Slider

Σάββατο, 3 Σεπτεμβρίου 2016

Τρία χρόνια μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα οι ναζί αποθρασύνθηκαν!


Για ακόμη μία φορά το Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων Σπάρτακος βρίσκεται όχι μόνο στο στόχαστρο του βαθέος κράτους και της δικαστικής εξουσίας, αλλά και της φασιστικής ακροδεξιάς.

Πρώτη φορά, το 2010, ο ροπαλοφόρος Μάκης Βορίδης, βουλευτής τότε του ΛΑΟΣ, με ερώτηση προς τον πρώην ΥΕΘΑ Ευάγγ. Βενιζέλο απαιτούσε την απαγόρευση της δράση μας. Τη μέθοδο αυτή ακολούθησε, μέσα στο κατακαλόκαιρο, ο υπόδικος βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Παναγιώταρος.

Αφορμή, η προσπάθειά μας να υπερασπιστούμε τους άοπλους συναδέλφους της 7ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας, που διατάχθηκαν να εκτελέσουν βολή! Η παράνομη διαταγή, σύμφωνα με τις πάγιες διαταγές του ΓΕΣ και τους ισχύοντες νόμους, που έθετε σε άμεσο κίνδυνο την ακεραιότητα των συναδέλφων και παραβίαζε βάναυσα τα δικαιώματά τους, μετά τις καταγγελίες του Δικτύου Ελεύθερων Φαντάρων Σπάρτακος ακυρώθηκε!Οι ναζί επιχείρησαν να εκμεταλλευτούν το γεγονός για να αναδείξουν την ολοκληρωτική άρνησή τους απέναντι στον συνδικαλισμό στις Ενοπλες Δυνάμεις, καθώς τότε ψηφιζόταν σχετικός νόμος για το μόνιμο προσωπικό!


Γιατί εχθρεύονται κάθε έκφραση αντίστασης στην αυθαιρεσία της Ιεραρχίας, αμφισβήτησης του μιλιταρισμού και του εθνικισμού, κάθε συνδικαλιστική αναζήτηση, μέσα και έξω από τον στρατό.

Απαιτούν πειθαρχία, δηλαδή τυφλή υποταγή, όπως κάθε ολοκληρωτισμός, όπως κάθε μονόδρομος που χαράσσει η αστική τάξη.

Γιατί δεν θέλουν να υπάρχουν συλλογικές διεκδικήσεις, να υπάρχουν σκεπτόμενοι άνθρωποι που αναζητούν τις πολιτικές-κοινωνικές αιτίες των δεινών τους, αλλά άβουλα-φοβισμένα πλάσματα που σιχτιρίζουν γενικώς και μετατρέπονται σε αιματοβαμμένα Τάγματα Θανάτου, τα οποία στρέφονται εναντίον μεταναστών-εργαζομένων-κοινωνικών κινημάτων και ποτέ ενάντια στην ταξική πολιτική και στον κόσμο του πλούτου, που τελικά υπηρετούν ως Πραιτοριανοί του Δημόσιου ή Ιδιωτικού Τομέα!

Οι ναζί μιλούν για πειθαρχία και ακομμάτιστες Ενοπλες Δυνάμεις, αλλά συστηματικά επιχειρούν να ταυτίσουν τα πιο μάχιμα και κατασταλτικά τμήματά τους με τον φασισμό. Παράλληλα, διεκδικούν τον δικό τους ρόλο στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ολοκληρωτισμού.

Απαιτούν να είναι αυτοί η αιχμή του μεγαλοϊδεατισμού της άρχουσας τάξης που διεκδικεί ΑΟΖ - ενεργειακά κοιτάσματα - αναβαθμισμένο ρόλο περιφερειακής δύναμης στην Ανατολική Μεσόγειο, αλλά και αν χρειαστεί να συμμετάσχει με τον γνωστό τραμπούκικο-φονικό τρόπο στην καταστολή των αγώνων του κόσμου της εργασίας και της νεολαίας.

Για αυτό υπερασπίζονται το Αξιόμαχο αυτού του αστικού στρατού, συχνά με πραγματικά πυρά, αδιάφορο αν απειλεί και ενίοτε εξοντώνει φαντάρους και στρατιωτικούς.

Εμπόδιο σε όλα αυτά στέκει το Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων Σπάρτακος. Οι ναζί μάς στοχοποιούν γιατί και εξαιτίας των υπόγειων διαδρομών που τους συνδέουν με τμήματα του βαθέος κράτους ανησυχούν με την κλιμάκωση της δράσης μας για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων του Φαντάρου Πολίτη με Στολή.

Γιατί ριζώνει καθημερινά στις μονάδες ο συλλογικός αγώνας, η μαχητική υπεράσπιση των δικαιωμάτων και η αμφισβήτηση του εθνικισμού και του ρατσισμού, των πολεμικών τυχοδιωκτισμών και της εμπλοκής του Στρατού στην Καταστολή του εσωτερικού εχθρού, όπως προβλέπουν τα δόγματα Πολέμου-Καταστολής!

Δεν ψαρώνουμε. Καλούμε κάθε αγωνιστή και συλλογικότητα του εργατικού και νεολαιίστικου κινήματος να καταδικάσει τον Ναζισμό, να σταθεί στο πλευρό μας, να υποστηρίξει τον αγώνα των στρατευμένων παιδιών του.

Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων Σπάρτακος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου