Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2016

Ποιος έβαλε τη φωτιά στη Μόρια;

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες που παίρνουμε από τον αλληλέγγυο κόσμο στη Λέσβο, υπάρχουν μαρτυρίες μεταναστών που καταγγέλλουν πως η φωτιά μπήκε όχι από μέσα από το στρατόπεδο -όπως εξαρχής διαδίδει επίσημα το ελληνικό κράτος και διάφορα Μ.Μ.Ε.-, αλλά από έξω και ΠΙΣΩ από το στρατόπεδο σε σημείο που υπάρχουν ελαιόδεντρα.
Εκτός από την περίεργη φωτιά που έκαψε το μεγαλύτερο μέρος του στρατοπέδου, υπάρχουν και όσα διαδραματίστηκαν κατά την έξοδο των γυναικόπαιδων από το φλεγόμενο μέρος. Μια ομάδα περίπου 20 φασιστών, οπλισμένοι με μαχαίρια και τσεκούρια επιτέθηκαν αδιακρίτως σε γυναίκες που κρατούσαν παιδιά και τις κυνήγησαν ενώ με τσεκούρι φαίνεται πως σπάστηκε αυτοκίνητο αλληλέγγυου.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της επίθεσης οι μπάτσοι επιδεικτικά αγνοούσαν τις εκκλήσεις για βοήθεια και έλεγαν στους κατατρομοκρατημένους μετανάστες-ριες πως δεν μπορούν να κάνουν τίποτα και θα έπρεπε να φύγουν. «Τρέξτε – τρέξτε!», «προχωρήστε!» «δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι» έλεγαν σε όσους-ες δέχονταν τις επιθέσεις των φασιστών. Δηλαδή η ΠΑΓΙΑ και αποδεδειγμένη τακτική της ΕΛ.ΑΣ σε περιπτώσεις πογκρόμ: Επίβλεψη του πεδίου, μη παρέμβαση σε τελέσεις αξιόποινων πράξεων, εκφοβισμός των θυμάτων και δηλώσεις πως δεν μπορούν να κάνουν τίποτα. Είτε πρόκειται για τη δολοφονία Φύσσα, είτε για παλαιότερα πογκρόμ της Χρυσής Αυγής στο κέντρο της Αθήνας και αλλού, ακριβώς η ίδια τακτική. Φυσικά η τελευταία πινελιά ήταν οι συλλήψεις μεταναστών και όχι φασιστών και πάλι κατά τη γνωστή τακτική εκφοβισμού των θυμάτων που βρίσκονται κατηγορούμενα και αγνόησης του θύτη.

Το σχόλιο μας:

Είναι να απορεί κανείς πως οι αστυνομικές δυνάμεις, δηλαδή τα ΜΑΤ, «δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτα» απέναντι σε μια ομάδα 20 περίπου ατόμων -σύμφωνα με τις μαρτυρίες-. Επίσης είναι να απορεί κανείς πως έγιναν συλλήψεις μεταναστών αλλά όχι ανθρώπων που κυνηγούσαν σε γυναίκες με μαχαίρια και κράδαιναν τσεκούρια. Βέβαια, αν απορεί κανείς με όλα αυτά είναι γιατί μάλλον δεν γνωρίζει τις πάγιες τακτικές των μηχανισμών του ελληνικού κράτους και των αιώνιων φίλων του. Εν προκειμένω μιας δράκας Νεοναζί της Λέσβου, που συνήθως φωτογραφίζονται στο νησί να κάνουν ομαδικές ασκήσεις και να χαριεντίζονται με μπλουζάκια της Χρυσής Αυγής. Η τελική πινελιά έρχεται από τα τζιμάνια της Νέας Δημοκρατίας στο νησί, που νομίζουν πως μπορούν να καθοδηγήσουν το στρατό των φουσκωτών παίρνοντας αυτοί τους ψήφους.

Είπαμε. Οι υποψηφιότητες για Νόμπελ είναι τόσες πολλές που δεν ξέρουν οι Σουηδοί που να το δώσουν … Ωραιόκαστρο; Λέσβο; Χίο; Μετά τη Μόρια, τώρα και στη Φιλιππιάδα.

Δημοκράτες, ιδού το κράτος σας. Μη το πιείτε, λουστείτε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου