Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016

Ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας Αποστράτων για την υπεράσπιση του δικαιώματός μας στην Κοινωνική Ασφάλιση

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Οι καθησυχαστικές διαβεβαιώσεις των υπουργών σχετικά με τις αποδοχές των στρατιωτικών και του προσωπικού των Σωμάτων Ασφαλείας και το νέο ειδικό μισθολόγιο φαίνεται να εξαντλούνται …! Ενόψει προφανώς αρνητικών εξελίξεων, τουλάχιστον από πλευράς ΥΕΘΑ Π. Καμμένου, διαπρύσιου μεν υποστηριχτή των μη μειώσεων, πλην όμως κυβερνητικού εταίρου, άρχισαν να παίρνονται μέτρα προσωπικής – εκλογικής διάσωσης.
Σύμφωνα με ανακοίνωση των ενώσεων Π.Ο.ΑΣ.Υ., Π.Ο.ΑΞΙ.Α., Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ., Ε.Α.Π.Σ. την 16/9/16 «μετά από αίτημα του Υπουργού Εθνικής Αμύνης, κ. Πάνου Καμμένου, κλήθηκε το προεδρείο της ΠΟΑΣΥ στο γραφείο του για ενημέρωση, από την οποία προέκυψε ότι η Κυβέρνηση προωθεί νέο ειδικό μισθολόγιο Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας, χωρίς να έχουν αποφευχθεί οι μειώσεις των μισθών στα Σώματα Ασφαλείας. Για δε τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας, ούτε λόγος...»
Ο ίδιος υπουργός θα συναντηθεί με το ΔΣ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΕΣ) την Δευτέρα 19/9/16.
Στην τελευταία ανακοίνωση της η Πρωτοβουλία σημείωνε σχετικά: «Ναι στις νομικές διεκδικήσεις αλλά όχι μόνο. Δεν αρκεί! Γνωρίζουμε πως έχουν αντιμετωπίσει οι κυβερνήσεις τις αποφάσεις του Σ.τ.Ε., για τις μειώσεις των αποδοχών του προσωπικού. Τώρα, για να τις ξεπεράσουν, επικαλούνται το νέο «ειδικό μισθολόγιο», που όμως τίποτε δεν προδικάζει ότι θα αποτελέσει θετική εξέλιξη! Αντίθετα! …..  Σήμερα παρακολουθούμε προσπάθεια επικοινωνιακής διαχείρισης του θέματος από τους αρμόδιους υπουργούς. Καμιά εμπιστοσύνη! …».
Ας είμαστε σε ετοιμότητα για αγώνες!
Όμως ας αναλογιστούμε επίσης, πόσο πιο ενισχυμένοι θα είμαστε αν είχε ακολουθηθεί η πρόταση της Πρωτοβουλίας και από άλλους φορείς εε & εα συναδέλφων, «ότι οι προσπάθειες των στελεχών των Ε.Δ. & Σ.Α πρέπει να είναι σε συμμαχία με τους άλλους εργαζόμενους  και συνταξιούχους, τους ανέργους, τους φτωχούς αγρότες και αυτοαπασχολούμενους … Μόνο μαζί τους, μπορεί να αναπτυχθεί ένα ισχυρό μέτωπο απέναντι στις πολιτικές εξαθλίωσης και φτωχοποίησης μας, καθώς και απέναντι στην «ανάπτυξη» που επιφυλάσσουν μόνο και μόνο για τους επιχειρηματικούς ομίλους.»

17/9/2016
Πρωτοβουλία Αποστράτων για την υπεράσπιση του δικαιώματός μας στην Κοινωνική Ασφάλιση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου