Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2016

ΒΙΝΤΕΟ-Γερμανία: 30 χιλιάδες Κούρδοι διαμαρτυρήθηκαν κατά της τουρκικής εισβολής στη Συρία


Χιλιάδες Κούρδοι οργάνωσαν διαδήλωση στη Γερμανία για να καταδικάσουν την στρατιωτική εισβολή των Τούρκων στις κουρδικές περιοχές της βορειοανατολικής Συρίας.
Η αστυνομία στην πόλη της Κολωνίας, ανέφερε ότι περίπου χίλιοι αστυνομικοί ετέθησαν σε υπηρεσία το Σάββατο για την τήρηση της ασφάλειας στη διαδήλωση.
Οι διαδηλωτές έφεραν τη φωτογραφία του Αμπντουλάχ Οτσαλάν, ηγέτη του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος που βρίσκεται σε τουρκική φυλακή από το 1999 και κάλεσαν την τουρκική κυβέρνηση να τον αναγνωρίσει ως νόμιμο εταίρο στις διαπραγματεύσεις που θα ενδεχομένως να αποκαταστήσουν την ειρήνη στις ταραγμένες περιοχές της νοτιοανατολικής Τουρκίας.
Η γερμανική αστυνομία στην Κολωνία, ανέφερε ότι περίπου τριάντα χιλιάδες Κούρδοι από την Τουρκία συμμετείχαν στη διαδήλωση της 3ης Σεπτεμβρίου.
Εδώ και δεκατέσσερις μήνες η Τουρκία διεξάγει μια μαζική καταστολή των μαχητών του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος (PKK). Η τουρκική κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι στις στρατιωτικές επιχειρήσεις στο νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας σκότωσε χιλιάδες Κούρδους αυτονομιστές, ενώ τα φιλοκουρδικά πολιτικά κόμματα και ανθρωπιστικές ομάδες ισχυρίζονται ότι οι περισσότεροι από αυτούς ήταν άμαχοι.
Η οργή των Κούρδων στη Γερμανία ήταν αυξημένη καθώς μονάδες του τουρκικού στρατού εισήλθαν στο έδαφος της Συρίας και με την πρόφαση της καταπολέμησης του ‘ισλαμικού κράτους’ επιτίθενται κατά των Κούρδων της Συρίας που είναι ενταγμένοι στις Λαϊκές Ομάδες Προστασίας (YPG).
Σημειώνεται ότι στο χώρο της κουρδικής διαδήλωσης, στον οποίο συγκεντρώθηκαν περίπου 30 χιλιάδες διαδηλωτές, πριν από έναν μήνα είχαν συγκεντρωθεί Τούρκοι για να στηρίξουν την τουρκική κυβέρνηση μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου.

--

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου