Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2016

Ουκρανία: Απετράπη πραξικόπημα στην Ντονμπάς


Πραξικόπημα στην αυτοαποκαλούμενη Λαϊκή Δημοκρατία του Λουχάνσκ προκειμένου να ‘έρθει στην περιοχή ο ουκρανικός στρατός’ κατεστάλη σήμερα, σύμφωνα με το Κέντρο πληροφόρησης του Λουχάνσκ (Λουγκάνσκ).
Σύμφωνα το δημοσίευμα, που επικαλείται δηλώσεις του ηγέτη του Λουχάνσκ, Ιγκόρ Πλοτνίτσκι (φωτό), έγινε προσπάθεια να δημιουργηθεί η εντύπωση ότι εξεγέρθηκε ο λαός και αυτό θα χρησίμευε στο να έρθει στην περιοχή ο ουκρανικός στρατός, «όμως οι υπηρεσίες ασφαλείας λειτούργησαν ταχύτατα», όπως σημειώνεται.
«Ο Γενικός Εισαγγελέας της ΛΔ του Λουχάνσκ, Σεργκέι Ράχνο, ξεκίνησε ποινική έρευνα σχετικά με τις βίαιες δράσεις που στόχευαν στην κατάληψη της εξουσίας στη Δημοκρατία».
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Γενικού Εισαγγελέα «το σχετικό άρθρο του ποινικού δικαίου προβλέπει ποινή φυλάκισης 12 έως 20 ετών στα άτομα που θα κριθούν ένοχα».
Το δημοσίευμα προσθέτει ότι προς το παρόν ένα από τα πρόσωπα που εμπλέκονται στην ετοιμασία του πραξικοπήματος συνελήφθη και διεξάγεται έρευνα για το θέμα. Περισσότερες λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν στο πέρας της έρευνας, όπως σημειώνεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου