Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2016

ΑΝΑΡΧΙΑ ΚΥΡΙΑΡΧΕΙ ΣΤΗΝ 871 ΑΒΕΚ (Στρατόπεδο "Ξηρογιάννη") – Οι φαντάροι πρέπει να Παταχθούν!

Επιτέλους, ο Ελληνικός Στρατός αλλάζει…
Έπρεπε να έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία και ο Πάνος Καμμένος στο Υπουργείο Άμυνας για να επικρατήσει η Αναρχία στον ελληνικό στρατό.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν οι επισημάνσεις του Αξιωματικού οργάνου υπηρεσίας –ΕΠΟΠΤΗΣ το βράδυ του Σαββάτου 10/9 προς Κυριακή 11/9, στην  871 ΑΒΕΚ (Στρατόπεδο "Ξηρογιάννη")!
Καταρχήν φαντάροι εγκαταλείψαν την σκοπιά, πέταξαν μακριά εξαρτήσεις και G3, για να καθίσουν να απολαύσουν το μισοφέγγαρο!
Γιατί είναι απόλαυση να υπηρετείς στον παράδεισο της 871 ΑΒΕΚ,  στην ειδυλλιακή τοποθεσία  πίσω από την λίμνη Κουμουνδούρου, πριν τα διηλυστήρια Ασπροπύργου.
Όμως και το περίπολο δεν πήγε πίσω.
Ο ένας άραξε για κουβεντούλα στην Κεντρική Πύλη, ξεσφίγκοντας την εξάρτηση και πετώντας στην άκρη το όπλο, ενώ ο άλλος το έπαιξε «παιδί των λουλουδιών»:
πήγε να κατουρήσει, ξεχνώντας κάπου –το που το όργανο υπηρεσίας δεν μας είπε- εξάρτηση και όπλο!
Αυτή την ατμόσφαιρα από Φεστιβάλ Γούντστοκ περιέγραψε στην Αναφορά του το όργανο υπηρεσίας και απαίτησε την παραδειγματική τιμωρία των συναδέλφων φαντάρων. 
Όλες αυτές οι παρατυπίες βεβαίως ακολούθησαν αφού η μονάδα πέρασε με επιτυχία την εξωτερική έφοδο!!! Σε ελάχιστη ώρα οι υποδειγματικοί στην τέλεση των καθηκόντων τους φαντάροι έγιναν οι χειρότεροι και άρχισαν τις απίστευτες παραβιάσεις των κανονισμών!   
Και φυσικά, η τιμωρία των στρατιωτών ήταν δεδομένη, αφού το νέο Όργανο Υπηρεσίας ενημέρωσε το Διοικητή, που αφού αξιολόγησε τα συμβάντα, με συνοπτικές διαδικασίες, έβγαλε την απόφαση και τηλεφωνικά ανακοίνωσε την ποινή:
Κράτηση σε όλους. Να επιβληθεί ο Νόμος και η Τάξη. Τα δικαιώματα των φαντάρων στο απόσπασμα…   
Τι και αν οι φαντάροι ουσιαστικά λειτούργησαν στο πλαίσιο του προβλεπόμενου για το περίπολο διαδικασία.
Τι και να ο σκοπός, από υπερβάλλον ζήλο και ενδιαφέρον για την σωστή τέλεση των καθηκόντων του αλλά και την ασφάλεια των συναδέλφων κινήθηκε στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων και των ορίων της υπηρεσίας του για να εξακριβώσει τι προκάλεσε τον ύποπτο θόρυβο που άκουσε ξαφνικά.
Αντί να τιμηθεί και αναγνωριστεί η πράξη του πρέπει να παταχθεί και να τιμωρηθεί παραδειγματικά.
Βλέπεις οι φαντάροι έχουν να βγουν 6 μέρες, αν αφαιρέσεις την ολιγόωρη έξοδο με υπηρεσιακό. Και όλα αυτά σε μια μονάδα, που αν επικρατούσε διαφορετική αντίληψη στη διοίκηση θα μπορούσε να βγάζει με έξοδο τους φαντάρους μέρα παρά μέρα ή άντε, ανά δύο μέρες.
Αλλά όχι, εκεί, πρέπει να σε σκάσουν, να σε έχουν εσώκλειστο…
Οι ποινές εξάλλου που διέπονται από τη γνωστή αντίληψη «αποφασίζομεν και διατάζομεν» κινούνται σε ένα πλαίσιο που καθορίζει η αντίληψη της μονάδας, η οποία θεωρεί ότι «δεν υπάρχουν Αναφερόμενοι εδώ και καιρό», άρα πρέπει να εφευρεθούν αδικήματα για να πέσουν καμπάνες!       
Όμως η φροντίδα της διοίκησης της μονάδας δεν περιορίζεται μόνο στους φαντάρους που υπηρετούν στην  871 ΑΒΕΚ, αλλά και στους συναδέλφους από άλλες μονάδες που στέλνονται εκεί για να αναλάβουν καθήκοντα φρούρησης. Έτσι λοιπόν, οι συνάδελφοι από την Νέα Πέραμο που δίνουν υπηρεσίες Κεντρικής Πύλης διατάζονται να κάνουν και αγγαρείες στο Χημείο, στα βαρέλια κλπ!
Τέλος, μπορεί η διοίκηση να νοιάζεται με αυτόν τον πατρικό τρόπο τους φαντάρους, αλλά αναδεικνύει με πολύ διαφορετικό τρόπο την ευαισθησία της για την ψυχαγωγία του μόνιμου προσωπικού. Μπορεί λοιπόν η μονάδα να εξυπηρετεί τις ανάγκες μεταφορών-μετακίνησης με μόνο μία (1) καναδέζα –με αυτή μεταφέρεται το φαγητό, γίνονται οι κινήσεις στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, η μετακίνηση του σκύλου στο ΓΕΣ κλπ – γιατί δεν υπάρχουν λεφτά για να φτιάξουν τις βλάβες των άλλων οχημάτων, αλλά παρ΄ όλα αυτά γίνονται κινήσεις να έρθει η NOVA για χατίρι συγκεκριμένων μόνιμων.
Εμείς σε καμιά περίπτωση δε θα μπούμε στην λογική να μην γίνει αυτό για να γίνει το άλλο.
Και οι συνοδοί των σκύλων έχουν δικαίωμα στην ψυχαγωγία, όπως όμως έχουν απαίτηση οι φαντάροι να τους αντιμετωπίζουν ανθρώπινα και όχι εκδικητικά, να σέβεται η διοίκηση τα δικαιώματα τους.
Επιτέλους, ας έχουν όλοι συναίσθηση των δυσκολιών και των τεράστιων αδιεξόδων που προκαλεί το Υπουργείο Άμυνας με τις αποφάσεις του και τα μνημόνια.
Μπορούμε και πρέπει να λειτουργήσουμε σε όλα τα επίπεδα με πολύ διαφορετικό τρόπο, βάζοντας τον άνθρωπο στο επίκεντρο.     
Και όχι να προκαλούμε καθημερινούς εμφυλίους και να κυνηγούμε τους φαντάρους.
ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Η συμπεριφορά συγκεκριμένων στελεχών προς τους γονείς ήταν απαράδεκτη, εχθρική και απαξιωτική.
Επιτέλους, οι στρατιωτικοί πρέπει να φέρονται με ευγένεια στους πολίτες και να αναγνωρίζουν τις τεράστιες θυσίες, συναισθηματικές και οικονομικές,  που υποχρεώνονται να κάνουν όταν τους παίρνουν τα παιδιά τους στον Στρατό.
Οι Στρατιωτικοί πρέπει πάντα να έχουν στο μυαλό του ότι αυτοί Πληρώνονται για αυτό που κάνουν, ενώ οι Φαντάροι, για τα πολύ περισσότερα που διατάζονται να κάνουν, Πληρώνουν και από την τσέπη τους.     
 ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437 

diktiospartakos@hotmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου