Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2016

Τουλάχιστον 100.000 Σύριοι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους λόγω των επιθέσεων

Περίπου 100.000 άνθρωποι εγκατέλειψαν τις τελευταίες ημέρες τις εστίες τουςεξαιτίας των συγκρούσεων μεταξύ των ανταρτών και των δυνάμεων του καθεστώτος του Μπασάρ αλ Άσαντ στην επαρχία Χάμα, στην κεντρική Συρία, ανέφερε σήμερα ο ΟΗΕ.
«Μεταξύ της 28ης Αυγούστου και της 5ης Σεπτεμβρίου, οι μάχες οδήγησαν στην εκτόπιση 20.000 οικογενειών, δηλαδή περίπου 10.000 ανθρώπων, από τις αγροτικές περιοχές στον βορρά της επαρχίας Χάμα προς τα χωριά γύρω από την πόλη Χάμα», την πρωτεύουσα της επαρχίας, ανέφερε σε έκθεσή του το Γραφείο Συντονισμού των Ανθρωπιστικών Υποθέσεων του Οργανισμού.
Στα τέλη Αυγούστου, αντάρτικες ομάδες και η τζιχαντιστική οργάνωση Τζουντ αλ Άκσαεξαπέλυσαν αιφνιδιαστική επίθεση στην επαρχία αυτή, που ελέγχεται από το καθεστώς, καταλαμβάνοντας διάφορες κοινότητες, κυρίως στον βορρά, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Βασικός στόχος είναι η κατάληψη του αεροδρομίου της Χάμα, απ’ όπου απογειώνονται τα στρατιωτικά ελικόπτερα για να πλήξουν τους εχθρούς του καθεστώτος στα διάφορα μέτωπα.
Με την επιχείρηση αυτή οι αντάρτες θέλουν να ελαφρύνουν την πίεση που δέχεται η περιοχή του Χαλεπιού, βορειότερα, αναγκάζοντας τις κυβερνητικές δυνάμεις να διασπαρούν σε πολλά μέτωπα. Από τον πόλεμο στη Συρία έχουν σκοτωθεί περισσότεροι από 290.000 άνθρωποι ενώ εκατομμύρια άλλοι πήραν τον δρόμο της προσφυγιάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου