Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2016

Tο 601 Α/Μ Τ.Π.- Στρατόπεδο Καμπάνη, Κιλκίς συνεχίζει να τρομοκρατεί! "Αυτό είναι το στρατόπεδο κολαστήριο στο Κιλκίς με ρεκόρ αυτοκτονιών στο Γ.Ε.Σ., που εξακολουθεί να βασανίζει και να σκοτώνει τα παιδιά μας"!!!

Πρόσφατα είδε το φως της δημοσιότητας η συγκεκριμένη επώνυμη καταγγελία την οποία παραθέτουμε αυτούσια:
«601 Α/Μ Τ.Π.- Στρατόπεδο Καμπάνη, Κιλκίς: Το τάγμα με το ρεκόρ αυτοκτονιών στο Γ.Ε.Σ. εξακολουθεί να βασανίζει και να σκοτώνει τα παιδιά μας!!!
Ονομάζομαι Κ.Ρ. και υπηρέτησα πριν από 20 περίπου χρόνια τη θητεία μου στο στρατόπεδο-κολαστήριο 601 Α/Μ Τάγμα Πεζικού στη Νέα Σάντα του Κιλκίς (τότε λεγόταν «601 Τάγμα Πεζικού»).
Μόλις μαθεύτηκε από τους ανωτέρους μου ότι πήρα μετάθεση για το 601 Τάγμα Πεζικού, άρχισαν να με προϊδεάζουν για το τι επρόκειτο να μου συμβεί, λέγοντάς μου το σύνθημα «καλύτερα κομάντα, παρά στη Νέα Σάντα», χωρίς όμως και πάλι εγώ να έχω καταλάβει πλήρως το μέγεθος του κακού που με περίμενε.

Παρουσιάστηκα λοιπόν στο 601 Τ.Π. στη Νέα Σάντα το 1997 το καλοκαίρι. Τι να πρωτοθυμηθώ από εκείνο το στρατόπεδο;

Κατ’ αρχάς, εβδομάδα προσαρμογής δεν είδαμε ούτε στα όνειρά μας!
Πίναμε νερό από σκουριασμένες βρύσες, με αποτέλεσμα εγώ και άλλοι στρατιώτες να καταλήξουμε με στομαχικά προβλήματα και αφυδάτωση στο νοσοκομείο!
Οι έξοδοι και οι άδειες που παίρναμε, ήταν απειροελάχιστες! Ένα θα σας πω μόνο: Άδειες μπορεί να περνούσαν 6 μήνες ή και περισσότερο για να πάρουμε, έξοδο μπορεί να είχαμε και μία φορά την εβδομάδα, ενώ είδα με τα ίδια μου τα μάτια, ότι υπήρχε λόχος μέσα στο στρατόπεδο ο οποίος δεν είχε ποτέ εξοδούχους!!!
Το Κ.Ψ.Μ. ήταν για αρκετό καιρό κλειστό, διότι ενώ χρειαζόταν επισκευές, αυτές αργούσαν χαρακτηριστικά να ξεκινήσουν!

Οι υπηρεσίες ήταν ατελείωτες! Για να σας δώσω να καταλάβετε, κάποια φορά χρειάστηκε να μείνω θαλαμοφύλακας για 15 ώρες και 30 λεπτά συνεχόμενα!!!
Κάποια στιγμή, μετά από καιρό, αντιμετώπισα ένα πρόβλημα στο πόδι μου και χρειάστηκε να με πάνε στο στρατιωτικό νοσοκομείο για να με δει γιατρός. Μόλις ο γιατρός είδε στο χαρτί σε ποιο τάγμα υπηρετούσα, γυρνάει και λέει σε ένα συνάδελφό του που καθόταν δίπλα του:
«Αυτό το τάγμα, το 601, έχει το ρεκόρ αυτοκτονιών στο Γ.Ε.Σ.»!!!
Συνέβησαν επίσης και άλλα θλιβερά γεγονότα κατά τη διάρκεια της θητείας μου στο τάγμα αυτό, τα οποία έχω προσπαθήσει να τα ξεχάσω όλα αυτά τα χρόνια που πέρασαν.
Και όταν έφτασε η ώρα της απόλυσής μου (ουσιαστικά της απελευθέρωσής μου), μου πήρε αρκετούς μήνες για να μπορέσω να συνέλθω ψυχολογικά!
Φέτος λοιπόν, το 2016, αποφάσισα να ψάξω στο ίντερνετ για να βρω πληροφορίες σχετικά με το τι γίνεται σήμερα στο στρατόπεδο που υπηρέτησα.
Και τι ανακάλυψα; Τα πράγματα στο στρατόπεδο-κολαστήριο 601 πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο!!!

Διαβάζω παρακάτω από την ιστοσελίδα http://www.goumenissa.info μία δημοσίευση του Αυγούστου του 2010:

«Απαγχονισμένος βρέθηκε στρατιώτης σε στρατιωτική μονάδα του Κιλκίς
Από το Γενικό Επιτελείο Στρατού ανακοινώνεται ότι στις 25 Αυγούστου 2010 και ώρα 04.40, ένας 19χρονος στρατιώτης Πεζικού, ο οποίος υπηρετούσε σε μονάδα του Κιλκίς, βρέθηκε απαγχονισμένος εντός του στρατοπέδου.

Ο 19χρονος στρατιώτης Πεζικού καταγόταν από περιοχή της Αθήνας και υπηρετούσε σε στρατόπεδο στο Κιλκίς. Ο νεαρός είχε παρουσιαστεί στο 601 Αερομεταφερόμενο Τάγμα Πεζικού που λειτουργεί εντός του στρατοπέδου Καμπάνη, μόλις τον περασμένο Μάιο.»
Και παρακάτω, διαβάζω από την ιστοσελίδα tvxs.gr μία δημοσίευση με φετινή ημερομηνία (15/2/2016):
«Χώσιμο καταγγέλλουν οι φαντάροι στο Στρατόπεδο Καμπάνη του Κιλκίς
Καθαριότητα, σκοπιά, αγγαρεία και υπηρεσία χωρίς διάλειμμα και ανύπαρκτος χρόνος για πρωινό. Αυτή είναι η κατάσταση που επικρατεί στην 71η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία “ΠΟΝΤΟΣ» στο Στρατόπεδο Καμπάνη στο Κιλκίς, σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλουν οι φαντάροι που υπηρετούν εκεί.
Η καταγγελία των φαντάρων, όπως τη δημοσιεύει το Δίκτυο Σπάρτακος:
Υπηρετούμε στην 71η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία «ΠΟΝΤΟΣ» και ποιο συγκεκριμένα στο 601 Α/Μ Τ.Π. Στρατόπεδο Καμπάνη στο Κιλκίς.
Σε αυτή τη μονάδα ο στρατιώτης θεωρείται αναλώσιμος, σύμφωνα με τα λεγόμενα του Ταξίαρχου και σκουπίδι διότι το πρόγραμμα της ημέρας έχει ως εξής:
· 6:00: Εγερτήριο, Στρώσιμο κρεβατιού, Πλύσιμο προσώπου/δοντιών (αν είσαι τόσο γρήγορος ή έχεις ξυπνήσει κάνα 5λεπτο πριν και έχεις ξεστρώσει ώστε να προλάβεις να πλυθείς.
· 6:10: Φρουρά.
· 6:15 – 6:45: Καθαριότητες και εφόσον το επιτρέψει ο εκάστοτε ΑΥΔΜ μπορείς να αποχωρήσεις από τον θάλαμο.

· 6:45 – 7:00: Ο υποτιθέμενος χρόνος για πρωινό ο οποίος δεν υπάρχει διότι μας καθυστερεί ο κομπλεξαρισμένος ΑΥΔΜ με αποτέλεσμα να πηγαίνει ο καθένας στο λόχο του για να δώσει το παρών για την πρωινή αναφορά.
Το υπόλοιπο της ημέρας εφόσον δεν έχεις υπηρεσία και είσαι εξοδούχος είναι χώσιμο σε άσκοπες αγγαρείες ή και σε νούμερο υπηρεσίας κάποιου στρατιώτη ή στελέχους που λείπει και δεν μπορεί να εκτελεστεί εκείνη τη στιγμή από αυτόν που έχει την υπηρεσία.
Επίσης στις αγγαρείες όταν κουράζεσαι και θες διάλειμμα σου πετάνε τη δικαιολογία «νέος είσαι δεν παθαίνεις τίποτα» με αποτέλεσμα να έχουν σακατευτεί όλοι οι στρατιώτες και να είναι κουρασμένοι από την εξουθενωμένη αγγαρεία και να έχουν σε 10 λεπτά υπηρεσία σκοπιάς/θαλαμοφύλακα/περιπόλου και να απαιτούν να εκτελεστεί πρόβλεπε.
Οι ΕΠΟΠ Λοχίες στο μεγαλύτερο αριθμό στο στρατόπεδο σε διατάζουν και σε πάνε κόντρα, ο διοικητής κάνει άσκοπες ταγματικές αναφορές χωρίς ουσία παρά μόνο να δείξει ότι και καλά υπάρχει κινητικότητα και ενδιαφέρον από την διοίκηση.
Όσο για τον Ταξίαρχο δεν του καίγεται καρφί αν στέλεχος ή στρατιώτης τραυματιστεί ή πεθάνει, διότι υπάρχουν άλλοι να τους αντικαταστήσουν, όπως και είχε γίνει στην άσκηση της Ταξιαρχίας ΤΑΛΩΣ – 2015 όπου δεν ενδιαφέρθηκε για τον σοβαρό τραυματισμό ενός στελέχους και έδωσε εντολή να συνεχιστεί η άσκηση.

Έχουμε και λέμε: Ταξιαρχία της πλάκας που φοράει κόκκινο μπερέ και το παίζει ειδικές δυνάμεις, δεν τους ενδιαφέρει ο στρατιώτης αν πονάει παρά μόνο να γίνονται οι αγγαρείες και καθαριότητες που του αναθέτουν στο στρατόπεδο, δηλαδή δούλοι και παραδουλεύτρες.»
Με εκτίμηση Κ.Ρ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437 

diktiospartakos@hotmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου