Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016

Σκότωσαν “κατά λάθος” 62 στρατιώτες του στρατού της Συρίας οι ΗΠΑ!

Κοροϊδεύουν όλο τον κόσμο με την δήθεν προσπάθεια εκεχειρίας στη Συρία.ΗΠΑ και Ρωσία όλο συζητούν,κάποια στιγμή συμφωνούν και μετά …βομβαρδίζουν.
Οι ΗΠΑ εξέφρασαν “την λύπη” τους στην ρωσική κυβέρνηση για την “μη ηθελημένη απώλεια ανθρώπινων ζωών” από την επιδρομή αεροσκαφών του δυτικού συνασπισμού δυνάμεων εναντίον θέσεων του συριακού στρατού, ανέφερε ανώτερος αξιωματούχος της αμερικανικής κυβέρνησης. 
Οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να επιδιώκουν συμμόρφωση με την εκεχειρία στην Συρία, καθώς θα συνεχίζουν την στρατιωτική τους δράση ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος και την Αλ Κάιντα, ανέφερε ο αξιωματούχος με ανακοίνωση του, που διανεμήθηκε μέσω email. 
Από την αεροπορική επίθεση, σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, 62 στρατιώτες του συριακού στρατού σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 100 τραυματίστηκαν, ενώ το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων έκανε λόγο για τουλάχιστον 80 Σύρους στρατιώτες νεκρούς. 
Από την αεροπορική επιδρομή βρήκαν τον θάνατο Σύροι στρατιώτες που ετοιμάζονταν για επίθεση εναντίον του Ισλαμικού Κράτους κι αυτό αποτελεί “σαφή ένδειξη” πως οι ΗΠΑ κι οι σύμμαχοί τους υποστηρίζουν τις ομάδες των τζιχαντιστών, τονίζει στο ανακοινωθέν του στο Γενικό Επιτελείο.  ΠΗΓΗ:ΑΠΕ  http://www.militaire.gr

Μόσχα: Ενδελεχή έρευνα για τον δυτικό βομβαρδισμό που σκότωσε 80 Σύρους στρατιώτες
Ενδελεχή έρευνα για την πολύνεκρη αεροπορική επιδρομή του Διεθνούς Συνασπισμού υπό τις ΗΠΑ, που σκότωσε τουλάχιστον 80 Σύρους στρατιώτες και τραυμάτισε περισσότερους από 100 το Σάββατο το βράδυ, ζήτησε από τις ΗΠΑ η ρωσική κυβέρνηση, αξιώνοντας τη λήψη μέτρων προκειμένου να αποτραπούν τέτοιου είδους περιστατικά στο μέλλον.
Το Σάββατο το βράδυ, όπως σας μετέδωσε πρώτο το TRIBUNE, αεροσκάφη της διεθνούς συμμαχίας βομβάρδισαν κατά λάθος θέσεις του συριακού στρατού, θεωρώντας ότι πρόκειται για θέσεις του Ισλαμικού Κράτους.
Όπως έγινε την Κυριακή γνωστό, τα πολεμικά αεροπλάνα που βομβάρδισαν του Σύρους ήταν και αυστραλέζικα.
«Οι ενέργειες των πιλοτών είναι στο όριο της εγκληματικής αμέλειας και της άμεσης υποστήριξης προς τους τρομοκράτες του ISIS» ανέφερε σε ανακοίνωσή του, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.
Η Μόσχα επέρριψε μέρος της ευθύνης και στην επίμονη άρνηση των ΗΠΑ στο αίτημα να υπάρξει συντονισμός των δυτικών και ρωσικών δυνάμεων, στη μάχη κατά των τζιχαντιστών.
Ο Διεθνής Συνασπισμός παραδέχθηκε το λάθος του, με τις ΗΠΑ να εκφράζουν τη λύπη τους και να δηλώνουν ότι «το πλήγμα δεν έγινε από πρόθεση».
Ο βομβαρδισμός, ο οποίος στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 80 εμπειροπόλεμους στρατιώτες, πραγματοποιήθηκε στα νότια της πόλης Ντέιρ Αλ Ζουρ, στη νοτιοανατολική Συρία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου