΔΟΥΣ

Ερέν Κεσκίν : Αυτοί οι οποίοι σωπαίνουν να ξέρουν πως θα έρθει και η σειρά τους

Αστυνομική έφοδος πραγματοποιήθηκε στο σπίτι της Ερέν Κεσκίν που υπήρξε παλιότερα αρχισυντάκτρια της εφημερίδας Οζγκιούρ Γκιουντέμ.Η Κεσκίν είπε πως σε περίπτωση που υπάρχει ένταλμα σύλληψης σε βάρος της θα πάει η ίδια και θα καταθέσει στην εισαγγελία και πρόσθεσε πως ¨Αυτοί οι οποίοι σωπαίνουν να ξέρουν πως θα έρθει και η σειρά τους¨.
Αστυνομική έφοδος πραγματοποιήθηκε στο σπίτι της πρώην αρχισυντάκτριας της εφημερίδας Οζγκιούρ Γκιουντέμ δικηγόρου Ερέν Κεσκίν. Οι αστυνομικοί έκαναν έρευνα στο σπίτι ενώ η Κεσκίν έλειπε και μετά αποχώρησαν.

Η Κεσκίν η οποία κατά την ώρα της εφόδου βρισκόταν στο Ντιγιαρμπακίρ, βραδινές ώρες επέστρεψε στην Κωνσταντινούπολη.

Η Κεσκίν μιλώντας στο πρακτορείο DIHA ανέφερε πως μέχρι τώρα δεν της έχει επιδοθεί τίποτε. Αλλά ότι οι δικηγόροι της μετέβησαν στο δικαστικό μέγαρο Τσαλαγιάν, συναντήθηκαν με τον εισαγγελέα και η ίδια περιμένει τώρα ενημέρωση. Επίσης ανέφερε πως εάν υπάρχει ένταλμα σύλληψης σε βάρος της, η ίδια δεν θα αποφύγει να πάει να δώσει κατάθεση στην εισαγγελία, λέγοντας πως ¨Εάν υπάρχει απόφαση σύλληψης θα πάω. ¨ότι και να γίνει θα πάω¨.

Η Κεσκίν μιλώντας για τις αστυνομικές εφόδους στα γραφεία της εφημερίδας και στο σπίτι της, είπε : Στις πιο δύσκολες συνθήκες της δεκαετίας του 90, υπέστην ένοπλη επίθεση και φυλακίστηκα. Αλλά για πρώτη φορά έγινε έφοδος στο σπίτι μου από άτομα που κρατούσαν τυφέκια την ώρα που η αστυνομία απέκλεισε την συνοικία όπου μένω. Αυτό παρουσιάζει το σημείο στο οποίο έχει φτάσει ο φασισμός στην χώρα. Αυτά γίνονται για να διαδώσουν τον φόβο στην χώρα¨.

Η Κεσκίν κάνοντας έκκληση σε αυτούς που μένουν σιωπηλοί για όλα αυτά, δήλωσε πως ¨Πολλοί άνθρωποι μένουν σιωπηλοί. Αυτοί οι οποίοι σωπαίνουν να ξέρουν πως θα έρθει και η σειρά τους. Το κράτος αυτό το γνωρίζουμε, αλλά θυμώνω με αυτούς που σωπαίνουν¨.

imctv.com.tr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου