Τετάρτη 17 Αυγούστου 2016

Η τραγωδία της Αίγινας και οι “καρμίρηδες παραλήδες σκαφάτοι”

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ:www.aeginaportal.gr
Επειδή εμείς δεν τα ξέρουμε όλα, ο λόγος στην έμπειρη ρεπόρτερ του πειραϊκού ρεπορτάζ Πόπη Χριστοδουλίδου και στο κείμενό της από το peiratikoreportaz.blogspot.gr
Ατελείωτος θρήνος. 
Δάκρυα που δεν σταματούν να τρέχουν από μάτια , που αναζητούν μάταια τα αγαπημένα τους πρόσωπα.
Ζωές, που χάθηκαν πολύ άδικα, στο μισό μίλι, μεταξύ Πέρδικας και Μονής Αίγινας…
Ζωές, που κινδυνεύουν σε χειρουργεία και μονάδες Εντατικής Θεραπείας. 

Διασωθέντες σοκαρισμένοι, που μιλούν και…τρέμουν και δεν θα ξεχάσουν ποτέ! 

Ο υπουργός Ναυτιλίας,Θοδωρής Δρίτσας, που γνωρίζει πολύ καλά, όλα τα νησιά του Αργοσαρωνικού και τους κατοίκους τους, βρίσκεται στο νησί από νωρίς, χτες το απόγευμα και δεν μπορεί να πιστέψει , πως είναι δυνατόν σε ένα στενό δίαυλο, μια ηλιόλουστη μέρα, με καλό καιρό, κάποιος χειριστής ταχύπλοου με δύο μηχανές 350άρες- πολύ πιθανόν, όπως δείχνουν τα γεγονότα-αντί να πλέει με μικρή ταχύτητα, έπλεε με ιλιγγιώδη ταχύτητα, (50 ή κατά κάτι λιγότερη, δεν έχει μεγάλη σημασία) και …ήταν και… αφηρημένος…

Έτσι, έπεσε με δύναμη επάνω στην λάντζα- πέρασε από πάνω της- με αποτέλεσμα: 

Να χάσουν τη ζωή τους ένας 44χρονος πατέρας και η 5χρονη κορούλα του, ο 58χρονος εμπειρότατος και πολύ αγαπητός στο νησί, λαντζέρης κι ένας 29-30 χρόνων, Ουκρανός.

Ο τελευταίος είναι αρραβωνιαστικός της 29χρονης Ουκρανής, που χειρουργήθηκε στο ΚΑΤ, (για να μην χάσει το πόδι της) και μέχρι αυτή την ώρα, οι γιατροί εκφράζουν αισιοδοξία για την κατάσταση της 29χρονης τουρίστριας ΚΑΙ η οποία βρισκόταν στη χώρα μας για διακοπές μαζί με τον αδικοχαμένο αρραβωνιαστικό της!!!

Ο 44χρονος πατέρας, που χάθηκε άδικα μαζί με το 5χρονο κοριτσάκι του, είχε μαζί του στην εκδρομή και τον 9χρονο γιο του.

Όπως αποδείχτηκε, ο 9χρονος σώθηκε .

Και η χαροκαμένη μάνα του- που είχε μείνει στο ξενοδοχείο και δεν είχε πάει μαζί τους στην εκδρομή- περνάει δύσκολες και πικρές ώρες.

Γιατί έχασε το κοριτσάκι της και τον σύζυγο της!

Άλλο ένα 16χρονο παιδί τραυματίστηκε σοβαρά στον φάρυγγα και νοσηλεύεται στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας…

Το νησί όμως πενθεί και τον εμπειρότατο καπετάνιο της λάντζας, “Aντωνία”, ο οποίος, σύμφωνα με μαρτυρίες, διασωθέντων, μόλις είδε το ταχύπλοο να πλέει με μεγάλη ταχύτητα προς τα πάνω τους, άρχισε να του κορνάρει συνεχώς. Αλλά, όπως αποδείχτηκε μάταια…

Στο δεκάμετρο σκάφος “ΝΤΟΥΕΝΤΕ” Τ. Α, που ανήκει σήμερα σε έναν Βρετανό και πριν ανήκε στον σημερινό 77χρονο χειριστή του, Θρ. Λ. , ο ηλικιωμένος χειριστής, όπως ο ίδιος είπε, στην αρχή ήταν αφηρημένος και κοιτούσε το νησί ”Μονή” … Και στη συνέχεια, όταν είδε το μικρό τουριστικό σκάφος, δεν μπορούσε να κάνει καμιά κίνηση, γιατί, ήταν ήδη αργά, για να αποφευχθεί ο εμβολισμός της λάντζας με τους 25 επιβαίνοντες….

Αξίζει να σημειώσουμε, πως μαζί του επέβαιναν στο ταχύπλοο, ένας ηλικιωμένος άνδρας και δύο ηλικιωμένες γυναίκες.

Ο ίδιος εγκατέλειψε τους ανθρώπους, που είχε χτυπήσει και σύμφωνα με έγκυρες πηγές από το Λ.Σ, έφυγε μαζί με τους άλλους τρεις, με ένα φουσκωτό γνωστού του, που τον ειδοποίησε ο ίδιος. 

Στην Αίγινα, μάλιστα ο Έλληνας χειριστής κρύφτηκε σε συγγενικό σπίτι, όπου τον βρήκαν και τον συνέλαβαν λιμενικοί του Λιμεναρχείου Αίγινας!

Είπε …πολλά. Ακατανόητα. Που δεν τα χωράει ο νους του ανθρώπου…

Αλλά, η αλήθεια δεν μπορεί να κουκουλωθεί με…τίποτα!

Το Λ.Σ διαθέτει στοιχεία και η προανάκριση συνεχίζεται με γρήγορους ρυθμούς και προς κάθε κατεύθυνση!

Ο κ. Δρίτσας παραμένει στην Αίγινα και ενημερώνεται για τις εξελίξεις διαρκώς… 

Θεωρούμε δε κι εμείς, όπως όλοι, πως, ούτε τυχόν συγγένειες με μεγαλοδικηγόρο ή με άλλους παράγοντες, θα μπορέσουν να….”σκεπάσουν” ένα τόσο φοβερό δυστύχημα, που τελικά είναι, κατά την ταπεινή μας γνώμη, “έγκλημα” …. Η αμέλεια νομικά στέκει, φυσικά.

Δεν θα κάνουμε εμείς τους προανακριτικούς υπαλλήλους. Η τους δικαστές. Μακριά από μας κάτι τέτοιο.

Αλλά, μια τέτοια συμφορά, ένας τόσο ξαφνικός κι αβάσταχτος πόνος, τόσα βουρκωμένα μάτια κι ένας θρήνος χωρίς τέλος, ΜΌΝΟ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΑΝΑΖΗΤΟΥΝ!!!

Και στην ουσία, όμως, όταν ένα σκάφος τρέχει ιλιγγιωδώς, μέσα σε ενα μικρό δίαυλο και έχει αλλού στραμμένη την προσοχή του, ο χειριστής του, τότε και μόνο τότε,

δύναται να περάσει από πάνω , να εμβολίσει και να κόψει στα δύο μία μικρή λάντζα- τουριστικό επιβατηγό, σκορπίζοντας τον θάνατο….. Και με θύματα, αθώους και ανυποψίαστους τουρίστες, σε ένα πανέμορφο νησί, κατακαλόκαιρο!

ΠΟΠΗ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΟΥ

Υ.Γ Δίπλωμα και αναθεωρημένο, το 2014 διέθετε, ο κ. Θρ. Λ 

.( ΙΣΧΎΕΙ ΣΕ ΣΧΈΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΗΛΙΚΊΑ, ΌΠΩΣ ΜΑΣ ΕΊΠΑΝ ΑΠΌ ΤΟ Λ.Σ,

ΌΤΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΔΗΓΟΎΣ ΤΩΝ Ι.Χ ΑΥΤΟΚΙΝΉΤΩΝ)…

Πολύ κακώς, κατά τη γνώμη μας!

5 σχόλια:

  1. Δεν πειθομαι οτι χειριστης ηταν ο 77χρονος, καποιον καλυπτει. Λογω και της ηλικιας του θα πεσει στα μαλακα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Επικαλείται, έμαθα, προβλήματα υγείας. Δηλαδή ο κάθε άρρωστος έχει το δικαίωμα να σκοτώσει 4 ο κάθε ένας. Μπράβο λογική!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εγω απο το πρωι διαβαζω την διατυπωση ''συνεληφθει σε συγγενικο σπιτι''!! Αυτη την διευκινηση ζητω αν ξερει κανεις! Εγινε οτι εγινε,και αυτος εφυγε απο το σημειο εκεινο;Εαν ναι....πως;Ηταν στην διακριτικη του ευχερεια ,τον αφησε το λιμενικο και συνελαβε καποιους που εμειναν εκει......τι στον κορακα γινεται καθε φορα που χανονται ψυχες.....προς θεου δεν τα εχω ουτε με τους δημοσιογραφους ουτε με τον Σπαρτακο....μα νομιζω οτι το ερωτημα στεκει!!Καποιοι εμειναν και τους συνελαβαν,αυτος ηταν λεει σε συγγενικο σπιτι! Μην τρελαθουμε κι'ολας!! Οχι γιατι αν εφυγε.....εε συγνωμη το σκηνικο αλλαζει 100% !!Χαθηκαν τοσες ψυχες,εμεις οι ιδιοι πρεπει να απιτησουμε την αληθεια! Αμα λεω οτι σε λιγο ...ουτε για παγωτο χωνακι στην πλατεια δεν θα τολμουμε!! Διαολε ,πας για ενα μπανιο πια, και κλεινουν ποσα σπιτια...ποση παραφροσυνη και ξετσιπωσια σε αυτη την χωρα; Την ιδια στιγμη που μια απλη οικογενεια ουτε για μπανιο ημερησιο δεν εχει το χρημα να παει!!Ελεος!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΧΟΜΑΙ, ΓΟΥΣΤΑΡΩ ΠΟΛΥ ΝΑ ΠΟΛΕΜΑΩ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΡΟΥΦΙΑΝΟΥΣ ΤΟΥ ΓΚΕΣΤΑΠΙΤΗ SOROZ !!! ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΓΑΖΕΤΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ !!! Κατ'αρχήν, ο ΔΗΘΕΝ "ακροδεξιός" Σερίφης είναι ο διάσημος David Clarke, Μαύρος κι ο ίδιος, εκλεγμένος κατ' επανάληψη σε γενικές λαϊκές ψηφοφορίες στην επαρχία με πρωτεύουσα το Μilwaukee, με 40% Μαύρους και 22% άλλες μειονότητες (κυρίως ισπα-νόφωνους)!!! Ο αστυνομικός που πυροβόλησε και σκότωσε τον ένοπλο Μαύρο, που απειλούσε τους αστυνομικούς κι ήταν γνωστός κακοποιός της περιοχής με ποινικό μητρώο, ήταν επίσης ... Μαύρος, όπως κι περισσότεροι αστυνομικοί της περιοχής! Μαύροι ρατσιστές ... ΔΗΘΕΝ αριστεροί των τρομοκρατικών οργανώσεων Black Lives Matters και New Black Panthers (τις οποίες χρηματοδοτεί κι ελέγχει ο "φιλάνθρωπος" χαζαροεβραίος, ρουφιάνος της Γκεστάπο από 14 ετών, οπαδός της παγκόσμιας εωσφορικής δικτατορίας της Νέας Τάξης Πραγμάτων / Νέας Εποχής, κι αχυράνθρωπος των Ρόθτσιλντ, Μεγαλοαπατεώνας George Soroz) έχονται από άλλες πόλεις ως ΔΗΘΕΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΙ για να κάψουν τις γειτονιές και τα μαγαζιά των ΝΤΟΠΙΩΝ μαύρων (ως Δήθεν Βολεμένων Προδοτών της «Φυλής» τους), όπως έχουν κάνει με σχέδιο στις περισσότερες πόλεις των ΗΠΑ τα τελευταία δύο (2) χρόνια, ώστε να «Αναγκαστεί» να κηρύξει δικτατορία (έκτακτη ανάγκη) ο αριστερός, Μαύρος (όχι όμως απόγονος σκλάβων, αλλά δουλεμπόρων της Ανατολικής Αφρικής), κρυπτομοφυλόφιλος, κρυπτομουσουλμάνος πρόεδρος Ο-μπάμια!!! Αυτοί οι κατευθυνόμενοι Τρομοκράτες ΠΥΡΟΒΟΛΟΥΝ και ΔΕΡΝΟΥΝ αθώους ανθρώπους, περαστικούς, στους δρόμους!!! Αυτούς τους Συμπολίτες και Ψηφοφόρους του (... ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ;?;) θέλει να προστατέψει ο Μη-Αριστερός, Μη-Εγκληματίας, Μη-Πουλημένος στην Εβραιομασονική Τραπεζοφασιστική Μαφία, Όχι «Yes Man» κι άρα ΣΥΜΦΩΝΑ με τη Κόκκινη "ΜΑΥΡΗ" (= εντελώς ψεύτικη) ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ αποκαλούμενος "ακροδεξιός", λεβέντης Σερίφης !!! Nα πλύνετε το στόμα σας με σαπούνι για τον πασίγνωστο και σεβαστό στην Αμερική, ηρωϊκό αγωνιστή της ανθρώπινης ελευθερίας κι αξιοπρέπειας, Μαύρο Σερίφη David Clarke, κοπρόσκυλα ερυθροφασίστες, πραγματικοί ρατσιστές φονιάδες των λαών υπέρ των Αφεντικών Τραπεζιτών, που δεν τολμάτε να πείτε ούτε τ’ όνομά του!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ: ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΛΟ ΣΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ. ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΑLΑ "ΜΑΟ". ΚΑΤΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΙ ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΧΩΡΑΦΙΑ ! ( ΣΥΝΤΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ, ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΕΜΕΙΣ ΝΑ ΞΕΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΤΑ ΚΑΛΑ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ Ο ΓΚΕΣΤΑΠΙΤΗΣ GEORGE SOROZ ΣΤΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ!!! ΤΙ ΝΟΜΙΖΑΤΕ;? ΓΙΑ ΤΗ ΨΥΧΗ ΤΗΣ ΜΑΝΑΣ ΤΟΥΣ(;), ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΠΟΥΛΗΣΕΙ ΚΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗ ΚΑΚΟΜΟΙΡΑ ΣΤΟΥΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ!!! )

    Η είδηση έχει κάνει τον γύρο του κόσμου, έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις παγκοσμίως από Οργανώσεις Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αλλά και της Διεθνούς Αμνηστίας αλλά θα πρέπει να σας ενημερώσω, σαν κάτοικος της Βενεζουέλας που έχουν δει τα μάτια του πολλά, ότι αυτοί που εξεπλάγησαν λιγότερο με αυτή την είδηση είναι οι ίδιοι οι Βενεζολάνοι. Προεδρικά διατάγματα σαν το συγκεκριμένο που καταλύουν κάθε έννοια Συνταγματικότητας, Δημοκρατίας, Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, κοινής λογικής και σοβαρότητας δεν είναι είδηση πια για τους κατοίκους της υπό κατάληψη χώρας αλλά ούτε και για μένα. Είναι η πραγματικότητα, η καθημερινότητα και η αιτία της καταστροφής αντί της προόδου μιας χώρας που θα μπορούσε να είναι Βασίλισσα αλλά κατάντησαν ζητιάνα. Για όσους δεν γνωρίζουν την είδηση αλλά και για να σας δώσω να καταλάβετε ότι η "τρύπα του λαγού" πηγαίνει πιο βαθιά από ότι αρχικά φαίνεται πάμε να δούμε τι είναι το Προεδρικό Διάταγμα No. 9855, που εκδόθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως παρακάμπτοντας ακόμα μια φορά, αντισυνταγματικά, την μεγάλη πλειοψηφία του Κοινοβουλίου. Με το διάταγμα απευθύνεται έκκληση για τη δημιουργία ενός «μεταβατικού καθεστώτος εργασίας» προκειμένου να δοθεί νέα ώθηση στον τομέα των γεωργικών προϊόντων και των τροφίμων. Το διάταγμα αναφέρει ότι η κυβέρνηση πρέπει να κάνει ό,τι είναι αναγκαίο για την επίτευξη των στρατηγικών επιπέδων αυτάρκειας και δηλώνει ότι οι εργαζόμενοι μπορούν να μετακινούνται αναγκαστικά από τις δουλειές τους για να εργαστούν σε χωράφια στον γεωργικό τομέα αλλά και οπουδήποτε αλλού χρειάζεται στον τομέα τροφίμων για περίοδο 60 ημερών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή