Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2016

Αναχαίτιση αμερικανικού κατασκοπευτικού από ρωσικό μαχητικό

Ο πιλότος αμερικανικού κατασκοπευτικού αεροσκάφους που πραγματοποιούσε πτήση ρουτίνας πάνω από την Μαύρη Θάλασσα ανέφερε ότι ρωσικό μαχητικό προέβη σε «μη ασφαλή και αντιεπαγγελματική» αναχαίτιση, σύμφωνα με δηλώσεις δύο αξιωματούχων του αμερικανικού στρατού στο Reuters.
Όπως είπαν οι αξιωματούχοι, υπήρξαν πολλαπλές εμπλοκές μεταξύ των δύο αεροσκαφών.
Το επεισόδιο ερευνάται για να αποφασιστεί αν θα αναφερθεί στην ετήσια συνάντηση μεταξύ αξιωματούχων των ΗΠΑ και της Ρωσίας.
Στο περιστατικό ενεπλάκησαν ένα ρωσικό μαχητικό Sukhoi Su-27 κι ένα U.S. Navy P-8.
Την ίδια ώρα ρωσικά Μέσα αναφέρουν «περιέργη» δραστηριότητα αμερικανικών αεροσκαφών κοντά στα ρωσικά σύνορα.
Συγκεκριμένα, το ειδησεογραφικό πρακτορείο Interfax ανέφερε ότι τρία αμερικανικά αναγνωριστικά αεροσκάφη πλησίασαν τα σύνορα της Ρωσίας στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας.
Σύμφωνα με δυτικές πηγές, τα αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ, απογειώθηκαν από αεροπορική βάση στην Ελλάδα για μια μακρά πτήση με ανεφοδιασμό από αέρος κοντά στα ρωσικά σύνορα στη Μαύρη Θάλασσα.
Στις 5 Σεπτεμβρίου, η Ρωσία ξεκίνησε στρατιωτικές ασκήσεις με την ονομασία Καύκασος 2016. Οι ασκήσεις πραγματοποιήθηκαν στο νότο της Ρωσίας. Οι ειδικοί πιστεύουν ότι οι πτήσεις των κατασκοπευτικών αεροσκαφών των ΗΠΑ σχετίζονται με την άσκηση της Ρωσίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου