Πέμπτη 25 Αυγούστου 2016

Καραγιλάν: Το ISIS είναι μια δικαιολογία, ο στόχος είναι οι Κούρδοι

          Ο Μουράτ Καραγιλάν μέλος της εκτελεστικής επιτροπής του ΡΚΚ δήλωσε ότι ο στόχος της επιχείρησης στην Jarablus του τουρκικού κράτους είναι η Rojava και η επιχείρηση θα μπορούσε να μετατραπεί σε έναν πόλεμο μεταξύ Κούρδων και του τουρκικού κράτους. http://anfenglish.com/



Το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΡΚΚ Μουράτ Καραγιλάν δήλωσε ότι η Jarablus παραδόθηκε στην Τουρκία και στις συνδεδεμένες με αυτη συμμορίες ως μέρος μιας συμφωνίας με το ISIS, και ο στόχος της επιχείρησης ήταν η Rojava και οι δημοκρατικές δυνάμεις της Συρίας. Ο Καραγιλάν δήλωσε ότι η Ευρώπη θα επηρεαστεί από την πιο πάνω συμφωνία περισσότερο επειδή το ISIS θα είναι σε θέση να πάει ελεύθερα στην Ευρώπη μέσω Κωνσταντινούπολης.
Παρακάτω είναι το πρώτο τμήμα της δήλωσης Μουράτ Καραγιλάν στο ANF σχετικά με τις επιθέσεις του τουρκικού κράτους στην Rojava:

Η επιχείρηση των ομάδων του FSA στην Jarablus ανακοινώθηκε χθες το πρωί. Ποιος είναι ο πραγματικός στόχος της επιχείρησης, με την κωδική ονομασία «Ασπίδα του Ευφράτη » και υποστηρίζεται από τον τουρκικό στρατό;

Η ενέργεια αυτή δεν είναι μια επιχείρηση ή μία στρατιωτική κίνηση. Είναι μάλλον το αποτέλεσμα μιας συμφωνίας μεταξύ της κυβέρνησης του ΑΚΡ και του ISIS. Το  ISIS εκκένωσε την περιοχή μεταξύ Jarablus και Azaz, έτσι ώστε αυτό που συμβαίνει είναι  ανταλλαγή και όχι μια στρατιωτική επιχείρηση. Το κοινό χειραγωγείται ώστε να νομίζει ότι υπήρχε μια μεγάλη στρατιωτική επιχείρηση και το ISIS αναγκάστηκε να εγκαταλείψει. Αυτά είναι όλα ψέματα. Το ISIS εκκένωσε την περιοχή εκ των προτέρων στο πλαίσιο της ως άνω συμφωνίας. Το ISIS ποτέ δεν εγκατέλειψε πόλη σε 1 ημέρα χωρίς να δώσει ουτε μια μαχη. Αν το ISIS είχε αντισταθεί στην Jarablus όπως έκανε στην Manbij της Συρίας, δεν θα ήταν σε θέση να εισέλθουν στην πόλη ακόμη ούτε σε δύο μήνες.
Το τι συμβαίνει στην Jarablus  είναι μια ανταλλαγή, όχι μια επιχείρηση



Έτσι λέτε ότι η Jarablus ανταλάχθηκε;



Ακόμη και η ανταλλαγή δεν είναι απόλυτα ακριβής, επειδή δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ του ISIS και του Al-Nusra. Όπως είδαμε και στο παρελθόν, μέλη της Αλ-Nusra μπορούν να ενταχθούν στο ISIS μέσα σε μια ημέρα. Κάνουν αυτή τη μεταφορά σε ομάδες, όχι μεμονωμένα. Απλώς αλλάζουν τα πανό τους. Με αυτή την έννοια, οι διοικητές του ISIS  έφυγαν απο την  Jarablus εκ των προτέρων και τα τοπικά στελεχών ενώθηκαν με το  Al-Nusra.  Έτσι, δεν υπάρχει σύγκρουση ή πόλεμος εδώ, μόνο μια συμφωνημένη ανταλλαγή. Τα μέλη ISIS είναι τώρα στο Al-Nusra, και οι γνωστοί διοικητές του ISIS απέσυρθηκαν την Αλ-Bab. Αυτό που συμβαίνει είναι η ανταλλαγή και όχι μια στρατιωτική επιχείρηση. Οι αναφορές σχετικά με συγκρούσεις είναι  κατευθυνόμενα ψέματα.



Η Ευρώπη θα επιρεαστεί περισσότερο απο την συμφωνία της Jarablus

Η Ευρώπη θα επηρεαστεί από τη συμφωνία της Jarablus περισσότερο. Με τη συμφωνία αυτή, το ISIS έχει εγγυημένη την πρόσβαση του στην Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο. Το κύριο πρόβλημα του ISIS είναι να έχουν πρόσβαση στο υπόλοιπο του κόσμου, έτσι ώστε τα μέλη του να πάνε στην Ευρώπη, τον Καύκασο και τον υπόλοιπο κόσμο. ISIS και Al-Nusra ήταν ανέκαθεν συνυφασμένα, το Al-Nusra θα ελέγχει πλέον τα τουρκικά σύνορα και το  ISIS θα είναι σε θέση να χρησιμοποιήσει τα σύνορα αυτα ανά πάσα στιγμή ώστε τα μέλη της να ταξιδέψουν διαμέσου της Κωνσταντινούπολης. Ως μέρος της συμφωνίας αυτής, το ISIS παρέδωσε την περιοχή από την Jarablus ως την  Rai  στην Τουρκία και τις με τον FSA-συνδεδεμένες ομάδες. Αυτές οι ομάδες είναι υπό την επήρεια του Al-Nusra.
Αυτή είναι μια επικίνδυνη συμφωνία που θα επεκτείνει τη διάρκεια ζωής του ISIS. Το ISIS είχε δει ότι ήταν δύσκολο να υπερασπιστεί τα σύνορα με την Τουρκία, και συνειδητοποίησε ότι δεν μπορούσε να σταματήσει την προέλαση των δυνάμεων των SDF μετά την απελευθέρωση της Manbij. Γι 'αυτό και συμφώνησε να κάνει αυτή την ανταλλαγή. Η Τουρκία ανέκαθεν συμμετείχε ενεργά σε αυτές τις δυναμικές και δημιούργησαν το έδαφος για την διατήρηση των διεθνών καναλιών του ISIS ανοιχτών με ένα μυστικό τρόπο. Με αυτή την έννοια, η συμφωνία προκαλεί σοβαρούς κινδύνους για την Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο, επειδή η απειλή του ISIS δεν θα μειωθεί.



Αμερικανοί αξιωματούχοι δηλώνουν ότι έχουν αποδεχθεί αυτό το πλαίσιο που αναφέρατε.



Είναι λάθος η πολιτική απόφαση των ΗΠΑ να αποδεχθεί και να υποστηρίξει αυτή τη συμφωνία. Οι Αμερικανοί αξιωματούχοι, κυρίως ο στρατός, γνωρίζουν πολύ καλά ότι θα είναι δύσκολο να αποδυναμώσου το  ISIS εκτός αν τα σύνορα  Τουρκίας-ISIS παραμείνουν αυστηρά κλειστά. Τώρα, με τον τρόπο αυτό, το διεθνές κανάλι και η βάση του ISIS διατηρείται ανοιχτή με ένα καλυμμένο τρόπο. Από αυτή την άποψη, είναι ένα σοβαρό λάθος, το οποίο θα βλάψει την Ευρώπη και τη Ρωσία περισσότερο. Οι βλάβες  θα έρθουν περαιτέρω στο φως κατά την προσεχή περίοδο.

Το ISIS είναι η δικαιολογία, οι Κούρδοι είναι ο κύριος στόχος

Ποιο ήταν το επίπεδο της συμμετοχής τουρκικού στρατού σε αυτή την επιχείρηση; Μήπως τουρκικές ειδικές δυνάμεις συμμετάσχουν στην επιχείρηση, όπως αναφέρεται;

Μέσα από μια στρατιωτική επιχείρηση που βασίζετε στην παρούσα συμφωνία , ο τουρκικός στρατός διέσχισε τα σύνορα και εισήλθε στο συριακό έδαφος. Παρόλα αυτά, αυτό δεν είναι η πρώτη φορά που ο τουρκικός στρατός επιδράμει πάνω σε συριακό έδαφος. Ειδικές δυνάμεις του τουρκικού στρατού  ούτως ή άλλως έχουν την διαμονή τους στο συριακό εδάφη, αλλά κρυφά, από το 2013. Το ιρανικό κράτος είναι στη Συρία, επίσημα ή ημι-επίσημη, αυτή τη στιγμή, έτσι είναι η Χεζμπολάχ σε ένα  ανοικτό-επίσημο τρόπο για την υποστήριξη του συριακού καθεστώτος, και τη Ρωσία, καθώς επίσης. Η Τουρκία είναι επίσης παρόν στη Συρία, αλλά κρυφά μέχρι σήμερα. Επιπλέον, η Τουρκία είναι από την πλευρά του να είναι διάδικος στις εσωτερικές υποθέσεις της Συρίας, ακόμα ευρέως. Μέσω αυτού του συμφωνητικού αγοραπωλησίας με το ISIS, η Τουρκία έχει εισέλθει το συριακό έδαφος επίσημα.



Ποιος είναι ο στόχος σε αυτό το σημείο;



Ο Ερντογάν έχει ήδη επισημάνει το στόχο. Ο στόχος αυτής της επιχείρησης δεν είναι το ISIS ή οποιεσδήποτε άλλες ομάδες, αλλά οι Κούρδοι της Συρίας. Τούρκοι αξιωματούχοι έχουν συχνά αναφερθεί στο PYD, αλλά το PYD είναι ένα πολιτικό κόμμα στην Rojava και δεν είναι ο μόνος άρχοντας των καντονιών εκεί που περιλαμβάνονται διάφορες κοινότητες, θρησκευτικές ομάδες και δεκάδες κουρδικές οργανώσεις.
Η επιχείρηση εισβολής στο συριακό έδαφος είναι στην πραγματικότητα ένα βήμα που λαμβάνεται εναντίον των Κούρδων. Αν αυτό που σημαίνει μπορεί να ονομάζεται μια επιχείρηση, τότε είναι μια επιχείρηση που αναπτύχθηκε εναντίον των Κούρδων και του  εκδημοκρατισμού της Συρίας. Έχει αποκαλυφθεί, για άλλη μια φορά, η εχθρότητα του ΑΚΡ προς τους Κούρδους και η ρατσιστική νοοτροπία του.
Οι Κούρδοι της Συρίας με πληθυσμό τριών εκατομμυρίων, που αποτελούν το μικρότερο μέρος της κουρδικής κοινωνίας, ήταν κάτω από την καταπίεση του καθεστώτος Μπάαθ για τα τελευταία 50 χρόνια. Και τώρα, μια ομοσπονδία έχει αναδειχθεί στη Συρία, Άνθρωποι από διάφορους λαούς και πολιτισμούς δημιουργούν δομές αυτο-διακυβέρνησης και καντόνια. Υπό αυτές τις συνθήκες, είναι ένα φυσικό δικαίωμα για τους Κούρδους η ανάπτυξη τέτοιων δομών. Παρόλα αυτά, η Τουρκία βρίσκεται εναντίον τους, υποστηρίζοντας ότι «η Συρία θα είναι μια ομοσπονδία, αλλά αυτό δεν θα περιλαμβάνει τους Κούρδους». Αυτή η μεγάλη εχθρότητα και ρατσισμός από κάθε οργανισμό, κράτος και έθνος είναι κυριολεκτικά πέρα ​​από κάθε εικασία ή προσδοκία, είναι άνευ προηγουμένου. Το ΑΚΡ αναφέρει σαφώς ότι στόχος τους είναι το  ISIS -που είναι ένα ψέμα- και το PYD. Το τι  κάνει σήμερα το ΑΚΡ είναι μια ανοιχτή επέμβαση στο συριακό έδαφος επί τη βάσει της εχθρότητας προς τους Κούρδους. 

Αυτό είναι μια επίθεση στους Κούρδους

Αυτό είναι μία ταυτόχρονη  επίθεση με στόχο όλους τους  Κούρδους. Όλοι οι Κούρδοι πρέπει να δούν και να γνωρίζουν αυτή την αλήθεια, και να αναπτύξουν μια στάση εναντίον αυτής της ρατσιστικής προσέγγισης. Η Τουρκία δηλώνει τη σχέση  του PYD με το PKK ως αιτία όλων αυτών. Αυτή η συζήτηση είναι ένα συνολικό ψέμα. Ο Πρόεδρος Apo είναι ένας ηγέτης απο το Κουρδιστάν που έχει ένα σχέδιο αντιμετώπισης σε τέσσερα τμήματα του Κουρδιστάν και ολόκληρη τη Μέση Ανατολή. Υπάρχουν πολλές οργανώσεις που έχουν συσταθεί βάσει των ιδεών αυτής της ιστορικής ηγεσίας. Αυτό δεν περιορίζεται μόνο στο PYD ή άλλους στην Rojava. Υπάρχουν ομάδες δίνοντας μια μάχη στην βάση των αρχών του Οτσαλάν στις αραβικές χώρες. Ακόμη και σε χώρες της Λατινικής Αμερικής και της Αργεντινής, υπάρχουν κάποιες προσπάθειες που γίνονται για να βρεθούν τα μέρη που βασίζονται σε αυτή την φιλοσοφία. Μπορούμε να υποστηρίζουμε ότι όλα αυτά συνδέονται με το PKK; Σίγουρα οχι.
Εδώ, η Τουρκία προβάλλει αυτό το λόγο, οτι δηλαδή το PYD  συνδέεται με το ΡΚΚ, για να περιορίσουν το PYD στη διεθνή σκηνή. Θα ξεκινήσουν μια ανοικτή εκστρατία εχθρότητας προς τους κούρδους με το πρόσχημα του PYD. Οι ίδιοι το δηλώνουν σαφώς, χωρίς να το καλύπτουν πλέον. Αυτή η  εχθρότητα είναι πολύ προκλητική.

https://athens.indymedia.org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου