Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2016

ΣΥΜΠΤΩΣΕΙΣ... Ο ΥΕΘΑ και ηγέτης των ΑΝΕΛ στη ΔΕΘ και το ΓΕΕΘΑ διατάζει Άσκηση Αεράμυνας

Η πολιτική και κομματική εκμετάλλευση των Ενόπλων Δυνάμεων δεν είναι καινούργιο φρούτο...
Μπορεί η σημερινή κυβέρνηση να επιχειρεί με συστηματικό τρόπο την στρατιωτικοποίηση της πολιτικής και κοινωνικής ζωής, αλλά και στο παρελθόν το έργο το έχουμε ξαναδεί.
Ποιος ξεχνά το πέρασμα του Αντιστράτηγου Κωσταράκου από την ηγεσία του ΓΕΕΘΑ, όταν σε κάθε δύσκολη φάση της διακυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου, διατάζονταν μια άσκηση -συνήθως διακλαδική- και μάλιστα των πιο ετοιμοπόλεμων τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων.
Όλως τυχαίως, σήμερα, Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2016, κατόπιν εντολής του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Ναυάρχου Ευάγγελου Αποστολάκη ΠΝ και μετά από συνεννόηση με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Πάνο Καμμένο, πραγματοποιήθηκε άσκηση ελέγχου αεράμυνας της χώρας με συμμετοχή αριθμού αεροσκαφών, των σταθμών αεροπορικού ελέγχου, των κέντρων επιχειρήσεων και του συνόλου αντιαεροπορικών συστημάτων / όπλων και των 3 κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων.

Σκοπός της άσκησης ήταν η εξέταση του χρόνου ετοιμότητας και αντίδρασης των συστημάτων αεράμυνας της χώρας σε όλη την επικράτεια, καθώς και του επιπέδου εκτέλεσης των σχετικών διαδικασιών και σχεδίων.
Στο πλαίσιο της άσκησης, 2 ζεύγη μαχητικών αεροσκαφών απογειώθηκαν προσομοιάζοντας με την κίνηση τους εχθρική αεροπορική δύναμη, η οποία αρχικά αναγνωρίσθηκε από τους σταθμούς αεροπορικού ελέγχου και ακολούθως αναχαιτίσθηκε από φίλια μαχητικά αεροσκάφη, με παράλληλη ενεργοποίηση αντιαεροπορικών συστημάτων / όπλων.
Όλως τυχαίως, σήμερα, Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2016, ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος και πρόεδρος των ΑΝΕΛ παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στο πλαίσιο της 81ης ΔΕΘ!
Μπορεί η Τουρκία του Ερντογάν, μετά το αποτυχημένο στρατιωτικό πραξικόπημα να ασχολείται με τη μαζική εξολόθρευση Κούρδων αγωνιστών, είτε στην Νοτιοανατολική Τουρκία είτε στη Βόρεια Συρία, με την πλήρη στήριξη ΗΠΑ-Ε.Ε.-Ρωσίας και ελληνικής κυβέρνησης, αλλά πάντα θα βρεθεί μια ευκαιρία, μια αφορμή να πλασάρουμε εθνικιστική ρητορεία...
Στη ΔΕΘ λοιπόν ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος αναφέρθηκε στο ταξίδι του στο Ισραήλ, τις επαφές που είχε, και σημείωσε ότι οι Αποκλειστικές Οικονομικές Ζώνες (ΑΟΖ) θα προχωρήσουν!
Δεν ξέχασε όμως να επαναλάβει την Μνημονιακή ρητορεία και χρησιμοποιώντας τα τόσα άθλια νεοφιλελεύθερα επιχειρήματα των ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΠΟΤΑΜΙ να διαφημίσει την ιδιωτικοποίηση του λιμανιού της Θεσσαλονίκης!
Περίεργες Συμπτώσεις λοιπόν...
Μιλιταρισμός, πολεμοκαπηλεία, εθνικιστική ρητορεία πάνε χέρι χέρι με την δουλοποίηση των εργαζομένων και το άγριο ξεπούλημα της κοινωνικής περιουσίας.
ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου