Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2016

“Λιθολοβισμός” Ερντογάν στο Αμερικανικό Κογκρέσο:”Είναι μανιακός”!

Της ΛΙΑΝΑΣ ΜΥΣΤΑΚΙΔΟΥ
Οι Αμερικανοί βουλευτές λιθοβόλησαν τον Ερντογάν σε ημερίδα που οργανώθηκε στο Κογκρέσο με θέμα την Τουρκία. Επέκριναν δριμύτατα τον Πρόεδρο της Τουρκίας τον οποίο χαρακτήρισαν “Megalomanyak” (μανιακός ).
Η βουλευτής του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος Dana Rohnabacher κατηγόρησε τον Ερντογάν ότι εκμεταλλεύτηκε το πραξικόπημα για να ενισχύσει την πολιτική του δύναμη.
Χειροτέρεψε, είπε, την ήδη κακή κατάσταση στην οποία βρισκόταν. Όσοι δεν συμφωνούν με τις απόψεις του, πρόσθεσε, κατηγορούνται ως οπαδοί του Γκιουλέν και κατά συνέπεια πραξικοπηματίες , χωρίς φυσικά να υπάρχουν αποδείξεις για αυτά. Η επιχείρηση εκκαθάρισης που πραγματοποιείται σε όλη τη χώρα ξεπέρασε τα όρια γελοιότητας.
Πριν το αποτυχημένο πραξικόπημα υπήρχε τυραννία, καταπίεση και διαφθορά. Ο Ερντογάν δεν είχε κανένα πρόβλημα με τον Γκιουλέν μέχρι να αρχίσουν οι αποκαλύψεις για τη διαφθορά .
Ο βουλευτής του Δημοκρατικού Κόμματος Gregory Meeks χαρακτήρισε λάθος του Ερντογάν η κατηγορίες για συμμετοχή των ΗΠΑ στο Πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου. Τέτοιες ενέργειες, τόνισε βλάπτουν τις σχέσεις των δυο χωρών.

H Nina Ognianova, από την Επιτροπή Προστασίας των δημοσιογράφων που μετείχε στην εκδήλωση τόνισε ότι ο Πούτιν κατάφερε να επιβάλει σε δέκα χρόνια τη λογοκρισία που επέβαλε ο Ερντογάν σε 3-4 χρόνια.

Οι επικρίσεις ήταν έντονες και καταλυτικές. Θα πρέπει όμως και οι ΗΠΑ να ξεκαθαρίσουν τη θέση τους. Επιτρέπουν την εισβολή της Τουρκίας στη Συρία για να χτυπήσει τον ISIS και ταυτόχρονα να πλήξει τους Κούρδους του PYD.

1 σχόλιο: