Slider

Τρίτη, 16 Αυγούστου 2016

Ρωσία - Ουκρανία: Ο χάρτης που "δείχνει" πόλεμο

Η συσσώρευση ρώσικων στρατευμάτων στα σύνορα της Ουκρανίας ίσως να υποδεικνύει προετοιμασίες για μια μεγαλύτερη συμβατική στρατιωτική σύγκρουση, σύμφωνα με χάρτη του Institute for The Study of War (ISW) και σίγουρα σηματοδοτεί μια δραματική κλιμάκωση των εντάσεων που θα εχει σημαντικές επιπτώσεις στην Ουκρανία, τονίζει το ISW. 

O χάρτης του ISW δείχνει τα σημεία όπου βρίσκονται ρώσικα στρατεύματα αλλα και την σταδιακή κλιμάκωση. 
Όπως φαίνεται στον χάρτη η Ρωσία έχει αναπτύξει πρόσθετες στρατιωτικές δυνάμεις στα βόρεια, ανατολικά και νότια σύνορα της Ουκρανίας. Απο την στιγμή που ο Ρώσος Υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου ανακοίνωσε τη δημιουργία τριών νέων τμημάτων στις Δυτικές και Νότιες Στρατιωτικές Επαρχίες, τον Μάιο του 2016, η ρωσική στρατιωτική δραστηριότητα γύρω από την Ουκρανία έχει αυξηθεί.

Η τρέχουσα κρίση κλιμακώθηκε στις 8 Αυγούστου, όταν η Ρωσία κατηγόρησε τις ουκρανικές ειδικές δυνάμεις οτι προσπαθούν να διεισδύσουν στην Κριμαία. Με αυτη την αφορμή η Ρωσία συγκέντρωσε στρατεύματα στη χερσόνησο και στις αποσχισθείσες περιοχές του Ντόνμπας, γράφει το ISW.

Μεταξύ 7- 12 Αυγούστου, η Ρωσία έχει αναπτύξει πρόσθετες ναυτικές και αεροπορικές μονάδες, χερσαίες δυνάμεις καθώς και σύστηματα αεράμυνας S-400 στις 12 Αυγούστου. Η Ρωσία πραγματοποίησε επίσης προκλητικές ασκήσεις στην Υπερδνειστερία στα δυτικά σύνορα της Ουκρανίας.


Η ανάπτυξη των στρατευμάτων της Ρωσίας αποτελεί μια σημαντική επέκταση των δυνατοτήτων προβολής δύναμης της Ρωσίας και ειναι πολύ πιθανό να σηματοδοτεί προετοιμασίες για μεγάλης κλίμακας στρατιωτική σύγκρουση σημειώνει το ISW. 

Η τρέχουσα στάση της Ρωσίας επιτρέπει την διεξαγωγή στρατιωτικών επιχειρήσεων στην Ουκρανία από πολλαπλές κατευθύνσεις, αυξάνοντας την ευπάθεια της Ουκρανίας στα ρώσικα στρατεύματα ή σε δυνάμεις των αυτονομιστών. Έτσι αναγκάζει τον ουκρανικό στρατό να διαχωρίσει τις δικές του δυνάμεις για την αντιμετώπιση πολλαπλών απειλών.
Όπως ήταν αναμενόμενο οι κινήσεις της Ρωσίας έχουν προκαλέσει κινητοποιήσεις στον ουκρανικό στρατό κατι που ενδεχομένως θα επιβαρύνει τις οικονομικές αλλα και τις στρατιωτικές δυνατότητες της Ουκρανίας και συνεπώς θα συνεισφέρει περαιτέρω στην αποδυνάμωση της ήδη ευθραυστης πολιτικής κατάστασης της χώρας.
http://www.onalert.gr
Institute for the Study of War

1 σχόλιο:

  1. ΣΥΜΦΩΝΩ, ΑΠΟΛΥΤΑ, ΛΕΒΕΝΤΕΣ MΟΥ, ΚΑΜΙΑ ΑΠΕΛΑΣΗ ΙΣΛΑΜΙΣΤΗ ΣΦΑΓΕΑ ΠΡΑΞΙΚΟΠΙΜΑΤΙΑ ΤΗΣ ΣIA!!! ΕΒΡΑΙΟΧΑΖΑΡΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΕΝΩΘΕΙΤΕ!!!
    Κατ'αρχήν, ο ΔΗΘΕΝ "ακροδεξιός" Σερίφης είναι ο διάσημος David Clarke, Μαύρος κι ο ίδιος, εκλεγμένος κατ' επανάληψη σε γενικές λαϊκές ψηφοφορίες στην επαρχία με πρωτεύουσα το Μilwaukee, με 40% Μαύρους και 22% άλλες μειονότητες (κυρίως ισπα-νόφωνους)!!! Ο αστυνομικός που πυροβόλησε και σκότωσε τον ένοπλο Μαύρο, που απειλούσε τους αστυνομικούς κι ήταν γνωστός κακοποιός της περιοχής με ποινικό μητρώο, ήταν επίσης ... Μαύρος, όπως κι περισσότεροι αστυνομικοί της περιοχής! Μαύροι ρατσιστές ... ΔΗΘΕΝ αριστεροί των τρομοκρατικών οργανώσεων Black Lives Matters και New Black Panthers (τις οποίες χρηματοδοτεί κι ελέγχει ο "φιλάνθρωπος" χαζαροεβραίος, ρουφιάνος της Γκεστάπο από 14 ετών, οπαδός της παγκόσμιας εωσφορικής δικτατορίας της Νέας Τάξης Πραγμάτων / Νέας Εποχής, κι αχυράνθρωπος των Ρόθτσιλντ, Μεγαλοαπατεώνας George Soroz) έχονται από άλλες πόλεις ως ΔΗΘΕΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΙ για να κάψουν τις γειτονιές και τα μαγαζιά των ΝΤΟΠΙΩΝ μαύρων (ως Δήθεν Βολεμένων Προδοτών της «Φυλής» τους), όπως έχουν κάνει με σχέδιο στις περισσότερες πόλεις των ΗΠΑ τα τελευταία δύο (2) χρόνια, ώστε να «Αναγκαστεί» να κηρύξει δικτατορία (έκτακτη ανάγκη) ο αριστερός, Μαύρος (όχι όμως απόγονος σκλάβων, αλλά δουλεμπόρων της Ανατολικής Αφρικής), κρυπτομοφυλόφιλος, κρυπτομουσουλμάνος πρόεδρος Ο-μπάμια!!! Αυτοί οι κατευθυνόμενοι Τρομοκράτες ΠΥΡΟΒΟΛΟΥΝ και ΔΕΡΝΟΥΝ αθώους ανθρώπους, περαστικούς, στους δρόμους!!! Αυτούς τους Συμπολίτες και Ψηφοφόρους του (... ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ;?;) θέλει να προστατέψει ο Μη-Αριστερός, Μη-Εγκληματίας, Μη-Πουλημένος στην Εβραιομασονική Τραπεζοφασιστική Μαφία, Όχι «Yes Man» κι άρα ΣΥΜΦΩΝΑ με τη Κόκκινη "ΜΑΥΡΗ" (= εντελώς ψεύτικη) ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ αποκαλούμενος "ακροδεξιός", λεβέντης Σερίφης !!! Nα πλύνετε το στόμα σας με σαπούνι για τον πασίγνωστο και σεβαστό στην Αμερική, ηρωϊκό αγωνιστή της ανθρώπινης ελευθερίας κι αξιοπρέπειας, Μαύρο Σερίφη David Clarke, κοπρόσκυλα ερυθροφασίστες, πραγματικοί ρατσιστές φονιάδες των λαών υπέρ των Αφεντικών Τραπεζιτών!!!

    ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ: ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΚΟ ΣΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ. ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΑLΑ "ΜΑΟ". ΚΑΤΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΙ ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΧΩΡΑΦΙΑ!!! ΣΥΝΤΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ
    Η είδηση έχει κάνει τον γύρο του κόσμου, έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις παγκοσμίως από Οργανώσεις Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αλλά και της Διεθνούς Αμνηστίας αλλά θα πρέπει να σας ενημερώσω, σαν κάτοικος της Βενεζουέλας που έχουν δει τα μάτια του πολλά, ότι αυτοί που εξεπλάγησαν λιγότερο με αυτή την είδηση είναι οι ίδιοι οι Βενεζολάνοι. Προεδρικά διατάγματα σαν το συγκεκριμένο που καταλύουν κάθε έννοια Συνταγματικότητας, Δημοκρατίας, Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, κοινής λογικής και σοβαρότητας δεν είναι είδηση πια για τους κατοίκους της υπό κατάληψη χώρας αλλά ούτε και για μένα. Είναι η πραγματικότητα, η καθημερινότητα και η αιτία της καταστροφής αντί της προόδου μιας χώρας που θα μπορούσε να είναι Βασίλισσα αλλά κατάντησαν ζητιάνα. Για όσους δεν γνωρίζουν την είδηση αλλά και για να σας δώσω να καταλάβετε ότι η "τρύπα του λαγού" πηγαίνει πιο βαθιά από ότι αρχικά φαίνεται πάμε να δούμε τι είναι το Προεδρικό Διάταγμα No. 9855, που εκδόθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως παρακάμπτοντας ακόμα μια φορά, αντισυνταγματικά, την μεγάλη πλειοψηφία του Κοινοβουλίου. Με το διάταγμα απευθύνεται έκκληση για τη δημιουργία ενός «μεταβατικού καθεστώτος εργασίας» προκειμένου να δοθεί νέα ώθηση στον τομέα των γεωργικών προϊόντων και των τροφίμων. Το διάταγμα αναφέρει ότι η κυβέρνηση πρέπει να κάνει ό,τι είναι αναγκαίο για την επίτευξη των στρατηγικών επιπέδων αυτάρκειας και δηλώνει ότι οι εργαζόμενοι μπορούν να μετακινούνται αναγκαστικά από τις δουλειές τους για να εργαστούν σε χωράφια στον γεωργικό τομέα αλλά και οπουδήποτε αλλού χρειάζεται στον τομέα τροφίμων για περίοδο 60 ημερών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή