Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2016

Διακοπές σε στυλ…Γκουαντάναμο για Υπαξιωματικούς του Στρατού! Η “φαβέλα” του Πλαταμώνα

Οικογένειες Υπαξιωματικών του στρατού έκαναν τις ολιγοήμερες καλοκαιρινές τους διακοπές σε… κοντέϊνερ! 
Κάποιοι ανώτεροί τους θεώρησαν μάλιστα ότι μ΄ αυτό τον τρόπο τους …εξυπηρετούν και γι΄ αυτό θα πρέπει να είναι και ευχαριστημένοι!
Η ιστορία δεν έφθασε στο Militaire.gr από Υπαξιωματικό αλλά από ανώτατο Αξιωματικό ο οποίος αν και δεν διέμενε στο θέρετρο του Πλαταμώνα, είχε προσκληθεί από συναδέλφους του για κάποιο γεύμα. Τυχαία συνάντησε Υπαξιωματικούς που είχε υπό τις διαταγές του κι αυτή του αποκάλυψαν την “γειτονιά των κοντέϊνερ” πίσω από τα οικήματα στα οποία έμεναν οι Αξιωματικοί!
Ντράπηκε με όσα είδε, όπως μας είπε. Και γι΄ αυτό μας μετέφερε τα δικαιολογημένα παράπονα των Υπαξιωματικών.
Το θέαμα δεν τιμά κανέναν…Από τη μία οι Αξιωματικοί σε σπίτια και από την άλλη οι Υπαξιωματικοί σε …φαβέλα!
Το παράδοξο της ιστορίας είναι ότι όσοι από την στρατιωτική ηγεσία είχαν αυτή την ιδέα και την εφάρμοσαν την θεωρούν μεγάλη επιτυχία και απ΄ ότι μαθαίνουμε σκέφτονται να την επεκτείνουν.
Δεν θα αμφισβητήσουμε τις καλές τους προθέσεις. Η απλοϊκότητα της σκέψης τους είναι που προβληματίζει. “Για να εξυπηρετήσουμε και τους Υπαξιωματικούς ας χρησιμοποιήσουμε κοντέίνερ! Καλό θα τους κάνουμε,θα μπορέσουν να κάνουν μερικές ημέρες διακοπές”,υποθέτουμε ότι λέει το …σχέδιο.

Προφανώς δεν πέρασε από το μυαλό κανενός ότι υπάρχουν κι άλλοι τρόποι για να ικανοποιηθούν και οι Υπαξιωματικοί που πρέπει να έχουν δικαίωμα στην καλοκαιρινή ξεκούραση.

Για παράδειγμα:

•Σκέφτηκε κανείς ότι θα μπορούσαν να μειωθούν οι ημέρες χρήσης των οικημάτων για τους Αξιωματικούς ώστε να μπορέσουν να εξυπηρετηθούν και κάποιοι Υπαξιωματικοί;

•Θα μπορούσαν να αποκλειστούν όσοι Αξιωματικοί με βάση το οικογενειακό εισόδημά τους -για το προσωπικό δεν γίνεται λόγος- θα μπορούσαν να κάνουν διακοπές κι εκτός των ΚΑΑΥ;

Ξέρουμε ότι πάρα πολλοί Αξιωματικοί θα γκρινιάξουν και θα τους κακοφανούν αυτές οι απόψεις. Όμως στην ελληνική κοινωνία και πολύ περισσότερο στο στράτευμα θα πρέπει να αναζητήσουμε και να αναδείξουμε όλοι μας αυτό που λέμε αλληλεγγύη. Λέμε ειδικά στο στράτευμα, γιατί χωρίς αυτήν νομίζουμε ότι δεν μπορεί να λειτουργήσει. Είναι κατά τη γνώμη μας “πολλαπλασιαστής” της πειθαρχίας και του σεβασμού στην ιεραρχία. Μόνο που για να λειτουργεί έτσι πρέπει να δίδεται από τα “ψηλά προς τα χαμηλά”.

Το καλοκαίρι τώρα πέρασε.Η εμπειρία διακοπών κάποιων Υπαξιωματικών σε συνθήκες…Γκουαντάναμο ήταν μια εμπειρία που θα θέλουν να ξεχάσουν και οι ίδιοι και οι οικογένειές τους. Τουλάχιστον ας καταλάβουν όσοι εκεί πέριξ του Πλαταμώνα πήραν τη σχετική απόφαση ότι …δεν έκαναν επιτυχία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου