Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2016

Να μην περάσει η ναζιστική φιέστα στις Θερμοπύλες

Στιγμιότυπο από παλιότερη συγκέντρωση των χρυσαυγιτών στις Θερμοπύλες 

Συντάκτης: Γιώργος Δελιχάς
Σε αντιφασιστική-αντιρατσιστική εκδήλωση στον χώρο του κέντρου φιλοξενίας προσφύγων στις Θερμοπύλες, για τις 4 το απόγευμα του Σαββάτου, καλεί η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Λαμίας, με αφορμή τη διεξαγωγή της ετήσιας φιέστας της Χρυσής Αυγής στο μνημείο του Λεωνίδα.
Η διεξαγωγή της καθιερωμένης πλέον φιέστας, με χαρακτηριστικά «χολιγουντιανής μυσταγωγίας» και ατμοσφαιρικού τελετουργικού «νεοπαγανιστικής κιτσαρίας», μπορεί τα προηγούμενα χρόνια να περνούσε ουσιαστικά απαρατήρητη, ωστόσο φέτος η λειτουργία προσωρινού χώρου φιλοξενίας προσφύγων σε κοντινό σημείο προκαλεί ανησυχία και προβληματισμό. 

Η παρουσία εκατοντάδων μεταφερόμενων μελών και φίλων της Χρυσής Αυγής -καθώς η εκδήλωση έχει κεντρικό χαρακτήρα και ομιλητής είναι ο ίδιος ο Μιχαλολιάκος- σε ένα σημείο όπου λειτουργεί δομή φιλοξενίας 500 προσφύγων έχει προβληματίσει τις τοπικές αρχές και παράλληλα οδήγησε την Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Λαμίας να καλέσει αντιφασιστική-αντιρατσιστική εκδήλωση στο κέντρο φιλοξενίας λίγες ώρες πριν από την εκδήλωση στο άγαλμα του Λεωνίδα. 

«Αυτή την περίοδο στην Αθήνα, η νεοναζιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής δικάζεται ως εγκληματική οργάνωση και την ίδια στιγμή οι δολοφόνοι του Παύλου Φύσσα, του Σαχτζάτ Λουκμάν, οι ένοχοι για τις εκατοντάδες επιθέσεις σε συνδικαλιστές, αγωνιστές της Αριστεράς και μετανάστες έχουν το θράσος να έρχονται στις Θερμοπύλες για μια συγκέντρωση μίσους και ρατσισμού. 

Το δόγμα τους για μια Ελλάδα της ορθοδοξίας και όχι του Ισλάμ πέφτει στο κενό, διοργανώνοντας... αρχαιοελληνικές φιέστες» τονίζει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή της η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Λαμίας. 

Το όλο ζήτημα μάλιστα απασχόλησε την προχθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Λαμιέων μετά από σχετική ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης «Παρέμβαση Πολιτών», με τη δημοτική αρχή να εκφράζει τον προβληματισμό της αλλά ουσιαστικά να προτιμά την τακτική των χαμηλών τόνων, καθώς η ευθύνη για τη λειτουργία του κέντρου φιλοξενίας προσφύγων ανήκει στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου