Slider

Παρασκευή, 19 Αυγούστου 2016

Δεν επέτρεψαν στον αντιπρόεδρο της Βουλής κ.Κρεμαστινό να επισκεφθεί το οίκημα του HotSpot στην Κω

Κατά τη διάρκεια του τριημέρου, ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και Βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Δημήτριος Κρεμαστινός, επισκέφθηκε μαζί με τον Πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου κ. Γεώργιο Σταυρόπουλο, το HotSpotτης Κω.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης τους συνομίλησαν με τον επικεφαλής του HotSpot στην Κω, ο οποίος τους δέχθηκε στο γραφείο του. Στην ερώτηση πόσοι φιλοξενούνται εκεί, η απάντηση ήταν ότι το συγκεκριμένο HotSpotείναι υπερπλήρες και ότι σε κάθε δωμάτιο όπου μπορoύν να κοιμηθούν 2-3 άνθρωποι, κοιμούνται 10-12. Στη συνέχεια οι κ.κ Κρεμαστινός και Σταυρόπουλος ζήτησαν να επισκεφθούν τους χώρους με τους πρόσφυγες και με τους μη νόμιμους μετανάστες, αλλά τους δηλώθηκε ότι αυτό δεν επιτρέπεται. Κατόπιν τούτου, αποχωρήσαν. Κατά την έξοδο τους, στο προαύλιο ανέμενε μια ομάδα Πακιστανών, οι οποίοι τους δήλωσαν ότι η επιθυμία τους είναι να παραμείνουν στη χώρα, αν δεν μπορούν να περάσουν στην Ευρώπη.
Μετά την επίσκεψη τους στο HotSpotτης Κω ο κ. Δημήτριος Κρεμαστινός δήλωσε:
«Το γεγονός να μην μπορούν ένας Βουλευτής, πόσο μάλιστα ο Αντιπρόεδρος της Βουλής, που εκπροσωπεί τη Βουλή, και ο Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, να επισκεφθούν το οίκημα του HotSpot, θεωρείται επιεικώς απαράδεκτο.
Η Κυβέρνηση οφείλει δια των αρμοδίων υπουργών Μεταναστευτικής Πολιτικής και Υγείας, να εξετάσει το θέμα του πόσοι είναι δυνατόν, κατά ανώτατο όριο, να ζουν σε ένα δωμάτιο, καθώς πέραν των ανθρωπιστικών ζητημάτων, υπάρχουν και ουσιαστικά προβλήματα για την δημόσια υγεία.
Η Κυβέρνηση, κατά τη γνώμη μου, θα πρέπει να θέσει άμεσα το συγκεκριμένο θέμα σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης, για να διασφαλίσει τον τρόπο ζωής των ανθρώπων αυτών, τουλάχιστον υποστηρίζοντάς τον οικονομικά, γιατί το πρόβλημα δεν είναι ελληνικό, είναι ευρωπαϊκό και ως τέτοιο πρέπει να αντιμετωπιστεί.
Πάγια θέση μας παραμένει ότι τα HotSpotsδεν θα πρέπει να έχουν έδρα νησιά αυξημένου τουρισμού. Οι τυχόν προσφυγικές ροές προς τα νησιά πρέπει να μεταφέρονται αμέσως σε HotSpots που πρέπει να βρίσκονται στην ενδοχώρα. Σε οποιαδήποτε όμως περίπτωση, τα HotSpotsπρέπει να έχουν την αποδοχή της τοπικής αυτοδιοίκησης και όχι να εγκαθίστανται αυθαίρετα. Κατά συνέπεια, τα HotSpotsπρέπει να μεταφερθούν από τα τουριστικά νησιά».
http://www.kosnews24.gr/politika/item/230614-den-epetrepsan-ston-antiproedro-tis-voulis-k-kremastino-na-episkefthei-to-oikima-tou-hotspot-stin-ko

2 σχόλια:

  1. Οι ΜΚΟ δεν τους το επέτρεψαν?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σύμφωνα με τη Διεθνή Συνθήκη για τους Πρόσφυγες, όσοι προέρχονται από ασφαλή χώρα, όπως η Τουρκία, δεν θεωρούνται πρόσφυγες, αρά παρανόμως εισελθόντες!!! Για να θεωρηθούν πρόσφυγες, πρέπει να καταγραφούν εντός της πρώτης ασφαλούς χώρας εισόδου (Τουρκία) από την Ύπατη Αρμοστεία Προσφύγων του ΟΗΕ !!! Για να εισέλθουν και διαμείνουν προσωρινά σε άλλη χώρα, πρέπει να υπάρχει Διεθνής Συμφωνία της χώρας 2ης υποδοχής με την Ύπατη Αρμοστεία για τους Πρόσφυγες του ΟΗΕ, εγκεκριμένη ομόφωνα κι από τα 15 μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας!!! ΆΡΑ, ΟΣΟΙ ΕΙΣΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΕΡΟΥΜΕΝΟΙ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΧΩΡΙΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΑΤΗ ΑΡΜΟΣΤΕΙΑ ΤΟΥ Ο.Η.Ε ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ, ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ, ΓΙΑ ΤΗ ΧΩΡΑ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΟΜΟΓΕΝΗ ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥΣ (ΓΛΩΣΣΑ, ΘΡΗΣΚΕΙΑ, ΠΟΣΟΣΤΟ ΓΥΝΑΙΚΟΠΑΙΔΩΝ ΚΙ ΑΣΘΕΝΩΝ, ΕΙΔΟΣ ΑΣΘΕΝΕΙΩΝ, ΚΛΠ) ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΤΑΥΤΟΠΟΙΟΥΝ ΩΣ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ, ΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟΜ ΗΜΕΡΙΣΙΟ ΑΡΙΘΜΟ ΕΙΣΕΡΧΟΜΕΝΩΝ, ΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΕΙΣΟΔΟΥ ΣΤΗ ΧΩΡΑ, ΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ, ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΠΑΝΑΠΡΟΩΘΗΣΗΣ, ΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ, ΚΑΙ, ΚΥΡΙΩΣ, ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΥΜΦΩΝΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΟΠΩΣ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ, ΔΥΣΤΥΧΩΣ, ΕΜΠΙΠΤΟΥΝ ΣΤΙΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ "ΠΕΡΙ ΠΑΡΑΝΟΜΗΣ ΕΙΣΟΔΟΥ ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ ΣΤΗ ΧΩΡΑ" ("ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ") ΚΙ ΕΝΕΧΟΥΝ ΠΟΙΝΙΚΩΝ ΕΥΘΥΝΩΝ, ΚΑΘΩΣ ΚΙ ΟΣΟΙ ΤΟΥΣ ΥΠΟΘΑΛΠΤΟΥΝ ΚΑΘ' ΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΤΡΟΠΟ!!! ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ (ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ) ΑΣΥΛΟΥ ΕΙΝΑΙ ΞΕΧΩΡΗ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ (ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ) ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ!!! ΕΤΣΙ, π.χ. ΟΙ 8 ΤΟΥΡΚΟΙ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΙΕΣ ΕΧΟΥΝ (ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ) ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ ΑΣΥΛΟΥ, ΑΛΛΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΗΚΑΝ ΓΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΕΙΣΟΔΟ ΣΤΗ ΧΩΡΑ, ΕΣΤΩ ΚΙ ΑΝ Η ΕΚΔΙΚΑΣΗ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ (ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ) ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 25 ΧΡΟΝΙΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή