Τρίτη, 20 Σεπτεμβρίου 2016

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ: O Πάνος Καμμένος είναι ο πρώτος ΥΕΘΑ της Μεταπολίτευσης που καλύπτει τα καψόνια στην Σχολή Ευελπίδων!

Ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος στη ΔΕΘ για τα καψώνια στον στρατό και την καταδίκη του Ν.Αργυρίου (Δίκτυο Σπάρτακος)
Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη 81η ΔΕΘ, ο ηγέτης των ΑΝΕΛ και ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος, δέχτηκε ερώτηση από την εφημερίδα Πριν και το δημοσιογράφο Χρήστο Αβραμίδη για το αν γίνονται καψόνια στον Στρατό και μάλιστα στην Σχολή Ευελπίδων επί της υπουργίας του. Επίσης, του ζητήθηκε να τοποθετηθεί στο ζήτημα της καταδίκης του Νίκου Αργυρίου, εκπροσώπου της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ  όταν αποκάλυψαν ότι συνεχίζονται να γίνονται καψόνια στον Ελληνικό Στρατό.
Η απάντηση του Υπουργού Άμυνας ήταν μια πραγματική πρόκληση για τα δημοκρατικά αισθήματα του λαού μας αφού ο Πάνος Καμμένος έγινε ο πρώτος ΥΕΘΑ που νομιμοποίησε τα καψόνια στην Σχολή Ευελπίδων!
Πιο συγκεκριμένα, όλοι οι μέχρι τώρα Υπουργοί Άμυνας, από τον Αβέρωφ μέχρι το Δημήτρη Αβραμόπουλο, όταν έρχονταν στη δημοσιότητα καταγγελίες για καψόνια είτε στις μονάδες εις βάρος στρατιωτών, είτε στις λεγόμενες Παραγωγικές Σχολές, δήλωναν άγνοια, αρνούνταν τα περιστατικά και διέταζαν ΕΔΕ, υποσχόμενοι ότι "το μαχαίρι θα φτάσει βαθιά στο κόκκαλο και θα αποδοθούν ευθύνες, τιμωρώντας τους πρωταγωνιστές των βαναυσοτήτων".
Ο Πάνος Καμμένος, που θυμίζουμε έχει δώσει δείγματα γραφής πολιτικής συγκάλυψης όταν καταρχήν αρνήθηκε το γεγονός και ακολούθως δεν προχώρησε την παραδειγματική τιμωρία των ΟΥΚάδων που βροντοφώναξαν προκλητικά εθνικιστικά συνθήματα στην Στρατιωτική Παρέλαση της 25ης Μαρτίου 2015, μίλησε «για άγραφους νόμους στην Σχολή Ευελπίδων που εξασφαλίζουν την  πειθαρχία και την υποταγή προς τους Ανωτέρους»!
Στο απόσπασμα της απάντησης του στην σχετική ερώτηση της εφημερίδας «ΠΡΙΝ» δηλώνει:
«Δεν επιτρέπονται τα καψόνια. Όταν υπάρχουν πραγματικά  καψόνια υπάρχουν τα αντίστοιχα μέτρα και οι αντίστοιχες ποινές σε αυτούς που προσπαθούν να τα κάνουν.
Αλλά είναι άλλο το καψόνι και άλλο η εφαρμογή των γραπτών και άγραφων νόμων που υπάρχουν σε μια Σχολή όπως η Ευελπίδων. Το να υπάρχει  πειθαρχία και την υποταγή προς τους Ανωτέρους είναι μέρος του όρκου του Ευέλπη».
Η σοβαρή και εξίσου προκλητική αυτή δημόσια τοποθέτηση του Υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου πρέπει να προβληματίσει όλους. 
Δεν πρόκειται μόνο για την παράθεση των ακραίων πολιτικών αντιλήψεων ενός μικρού εθνικιστικού και ακροδεξιού κόμματος, που αγκαλιάζει την εξουσία μετά τη μεγαλειώδη μνημονιακή κωλοτούμπα του. 
Η Στρατιωτικοποίηση της κοινωνικής και πολιτικής ζωής που προωθεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και πιο συγκεκριμένα η πολιτική ηγεσία των Π.Καμμένου-Δ.Βίτσα στο ΥΠΕΘΑ, η κλιμάκωση της εμπλοκής στις ιμπεριαλιστικές  επεμβάσεις και τους σχεδιασμούς ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ, η εφαρμογή των δογμάτων Πολέμου/Καταστολής για την αντιμετώπιση των ασύμμετρων απειλών που συμπεριλαμβάνουν την χρήση του Στρατού ως Δύναμη Καταστολής Πλήθους,  απαιτούν ένα συγκεκριμένο μοντέλο στρατιωτικού.
Ο σύγχρονος στρατιωτικός προσομοιάζει στο μοντέλο του Πραιτοριανού που απαιτεί το νέο αστικό κράτος του Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού.   
Για αυτό υπάρχουν στην Σχολή Ευελπίδων οι «άγραφοι νόμοι που εξασφαλίζουν την Πειθαρχεία και την Υποταγή», δηλαδή η λίστα με τα 21 καψόνια που υφίστανται οι σπουδαστές μικρότερων ετών από τους παλαιότερους συναδέλφους τους!
Για αυτό υπάρχει η Ατιμωρησία και η συγκάλυψη των παρανομιών τους, όποτε αυτά αποκαλύπτονται.
Για αυτό εμποδίζεται από την πολιτική ηγεσία και το στρατιωτικό κατεστημένο, κάθε απόπειρα να μπει τέλος στην καθημερινότητα της βαναυσότητας!  
Εμείς καλούμε σε ενότητα όλους για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων του Φαντάρου Πολίτη με Στολή και στην ανάπτυξη ενός μαζικού Κινήματος, Μέσα και Έξω από τον Στρατό ενάντια στον πόλεμο, τον εθνικισμό, τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, το φασισμό και τον σύγχρονο Κοινοβουλευτικό Ολοκληρωτισμό.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437 

diktiospartakos@hotmail.com
 Διαβάστε:
ΣΧΟΛΗ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ: Η ΛΙΣΤΑ ΜΕ ΤΑ 21 ΚΑΨΟΝΙΑ-ΒΑΝΑΥΣΟΤΗΤΕΣ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΠΡΩΤΟΕΤΩΝ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΠΟΥ ΔΙΕΞΑΓΟΝΤΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΑ ΑΠΟ 4ΕΤΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ!

http://diktiospartakos.blogspot.gr/2015/11/21-4.html

Ο Καμμένος για τα καψώνια στον στρατό και την καταδίκη του Ν.Αργυρίου (Δίκτυο Σπάρτακος)   

H εφημερίδα Πριν και ο Χρήστος Αβραμίδης ρωτούν για τα καψώνια στον στρατό και την καταδίκη του Δικτύου Σπάρτακος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου