Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2016

Το "έδαφος" που παράγει ρατσισμό και φασισμό

Του Γ.Γ.
Δεν έχει νόημα να σταθείς αποκλειστικά στις ρατσιστικές δηλώσεις του δημάρχου Ωραιοκάστρου, που ουσιαστικά προτρέπει τους δημότες του να αυτοδικήσουν σε βάρος μεταναστών,  ούτε στις αποφάσεις των Συλλόγων Γονεών των 1ου και 5ου δημοτικού σχολείου αυτής της περιοχής που απειλούν σε καταλήψεις σχολείων αν τα τέκνα τους έχουν συμμαθητές προσφυγόπουλα.

Το βασικό είναι να εστιαστείς στους παράγοντες  που συντελούν ώστε να εκτρέφεται σε μερίδα πολιτών το ρατσιστικό – φασιστικό μίσος.

Δεν είναι η κρατική τηλεόραση που έδωσε το βήμα στην «διανοούμενη» Σώτη Τριανταφύλλου να χύσει το ρατσιστικό της δηλητήριο μιλώντας για το«χονδροειδές σφάλμα της πολυπολιτισμικότητας», την «πολεμόχαρη και φθονερή φύση του Ισλάμ» που είναι «ιδεολογία εκβαρβαρισμού», και για τον «μουσουλμανικό πληθυσμό [της Γαλλίας] που τρώει και πίνει με κρατικές παροχές»;

Δεν είναι μερίδα των μπάτσων που εκτονώνει τα απάνθρωπα συναισθήματά της σε συνανθρώπους μας πρόσφυγες μετανάστες χωρίς ποτέ τα «όργανα της τάξεως» να λογοδοτούν και να τιμωρούνται ουσιαστικά για τις εγκληματικές τους πράξεις;

Ας θυμηθούμε μια περασμένη ανάρτησή μας:



Αθώοι λιμενομπάτσοι που κατηγορούταν για βασανιστήρια, μέσω των μεθόδων του αποκλεισμού της αναπνοής ως τα όρια του πνιγμού και της ασφυξίας και της εικονικής εκτέλεσης, σε βάρος ενός πρόσφυγα. Διαχρονική η ατιμωρησία των λιμενομπάτσων

Το Νοέμβρη του 2013 δυο λιμενομπάτσοι είχαν καταδικαστεί ο ένας σε έξι χρόνια φυλακή και ο άλλος σε 3 –με αναστολή-, για βασανιστήρια, μέσω των μεθόδων του αποκλεισμού της αναπνοής ως τα όρια του πνιγμού και της ασφυξίας και της εικονικής εκτέλεσης, σε βάρος ενός πρόσφυγα.
Χτες έγινε η δίκη των λιμενομπάτσων σε δεύτερο βαθμό από το Πενταμελές Αναθεωρητικό δικαστήριο και οι δύο λιμενικοί αθωώθηκαν πανηγυρικά, οπότε μπορούν να συνεχίσουν το «θεάρεστο» έργο τους.

Δεν μας εντυπωσιάζει το γεγονός. Σχεδόν πάντοτε οι λιμενομπάτσοι, «λευκά περιστέρια» αποδίδονται στην κοινωνία όταν κάποιες σπάνιες φορές καλούνται να λογοδοτήσουν για τα εγκλήματα τους. Και δεν αναφερόμαστε μόνο όταν αντιμετωπίζουν κατηγορίες για δουλεμπόριο και ληστείες μεταναστών.

Τι να πρωτοαναφέρουμε για την ασυδοσία και ατιμωρησία τους…

Θυμόμαστε την περίπτωση όταν λιμενομπάτσοι σακάτεψαν στο ξύλο Αφγανούς μετανάστες στην Πάτρα και σαν να μην έφτανε αυτό έκοψαν ένα δάκτυλο (!!!) από κάποιον από αυτούς για να εκτονώσουν το κτηνώδη ένστικτα τους,

Μας έρχεται στο μυαλό η περίπτωση του Κούρδου μετανάστη Οσμάν Αμπντουλάχ του οποίου το κεφάλι χτυπούσαν στο τσιμέντο του λιμανιού, λιμενομπάτσοι στην Ηγουμενίτσα, μέχρι που αυτός έπαθε εσωτερική αιμορραγία και πέθανε.

Η μόνη περίπτωση που γνωρίζουμε άντρα του λιμενικού που τιμωρήθηκε «παραδειγματικά» είναι του λιμενικού στη ναυτική βάση της Σούδας πουβίασε με το γκλοπ του, τον Τούρκο πρόσφυγα, Nekati Zontul και στο δευτεροβάθμιο Δικαστήριο τιμωρήθηκε σε 6 μήνες φυλάκιση, για να μετατραπεί η ποινή του σε πρόστιμο 792 ευρώ.
Λεπτομέρεια σ’ αυτή την περίπτωση. Ο λιμπενομπάτσος εξακολουθεί να δουλεύει κανονικά αν και το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, μετά από προσφυγή του μετανάστη καταδίκασε την Ελλάδα για παραβίαση του άρθρου 3 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, που απαγορεύει τα βασανιστήρια και τη βάναυση συμπεριφορά, αναγκάζοντας το ελληνικό κράτος να πληρώσει  50.000 ευρώ, συν των δικαστικών εξόδων.

Ενστολοι προστάτες του συστήματος είναι κι αυτοί -όπως και οι άλλοι μπάτσοι οπότε λογικό είναι να έχουν την ανάλογη αντιμετώπιση από την αστική δικαιοσύνη.





Δεν είναι η αστική δικαιοσύνη που έβγαλε σχεδόν λάδι τους τσιφλικάδες της Μανωλάδας οι οποίοι εγκλημάτησαν με εργάτες γης που είχαν στην δούλεψη τους; Οι ίδιοι "δικαστικοί λειτουργοί" δεν είναι που παρακολουθούν αδιάφορα τα στελέχη του ναζιστικού μορφώματος του Μιχαλολιάκου να κάνουν παρέλαση στα ΜΜΕ και να χύνουν τα φασιστικά -ρατσιστικά εμέσματα τους; Εδώ βγήκε σε κάμερα το στέλεχος της Χ.Α και υποψήφιος βουλευτής της -οΑ. Πλωμαρίτης- δηλώνοντας: «οι Ρουμάνοι, οι Βουλγαρόγυφτοι, οι Ρουμανόγυφτοι, οι Τουρκόγυφτοι, οι Ελληνόγυφτοι, όλοι θα μπούνε στα καζάνια. Τελείωσαν οι Γύφτοι. Είναι μιάσματα, είναι υπάνθρωποι, δεν μας ενδιαφέρει καθόλου η ύπαρξη τους», και δεν ενδιαφέρθηκε κανείς εισαγγελέας να του ασκήσει αυτεπάγγελτη δίωξη. 

Γιατί, λοιπόν τώρα να ιδρώσει το αυτί κάποιου ¨λειτουργού" της "αδέσμευτης και αδέκαστης" δικαιοσύνης και να καλέσει τον δήμαρχο Ωραιοκάστρου να λογοδοτήσει για το ρατσιστικό του παραλήρημα;   

Αν ήταν να παρθεί κάποια δικαστική απόφαση για σπάσιμο κατάληψης, να χαρακτηριστεί παράνομη κάποια εργατική κινητοποίηση, να διωχθεί ποινικά κάποιος διαδηλωτής εκεί η "δικαιοσύνη" τους έχει αστραπιαία αντανακλαστικά. 

Αν και τις ρατσιστικές δηλώσεις των "Κυρ Παντελήδων"  το νομικό τους οπλοστάσιο στα "χαρτιά" τις αντιμετωπίζει, στην καθημερινότητα τις βλέπουμε συνεχώς μπροστά μας, χωρίς σχεδόν ποτέ οι πρεσβευτές τους να κλιθούν για να λογοδοτήσουν.



«Όποιος με πρόθεση, δημόσια, προφορικά ή δια του τύπου, μέσω του διαδικτύου ή με οποιοδήποτε άλλο μέσο ή τρόπο, υποκινεί, προκαλεί, διεγείρει ή προτρέπει σε πράξεις ή ενέργειες που μπορούν να προκαλέσουν διακρίσεις, μίσος ή βία κατά προσώπου ή ομάδας προσώπων, που προσδιορίζονται με βάση τη φυλή, το χρώμα, τη θρησκεία, τις γενεαλογικές καταβολές, την εθνική ή εθνοτική καταγωγή, το σεξουαλικό προσανατολισμό, την ταυτότητα φύλου ή την αναπηρία, κατά τρόπο που εκθέτει σε κίνδυνο τη δημόσια τάξη ή ενέχει απειλή για τη ζωή, την ελευθερία ή τη σωματική ακεραιότητα των ως άνω προσώπων, τιμωρείται με φυλάκιση τριών (3) μηνών έως τριών (3) ετών και με χρηματική ποινή πέντε έως είκοσι χιλιάδων (5.000 – 20.000) ευρώ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου