Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2016

ΕΡΓΟΛΑΒΟΣ-ΔΗΜΑΡΧΟΣ-ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ «ΕΠΝΙΞΑΝ» ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΑΛΛΑ ΕΒΑΛΑΝ ΤΟΥΣ ΦΑΝΤΑΡΟΥΣ ΝΑ ΜΑΖΕΨΟΥΝ ΤΑ ΜΠΑΖΑ!

Η Καλαμάτα και η γύρω περιοχή, με την καταστροφή που υπέστησαν πρόσφατα αποκαλύπτει όλη την καφρίλα της αστικής πολιτικής. Ο συνδυασμός της επιδίωξης οικονομικού και πολιτικού οφέλους εις βάρος των πολιτών βρίσκει την συνέχεια του στην συστηματική εργασιακή εκμετάλλευση των φαντάρων, σε αυτό που ο ηγέτης των ΑΝΕΛ και Υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος αρέσκεται να χαρακτηρίζει ως «κοινωνική προσφορά του Στρατού», επιχειρώντας την στρατιωτικοποίηση της κοινωνικής και πολιτικής ζωής, αποκομίζοντας πολιτική υπεραξία.
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Οργισμένες υπήρξαν οι αντιδράσεις των κατοίκων απέναντι στο κυβερνητικό κλιμάκιο που επισκέφτηκε τις πληγέντες περιοχές καθώς οι κάτοικοι διαμαρτυρήθηκαν, εκφράζοντας την αντίδρασή τους προς τη δημοτική αρχή Καλαμάτας (καταλογίζοντας της αδιαφορία μια και ο δήμαρχος δεν πήγε να τους δει αυτές τις κρίσιμες ώρες) αλλά και την Κοινοπραξία που κατασκευάζει την περιμετρική οδό της μεσσηνιακής πρωτεύουσας και η οποία ενοχοποιείται, από ορισμένους κατοίκους, ότι προκάλεσε αυτά τα έντονα πλημμυρικά φαινόμενα. Οι κάτοικοι, υποστήριξαν πως η δημοτική αρχή αντί να κάνει έργα προστασίας της περιοχής τους και της περιουσίας τους, φτιάχνει Μέγαρα Χορού και ετοιμάζεται για «πολιτιστική πρωτεύουσα» και βάζει κολονάκια στους δρόμους και παρκόμετρα για να εισπράττει χρήματα, όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά.
Σε ό,τι αφορά ειδικότερα τον «περιμετρικό», πολλοί από τους κατοίκους, σημείωσαν πως εξαιτίας αυτού του έργου έχουν υποστεί αλλοιώσεις οι φυσικοί αποδέκτες των νερών της βροχής, με αποτέλεσμα αυτά να διοχετεύονται σε μεγάλη ποσότητα και με μεγάλη δύναμη στους δρόμους της περιοχής, προκαλώντας καταστροφές.
Πανικόβλητος λοιπόν ο Δήμαρχος, ανήμπορος να διαχειριστεί τις συνέπειες των έργων του, αντί να λάβει έκτακτα μέτρα προκειμένου να αντιμετωπίσει την καταστροφή, σκέφτηκε την πιο οικονομική λύση. Ενώ λοιπόν στους Δήμους οι συμβάσεις περιορισμένου χρόνου είναι καθεστώς –προκειμένου να καλύπτονται φθηνότερα συγκεκριμένες θέσεις εργασίας-, ο Δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Ε. Νίκας δεν ακολούθησε αυτή την πρακτική, αλλά επέλεξε μια ακόμη φθηνότερη.
Πιο συγκεκριμένα την εκμετάλλευση της δωρεάν εργασίας των φαντάρων.
Αντί λοιπόν να προσλάβει έκτακτα κανέναν εργαζόμενο από τις στρατιές των εκατομμυρίων ανέργων,   επικοινώνησε με τον Υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο, για να του εξασφαλίσει δωρεάν εργατικό δυναμικό. Έτσι λοιπόν όλοι βολεύτηκαν, τόσο ο Δήμαρχος που βρήκε μια λύση δωρεάν, όσο και ο Πάνος Καμμένος, το γόητρο του οποίου είχε λαβωθεί από την ανεπιτυχή απόπειρα του να κλείσει το ΚΕΝ Καλαμάτας. Τώρα βρήκε την ευκαιρία να ανυψώσει το λαβωμένο του πολιτικό γόητρο με τον ιδρώτα και τον κόπο των στρατιωτών.
ψιλή κουβεντούλα την ώρα που οι φαντάροι μαζεύουν τα μπάζα της δημοτικής αρχής 
 Τα φλας των δημοσιογράφων άστραψαν για να οικοδομήσουν το προφίλ του ηγέτη των ΑΝΕΛ ο οποίος σύμφωνα με την κατευθυνόμενη δημοσιογραφία φέρεται να έδωσε τις σχετικές εντολές ώστε άνδρες του Ελληνικού Στρατού, με τη βοήθεια μηχανημάτων και οχημάτων, να καθαρίσουν το παραλιακό μέτωπο από φερτά υλικά. Διατέθηκαν από το 747 Ειδικό Τάγμα Μηχανικού, που εδρεύει στο Λουτράκι, ένας φορτωτής και 3 ανατρεπόμενα φορτηγά, καθώς και ένας αξιωματικός, 7 υπαξιωματικοί και 3 οπλίτες, ενώ από το 9ο Σύνταγμα Πεζικού 6 αξιωματικοί και 20 οπλίτες, καθώς και 2 οχήματα μεταφοράς προσωπικού.
Φυσικά τα γεμάτα υποκρισία μπράβο στα στελέχη και τους φαντάρους που βοήθησαν για να καθαριστεί η παραλία της Καλαμάτας επιχειρούν να συγκαλύψουν τις ευθύνες της δημοτικής αρχής και τον καιροσκοπισμό της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Εξάλλου, ότι οι φαντάροι θα αποτελούσαν τη φθηνή λύση είχε προϊδεάσει ο  Υπουργός ΠΡΟΠΟ Ν.Τόσκας, στις δηλώσεις που έκανε σήμερα στο Κόκκινο 105.5 και την Φυλή των Φίλων του Κ.Αρβανίτη, τονίζοντας:
 «Στην ενίσχυση της Πολιτικής Προστασίας είμαστε σε επικοινωνία με το υπουργείο Άμυνας για να εμπλέξουμε περισσότερα στρατιωτικά μέσα ... Μπορούν να γίνουν σωστές κινήσεις και θα μπορούσαν να γίνουν εδώ και πολλά χρόνια, δεν χρειάζονταν πολλά χρήματα ... βέβαια, όταν υπήρχαν, δεν έγιναν ούτε τα βασικά», υπενθύμισε ο υπουργός.
Γιατί να χρειαστούν πολλά λεφτά, γιατί να κάνουν έργα και να δαπανήσουν κονδύλια δίνοντας λύση στα προβλήματα που προκαλεί η πολιτική περικοπών τους και να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας,  όταν έχεις τη δωρεάν εργασία των φαντάρων;
Βεβαίως, την ενσωμάτωση των Ενόπλων Δυνάμεων στην Πολιτική Προστασία δεν την σκέφτηκε, ούτε την έπραξε πρώτος ο Τόσκας και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Είχαν προηγηθεί ο Ευ.Βενιζέλος και ο Μεϊμαράκης, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.
Βλέπεις η αστική πολιτική έχει και συνέχεια και συνέπεια…
Όλα αυτά όμως έχουν ως απαραίτητη προϋπόθεση την εργασιακή και οικονομική εκμετάλλευση των φαντάρων.
Ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος προχωρά την στρατικοποίηση της κοινωνικής και πολιτικής ζωής, άλλοτε με τη ΜΟΜΑ, άλλοτε με την χρήση του Στρατού στο Προσφυγικό ζήτημα, πάντα στην πλάτη των στρατιωτών.
Εμείς καλούμε τους φαντάρους να Αντισταθούν. Να Αρνηθούν να προσφέρουν κάθε παρόμοια υπηρεσία.
Γιατί με πρόσχημα τον Εθελοντισμό και την αντιμετώπιση της όποιας έκτακτης ανάγκης, ουσιαστικά μονιμοποιείται η ακραία εργασιακή εκμετάλλευση των στρατιωτών και η κάλυψη θέσεων εργασίας.
Πρέπει όμως τώρα να παρέμβουν τα κοινωνικά κινήματα.
Τα Σωματεία-Ομοσπονδία των Οικοδόμων, οι Μισθωτοί Μηχανικοί και οι φοιτητικοί σύλλογοι πρέπει να πάρουν θέση, να υπερασπιστούν τους φαντάρους, να συμβάλουν σε ένα κίνημα Μέσα και Έξω από τον Στρατό, για τα κοινά μας δικαιώματα.           
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437 

diktiospartakos@hotmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου