Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2016

Άλλος ένας νεκρός στον Ελληνικό στρατό κατά τη διάρκεια άσκησης στη Μυτιλήνη. Ανατροπή ερπυστριοφόρου μ΄έναν νεκρό ΕΜΘ

Το έχουμε πει και ξαναπεί, αλλά κανείς δεν ακούει. Κανείς δεν ενδιαφέρεται.
Το κλίμα εντεινόμενης πολεμικής προετοιμασίας και το Αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων δολοφονεί. Οι περικοπές στα μέσα συντήρησης και οι αυξανόμενες ασκήσεις με πραγματικά πυρά αποτελούν βραδυφλεγή βόμβα, που ενίοτε σακατεύει και αφαιρεί ζωές.

Πάντα όμως θα γίνει ΕΔΕ –της οποίας το πόρισμα είναι απόρρητο-, πάντα το μαχαίρι θα μπει βαθιά στο κόκκαλο, αλλά ποτέ δε θα αποδοθούν ευθύνες.

Αφού αυτές βαρύνουν αποκλειστικά την πολιτικής και στρατιωτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, την ίδια την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και την πολιτική του πολεμικού εξτρεμισμού, για χάρη της ΑΟΖ, των ενεργειακών κοιτασμάτων και της αναβάθμισης του ρόλου της ελληνικής άρχουσας τάξης. Με αυτά και μ’ αυτά πενθούμε άλλο ένα νεκρό στις Ένοπλες Δυνάμεις. 

Μόλις σήμερα σημειώθηκαν άλλο ένα θανατηφόρο ατύχημα με ένα νεκρό κατά τη διάρκεια στρατιωτικής άσκησης στην περιοχή Καμένου Δάσους στην κεντρική Λέσβο. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες σκοτώθηκε λόγω ανατροπής τεθωρακισμένου άρματος Μονάδας της 98 ΑΔΤΕ ο 40χρονος ΕΜΘ Επιλοχία Μ.Κ ενώ ένας ακόμα τραυματίσθηκε στο χέρι. Ο νεκρός διακομίσθηκε στο νοσοκομείο Μυτιλήνης όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατος του. 

Πριν από λίγες μέρες, η σκληρή και βλακωδώς επικίνδυνη, εξίσου απαράδεκτα ανεύθυνη εκπαίδευση ήταν η πραγματική αιτία του αυτοτραυματισμού ενός υπολοχαγού των επίλεκτων ομάδων των ειδικών δυνάμεων, σήμερα, κατά τη διάρκεια άσκησης στο Μεγάλο Πεύκο. Ο υπολοχαγός που υπηρετεί στο Ειδικό Τμήμα Αλεξιπτωτιστών (ΕΤΑ) συμμετείχε σε άσκηση της μονάδας του στο Μεγάλο Πεύκο. Το σενάριο της άσκησης, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, προέβλεπε βολή εν κινήσει με το M-16, το οποίο σύμφωνα με το σενάριο παρουσίαζε εμπλοκή και έπρεπε να πυροβολήσει με το ατομικό του πιστόλι. Την ώρα που πήγε να πιάσει από τη θήκη του το glock 17, το πιστόλι εκπυρσοκρότησε, με αποτέλεσμα η σφαίρα να του προκαλέσει διαμπερές τραύμα στην γάμπα. Ο υπολοχαγός μεταφέρθηκε στο Θριάσιο νοσοκομείο, και στη συνέχεια στο 401 Στρατιωτικό νοσοκομείο. Υποβλήθηκε σε επέμβαση και είναι καλά στην υγεία του.

Είχε προηγηθεί ένα σοβαρό τροχαίο ατύχημα στην εθνική οδό Ιωαννίνων Κοζάνης σήμερα το μεσημέρι, όταν κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες "καναδέζα" ανατράπηκε, χωρίς ευτυχώς να πάθουν κάτι οι επιβάτες. Στο σημείο έσπευσε κλιμάκιο της Τροχαίας και ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ. Τρία άτομα διακομίσθηκαν στο νοσοκομείο Χατζηκώστα με ελαφρά ευτυχώς τραύματα, με τα δύο εξ αυτών για προληπτικούς λόγους.

Οι ανακοινώσεις του ΓΕΣ δεν λένε τίποτε και σε κανέναν. 

Εδώ έχουμε να κάνουμε με έναν ακήρυκτο πόλεμο ουσιαστικά εναντίον της νεολαίας που αντιμετωπίζεται ως Αναλώσιμη.

Μόνη απάντηση είναι ο Ελεύθερος συνδικαλισμός και το κίνημα μέσα και έξω από τον Στρατό ενάντια στον πόλεμο και τον εθνικισμό.

Εκφράζουμε τη βαθιά μας οδύνη στην οικογένεια, τους φίλους και τους συναδέλφους του άτυχου στελέχους και υποσχόμαστε να κάνουμε ότι περνά από το χέρι μας για να μπλοκάρουμε άλλες δολοφονίες νέων ανθρώπων από τον Ελληνικό Στρατό.

Απαιτούμε να απαγορευτούν οι ασκήσεις με πραγματικά πυρά.


Δε δεχόμαστε την Αναπηρία και το Θάνατο ως τίμημα για το αξιόμαχο τους.

Δε θα είμαστε εμείς οι Αναλώσιμοι των πολεμικών τυχοδιωκτισμών τους. 

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437 
Diktiospartakos.blogspot.com
diktiospartakos@hotmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου