Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2016

Λέρος 20/10. Μία μεγάλη μέρα ντροπής και τελικά ανακούφισης άργησε αλλά έφτασε στο τέλος της

Ντροπή για 10 ανθρώπους που επαναπροωθήθηκαν στην Τουρκία μέσα στο "σκοτάδι" κάτω από τη μύτη υπουργείων, υπηρεσιών και οργανώσεων. 
Τα "εκτελεστικά όργανα" τους αρπάζουν από δομή φιλοξενίας ευάλωτων ατόμων τους οδηγούν στο άγνωστο μετά από μία νύχτα σε Α.Τ. με τα παιδιά, τα μωρά στην αγκαλιά.

Ένα ζευγάρι με μωρό μόλις δύο μηνών κάποιο κακοσυντηρημένο γρανάζι μάλλον τους λυπήθηκε και τελευταία στιγμή τους πετά έξω από την πτήση επιστροφής στο μηδέν.
Και η ντροπή συνεχίζεται... μένουν άλλοι 78 άνθρωποι από την "ανεπιθύμητη παρτίδα" να επαναπροωθηθούν στην Τουρκία. Σκοτάδι και άγνοια στα υπουργεία. Ανώτερη δύναμη δίνει εντολές και τα όργανα απλώς εκτελούν. Όλοι παρανόμως ετοιμάζονταν να σταλούν στη Γη της Επαναπροώθησης παραβιάζοντας κάθε νόμιμη διαδικασία, αδιαφορώντας για την έκφραση βούλησης να κάνουν αίτημα για άσυλο. Η Γη της Επαναπροώθησης.... αυτή που μέχρι πριν κάποιο καιρό θεωρείτο νομικά απαγορευμένη.
Και να που τελευταία στιγμή κάποιο γαλόνι έτριξε (μα δεν θα ξηλωθεί!) και όλα ανατράπηκαν. Μαζέψτε πάλι τα δίποδα σαν μπαλάκια και ξαναπετάξτε τα μες στο καλάθι. Θα μείνουν εδώ. Τόση βρωμιά... μάλλον το παρακάναμε και θα μας πάρουν μυρωδιά.
Έμείς όμως έχουμε πίστη στο κράτος ότι θα ξεπλυθεί με νερό, αγιασμό και γαλόνια ΚΑΙ αυτή η ντροπή.
Έχουμε πίστη στην ΕΛΑΣ ότι θα συνεχίσει να εκτελεί ΤΥΦΛΑ το έργο της.
Έχουμε πίστη στα πολιτικά αγρίμια ότι θα κατασπαράξουν όσους περισσότερους μπορούν.


Πανελλαδική Δικτύωση Αντιρατσιστικών & Μεταναστευτικών Συλλογικοτήτων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου