Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016

ΗΠΑ: Αστυνομικοί σκότωσαν 6χρονο αυτιστικό αγόρι κατά τη διάρκεια καταδίωξης – Σοκαριστικό βίντεο

Στη δημοσιότητα δόθηκε το βίντεο που δείχνει τη στιγμή που ομάδα αστυνομικών πυροβολεί ένα όχημα σκοτώνοντας ένα 6χρονο αγόρι με αυτισμό και τραυματίζοντας βαριά τον πατέρα του.

Ο μικρός Τζέρεμι Μαρντίς σκοτώθηκε και ο πατέρας του Κρις Φιού τραυματίστηκε όταν οι αστυνομικοί που καταδίωκαν το όχημά τους πυροβόλησαν τουλάχιστον 18 φορές εναντίον τους. Οι αρχικές αναφορές υποστήριζαν ότι εκκρεμούσε επείγον ένταλμα σύλληψης εναντίον του πατέρα του παιδιού, ωστόσο οι αρχές δεν έχουν βρει κάποιο τέτοιο ένταλμα.
Το σοκαριστικό βίντεο έχει ληφθεί από κάμερα που φορούσε στα ρούχα του ένας από τους αστυνομικούς, ο οποίος δεν πυροβόλησε. Σε αυτό φαίνεται ο πατέρας του Τζέρεμι να έχει βγάλει τα χέρια του έξω από το παράθυρο του αυτοκινήτου, λίγο πριν ξεκινήσουν οι πυροβολισμοί. Αργότερα, οι αστυνομικοί διαπιστώνουν ότι στο αυτοκίνητο δεν επέβαινε μόνο ο άνδρας και, σύμφωνα με το RT, ένας από τους σοκαρισμένους αστυνομικούς λέει «Υπάρχουν περισσότερα από ένα υποκείμενα εκεί μέσα. Το ξέρουν αυτό, έτσι; Στην πλευρά του συνοδηγού».
Το περιστατικό συνέβη το 2015, ενώ η προδικαστική διαδικασία των αστυνομικών που ενεπλάκησαν αναμένεται να ξεκινήσει σε λίγες ημέρες.
Το βίντεο περιέχει σκληρές εικόνες:







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου