Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2016

H «Υγειονομική και όχι μόνο Βόμβα" του μιλιταρισμού και του φασισμού: τα προσφυγάκια αρρωσταίνουν αυτή βγάζουν το πυον… της μισαλλοδοξίας τους!

Καθημερινά έρχονται στο προσκήνιο οι άθλιες, απάνθρωπες και εγκληματικές επί της ουσίας συνθήκες κράτησης των προσφύγων και των μεταναστών. Εξαιτίας της Ευρώπης Φρούριο και της επαίσχυντης συμφωνίας Ε.Ε.-Τουρκίας ολόκληρη η χώρα έχει μετατραπεί σε ένα απέραντο στρατόπεδο φυλάκισης, που προβλέπεται να αυξήσει τους εσώκλειστους πρόσφυγες-μετανάστες καθώς ήδη καταγράφεται ένταση των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και των εμφυλίων σε Συρία-Λιβύη. Με την ελληνική κυβέρνηση να παίζει καθοριστικό ρόλο στον πόλεμο κατά των προσφύγων.
Ενώ λοιπόν παίζονται βρώμικα πολιτικά και οικονομικά παιχνίδια στην πλάτη της προσφυγιάς, τα πολλαπλασιαζόμενα κρούσματα πολύ σοβαρών ασθενειών μεταξύ των εγκλείστων και ιδιαίτερα των πλέον απροστάτευτων και ευάλωτων, των μικρών παιδιών, δικαιώνουν όσους μέχρι τώρα αποκάλυπταν της επικινδυνότητα των όρων λειτουργίας, απαιτώντας το κλείσιμο των ΗΟΤ SPOT-Στρατοπέδων Συγκέντρωσης.

Αντί επομένως να σκύψουμε πάνω από την καθημερινότητα των συνανθρώπων μας και να αναζητήσουμε λύσεις στα προβλήματα τους, που δεν μπορεί αν είναι άλλες από την άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων τους για ανοικτές δημόσιες- αυτοδιαχειριζόμενες δομές και άνοιγμα των συνόρων.
Τα σοβαρά προβλήματα υγείας τους γίνονται αντικείμενο εκμετάλλευσης από τα καθεστωτικά, μιλιταριστικά, φασιστικά ΜΜΕ-μέσα κοινωνικής δικτύωσης και την Ακροδεξιά-Δεξιά, που εμπλουτίζουν το λεξιλόγιο τους με τον άθλιο όρο «Υγειονομική Βόμβα».
Μια μόνο περιήγηση σε αυτά τα σαιτ αρκεί για να αντιληφθεί κανείς πώς η εξύμνηση του μιλιταρισμού πάει χέρι χέρι με τις φιλοναζιστικές αναρτήσεις, την ρωσοφιλία, τις διαφημίσεις οπλικών συστημάτων που φέρνουν κέρδος, την απαίτηση αγοράς οπλικών συστημάτων (ενίοτε τα διαφημιζόμενα), για να καταλήξουν στην καλλιέργεια κλίματος εθνικής ανασφάλειας προβάλλοντας την «Τουρκική Απειλή» ή το φόβο «για την ασφάλεια του έθνους» από το πρόσφυγα-μουσουλμάνο-τρομοκράτη.
Ένα χαρακτηριστικό επεισόδιο αυτής της ρατσιστικής εκστρατείας είναι και η προβολή των δύο νέων περιστατικών ηπατίτιδας Α, προερχόμενα από τον καταυλισμό προσφύγων της Νέας Καβάλας -ένα παιδί 6 ετών και ένα αγόρι 16 ετών- που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο Κιλκίς. Στις αρχές Αυγούστου οκτώ περιστατικά προσφύγων με ηπατίτιδα Α από τον καταυλισμό της Νέας Καβάλας νοσηλεύτηκαν στο νοσοκομείο του Κιλκίς και άλλα δύο νοσηλεύτηκαν προ δεκαημέρου, ενώ προ διμήνου υπήρξε και κρούσμα φυματίωσης από το κέντρο φιλοξενίας προσφύγων του Χέρσου, το οποίο νοσηλεύθηκε στην παιδιατρική κλινική του ιδίου νοσοκομείου.
Αξίζει να προσέξουμε τον ρόλο του εκπροσώπου του σωματείου εργαζομένων του νοσοκομείου, Αχιλλέα Καλεμκερίδη, ο οποίος αναμασά τα φασιστικά και ρατσιστικά τσιτάτα και μιλά για «υγειονομική βόμβα»! Επίσης, την επιμονή του να διασπείρει τον τρόμο: 
«Σύμφωνα με στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ, το 2015 πανελλαδικά καταγράφηκαν 62 κρούσματα ηπατίτιδας Α, ενώ τον Ιούνιο του 2016 πανελλαδικά τα κρούσματα ήταν 15 σε έναν πληθυσμό 10 εκατομμυρίων. Τώρα, μέσα στον Αύγουστο, έχουμε 12 περιστατικά σε έναν πληθυσμό 2.000. Πόσα θα πρέπει να είναι για να θεωρηθούν πολλά;» αναρωτήθηκε ο κ. Καλεμκερίδης.
Η διοικήτρια του νοσοκομείου Κιλκίς, Μαρία Βλάχου, επιβεβαίωσε ότι νοσηλεύονται δυο περιστατικά στην Παιδιατρική και την Παθολογική Κλινική του νοσοκομείου και εξήγησε ότι τα δύο περιστατικά, τα οποία ανέφερε ο κ. Καλεμκερίδης πως νοσηλεύτηκαν προ δεκαημέρου, είναι από τα οκτώ κρούσματα που νοσηλεύτηκαν στην αρχές Αυγούστου. Η κ. Βλάχου ενημέρωσε επί του θέματος τον διοικητή της 4ης ΥΠΕ, Στρατή Πλωμαρίτη. Ο Πλωμαρίτης με την σειρά του δήλωσε ότι το ΚΕΕΛΠΝΟ έχει κινήσει διαδικασία από τότε που σημειώθηκαν τα οκτώ περιστατικά ηπατίτιδας και εξέφρασε την εκτίμηση ότι θα κινηθεί και στην παρούσα φάση. Στην ερώτηση αν τα 10 κρούσματα σε ένα μήνα είναι πολλά, απάντησε: «Και τα οκτώ είναι πολλά. Η ηπατίτιδα Α είναι θέμα δημόσιας υγείας και πρέπει να βρεθεί η πηγή μετάδοσης. Μεταδίδεται από αυτά που τρώμε και πίνουμε. Τα φαγητά δεν παρασκευάζονται στον καταυλισμό προσφύγων. Θα πρέπει να διερευνηθούν οι συνθήκες στον καταυλισμό, μήπως μολύνεται το νερό από λύματα. Αυτό όμως είναι θέμα του ΚΕΕΛΠΝΟ και των δομών υγείας της Περιφέρειας».

Αποδεικνύεται πόσο φούσκα είναι, τι κακεντρεχή ψέματα περιέχει, πόσο εξαπατά η επιχειρηματολογία του ρατσισμού και της δαιμονοποίησης των προσφύγων. Καθώς από την εξέταση του ζητήματος προκύπτουν βαριές ευθύνες για τις κρατικές υπηρεσίες που δημιούργησαν και διαχειρίζονται το Στρατόπεδο Συγκέντρωσης, αλλά και την συνήθως, ιδιωτική εταιρεία εστίασης που αναλαμβάνει την σίτιση των φυλακισμένων προσφύγων. 

Τα κίνητρα επομένως των ρατσιστών και μιλιταριστών δεν είναι σε καμιά περίπτωση η προστασία της υγείας και της ζωής ούτε των προσφύγων-μεταναστών, ούτε των εργαζόμενων, των φαντάρων και του συνόλου του εμπλεκόμενου στρατιωτικού προσωπικού. Αποκλειστικός σκοπός τους είναι η διάδοση των εμετικών αντιλήψεων τους, η προπαγάνδιση του φασισμού. 
Φυσικά, ποτέ όλοι αυτοί δεν παρακολούθησαν την προσπάθεια του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΕΘΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ επιδιώκοντας να αναδείξουν τα προβλήματα στην καθημερινότητα των φαντάρων και μόνιμου προσωπικού, τα οποία θέτουμε. Πάντα θα βρίσουν, θα συκοφαντήσουν, θα επιδιώξουν να προασπίσουν το Γόητρο του Στρατού! 
Θυμίζουμε την σχετική ανάρτηση του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
Μια μέρα μετά την καταγγελία του ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ 8 προσφυγόπουλα με ηπατίτιδα (Α) στο Στρατόπεδο Συγκέντρωσης Νέας Καβάλας!
Με τον πλέον δραματικό τρόπο επιβεβαιώθηκαν οι καταγγελίες του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ για τις απάνθρωπες συνθήκες κράτησης των μεταναστών στο συγκεκριμένο Στρατόπεδο Συγκέντρωσης.
Στην επιστολή καταγγελίας των στρατευμένων διαβάζουμε:
Έλιωσαν τους φαντάρους της 33ης ΜΚ Ταξιαρχίας στα Στρατόπεδα Συγκέντρωσης

Οι πρόσφυγες δεν αποτελούν απειλή για τη χώρα ούτε συντρέχει νόμιμος λόγος άμυνας της χώρας έναντι των προσφύγων. Αντιθέτως, αποτελεί καθήκον για τις πολιτικές αρχές της χώρας, η παροχή ασύλου στους πρόσφυγες και η προστασία της ζωής, της υγείας και της ασφάλειάς τους. Καθήκον στο οποίο η Ελλάδα έχει δεσμευτεί συνυπογράφοντας διεθνείς συνθήκες που αποτελούν πλέον διεθνές δίκαιο υποχρεωτικό για όλες τις χώρες που συνυπέγραψαν. Στο δε ελληνικό Σύνταγμα, ο σεβασμός και η προστασία της αξίας του ανθρώπου αποτελούν απόλυτης προτεραιότητας υποχρέωση της πολιτείας και θεμέλια λίθος του δημοκρατικού πολιτεύματος.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου