Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016

50 Μ/Κ ΤΑΞ / 50 ΛΜΧ: τεράστια έλλειψη στρατιωτών και βύσμα την εποχή του Π.Καμμένου!

ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΜΟΝΑΔΑ ΧΩΡΙΣ ΚΨΜ ΚΑΙ ΘΑΛΑΜΟΦΥΛΑΚΕΣ!
Αποτέλεσμα εικόνας για 50 Μ/Κ ΤΑΞΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ 
Το κύριο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε στη θητεία μας στον 50ΛΜΧ στο Κουφόβουνο Έβρου είναι η έλλειψη στρατιωτών.

Στις τελευταίες 3 ΕΣΣΟ μας στέλνουν λίγα άτομα, από τα οποία κάποιοι είναι 8μηνοι με δικαίωμα μετάθεσης και καταλήγουμε να είμαστε σε κατάσταση εμπλοκής από το Μάιο. 
Επιπλέον κάθε μήνα φεύγουν 1-2 άτομα με βύσμα για μονάδες σε Αθήνα ή Θεσσαλονίκη ή όπου είναι η καταγωγή τους, με αποτέλεσμα η εμπλοκή να έχει φτάσει σε τέτοιο σημείο που να μην έχουμε σχεδόν καμία έξοδο το μήνα και οι λιγοστές άδειες να κανονίζονται με δυσκολία.
Η τελευταία σειρά απολύθηκε χωρίς ούτε μία μέρα τιμητική απολύσεως λόγω αυτής της κατάστασης.

Πλέον ο λόχος μοιάζει άδειος και εγκαταλελειμμένος χωρίς ΚΨΜ και θαλαμοφύλακες αφού δε βρίσκεται εκεί κανένας στρατιώτης λόγω ανάγκης επάνδρωσης δύο φυλακίων.
Πλέον, με καθημερινές υπηρεσίες, και χωρίς εξόδους η μόνη επαφή μας με τον πολιτισμό είναι με 3ωρα υπηρεσιακά από το ένα μόνο φυλάκιο, για το Διδυμότειχο.



Αναρωτιόμαστε ποιά είναι η εντύπωση της Ταξιαρχίας και πολύ περισσότερο του ΓΕΣ που αφήνει ένα λόχο της παραμεθορίου που το χειμώνα είχε 60 στρατιώτες δύναμη, να έχει απομείνει με 16 και να επιτρέπει αποσπάσεις και μεταθέσεις σε πλήρως επανδρωμένες μονάδες χωρίς τουλάχιστον την πρόνοια για αντικατάσταση τους.



Πλέον η μόνη λύση είναι η επόμενη σειρά να αναπληρώσει τα κενά και να αποκατασταθεί η αδικία.

Αλήθεια, το Υπουργείο Άμυνας έτσι τηρεί τις υποσχέσεις του, έτσι εφαρμόζει τον πρόσφατο νόμο για τη θητεία που προβλέπει την κάλυψη των απαιτήσεων επάνδρωσης των μονάδων της παραμεθορίου;
Αυτά τα αποτελέσματα όμως έχουν η μετατροπή των φαντάρων σε Υπηρέτες των στρατιωτικών στα ΚΑΑΥ και οι σχεδιασμοί αύξησης του Στρατού σε Ήπειρο-Μακεδονία για πελατειακούς λόγους!   
  Τον σεβασμό των δικαιωμάτων των φαντάρων όμως θα επιβάλλουν μόνο οι ίδιοι με τους αγώνες τους, υπερασπιζόμενοι μαζικά και αγωνιστικά τα Δικαιώματα του Φαντάρου Πολίτη με Στολή.

Με ελεύθερο συνδικαλισμό και κίνημα μαζικό μέσα και έξω από τον Στρατό.

 ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437 

diktiospartakos@hotmail.com

2 σχόλια: