Slider

Σάββατο, 8 Οκτωβρίου 2016

Ωραιόκαστρο: Ενημέρωση από την antifa πορεία και τις συγρούσεις με φασίστες και ΜΑΤ


Παρασκευή 7/10 πραγματοποιήσαμε την προγραμματισμένη αντιφασιστική συγκέντρωση στο Ωραιόκαστρο. Οι συγκεντρωμένοι στην αντιφασιστική συγκέντρωση ήταν περίπου 130-150 άτομα. Οι φασίστες προστατευμένοι από κλούβες σε όλα τα στενά αριθμούσαν γύρω στα 50 άτομα. Οι μπάτσοι είχαν κλείσει όλα τα στενά με διμοιρίες όπου οι αντιφασίστες ήταν συγκεντρωμένοι.
Φωνάχτηκαν συνθήματα «Φασίστες κουφάλες έρχονται κρεμάλες», «Δεν υπάρχουν Έλληνες δεν υπάρχουν ξένοι, μόνο καταπιεστές και καταπιεσμένοι». Στη συνέχεια, η αντιφασιστική συγκέντρωση πραγματοποίησε πορεία στο κέντρο του Ωραιοκάστρου. Εμφάνιση πίσω από τις διμοιρίες που ακολουθούσαν την αντιφασιστική πορεία έκαναν οι φασίστες και μετά από μικρή ένταση, κινήθηκαν σε στενά του Ωραιοκάστρου. Στη συνέχεια, ξαναεμφανίστηκαν και η η πορεία κινήθηκε προς αυτούς. Οι φασίστες χτυπήθηκαν από την πορεία μέχρι που διμοιρίες εμφανίστηκαν και επιτέθηκαν μέσα από τις τάξεις των φασιστών. Πέσαν κρότου λάμψης και φισουνιες. Ενώ διμοιρίες μας ακολούθησαν μέχρι ακόμα να επιστρέψουμε στα πούλμαν και έπειτα με κλούβες μας ακολουθούσαν μέχρι Θεσσαλονίκη. Για ακόμα μια φορά βλέπουμε τη συνεργασία φασιστών και μπάτσων μια ακολουθία γεγονότων και συμπόρευσης κράτους-παρακράτους που τις τελευταίες εβδομάδες επαναλαμβάνεται «τυχαία» συνεχώς, όπως στο Ρέθυμνο. Να ξέρουν ότι τίποτα δεν θα μας σταματήσει ούτε τα φασιστικά σκυλιά ούτε τα ΜΑΤ της αριστεράς. Ο αγώνας μας είναι δίκαιος, είναι αγώνας ενάντια στο μίσος, αγώνας ντόπιων και μεταναστών για ζωή κι αξιοπρέπεια.


Φασίστες θα σας θάψουμε

Μπάτσοι tv νεοναζί όλα τα καθάρματα δουλεύουνε μαζί.

Συλλογικότητα για τον Κοινωνικό Αναρχισμό 《Μαύρο και Κόκκινο》| Μέλος Α.Π.Ο.

ΜΠΑΤΣΟΙ – ΔΗΜΑΡΧΟΙ – ΝΕΟΝΑΖΙ
όλα τα καθάρματα δουλεύουνε μαζί

17:15 Οι αντιφασίστες/ριες φτάσανε στο Ωραιόκαστρο. Με άμεσα αντανακλαστικά επιχειρήθηκε η προσέγγιση της πλατείας οπού οι φασίστες με τις πλάτες των μπάτσων είχαν πάει νωρίτερα. Ουσιαστικά μιλάμε για 20 γραφικούς φασίστες αποκλεισμένους σε μια μικρή πλατεία και γύρω σε κάθε στενό κλούβες και διμοιρίες. Στη συνέχεια ο κόσμος κατευθύνθηκε στο 1ο Δημοτικό Ωραιοκάστρου όπου και πραγματοποιήθηκε δίωρη συγκέντρωση μιας και ήταν το μόνο σημείο που υπήρχε οπτική επαφή με τους φασίστες φωνάζοντας συνθήματα και αποτρέποντας την πρόσβαση σε όποιον ήθελε να πάει στην πλατεία.

Έπειτα πραγματοποιήθηκε πορεία στους κεντρικούς δρόμους του Ωραιοκάστρου για την αποτροπή τυχόν πορείας από σίστες. Κατά τη διάρκεια της πορείας εντοπίστηκαν μερικοί θρασύδειλοι να κουνάνε κάτι σημαιάκια καμιά πενηνταριά μέτρα πίσω από τους μπάτσους και να κινούνται παράλληλα με την πορεία οπότε και αποφασίστηκε να κατευθυνθούμε προς αυτούς. Μόλις η μπροστινή περιφρούρηση απέκτησε ξανά οπτική επαφή μαζί τους, τους κυνήγησε. Άμεσα, κυριολεκτικά ανάμεσα από τους φασίστες, πετάχτηκε μια διμοιρία και άδειασε μια φυσούνα προσπαθώντας να απωθήσει τον κόσμο, όπως σε άπειρες άλλες περιπτώσεις (Κομοτηνή ’12, Φλεβάρη ’07 κτλ) όπου οι μπάτσοι το έχουν παίξει εμπροσθοφυλακή για τα ασπόνδυλα. Ενώ όλη η πορεία ήταν περικυκλωμένη η περιφρούρηση υπερασπίστηκε τον κόσμο και με ψυχραιμία δημιούργησε μια ασφαλή διέξοδο και ανασυγκροτήθηκε το μπλοκ.

Έγινε ξεκάθαρο στους μπάτσους ότι εάν δεν αποχωρήσουν οι σίστες δεν θα πηγαίναμε πουθενά. Ο κόσμος συνέχισε να φωνάζει συνθήματα ενώ οι φλώροι ξετρύπωσαν από μια πιλοτή που είχαν κρυφτεί και ξεκίνησαν ξανά να κουνάνε σημαιάκια ενώ κάποιοι από αυτούς άρχισαν να πετάνε πέτρες ΑΚΡΙΒΩΣ πίσω από τους μπάτσους. Σε μια προσπάθεια να αποσυμφορήσουν την κατάσταση οι μπάτσοι επιχείρησαν ξανά να σπάσουν την πορεία επιτιθέμενοι από δύο πλευρές με τον κόσμο για άλλη μια φορά να αποχωρεί συγκροτημένα. Οι φασίστες φυγαδεύτηκαν από τους μπάτσους ενώ παράλληλα οι αντιφασίστες/ριες κέρδισαν τους δρόμους του Ωραιοκάστρου.

Για άλλη μια φορά αποδείχτηκε ότι όλα αυτά τα φασιστικά μορφώματα δεν μπορούν να κάνουν βήμα χωρίς την ΕΛ.ΑΣ.
Η Θεσσαλονίκη και οι περιοχές της ήταν είναι και θα είναι αντιφασιστικές.
Η κοινωνία του Ωραιοκάστρου πρέπει επιτέλους να πάρει θέση σε όλα αυτά καθώς και πρέπει να αναρωτηθεί γιατί ο δήμαρχός της ήταν ομιλητής σε εκδήλωση φασιστών.

Εμείς για άλλη μια φορά κάνουμε ξεκάθαρο πως δεν θα αφήσουμε σπιθαμή γης στους εχθρούς της ελευθερίας.

Φασιστάκια θα μας βρίσκετε συνέχεια μπροστά σας.

Ελάτε με τους μπάτσους, ελάτε με μαχαίρια, φασίστες θα σας κόψουμε τα πόδια και τα χέρια

ΔΕ ΣΑΣ ΨΑΧΝΟΥΜΕ, ΣΑΣ ΚΥΝΗΓΑΜΕ

Αντιφασιστικό -Αντιεξουσιαστικό Στέκι ΚΑΜΕΝΙΚ

Αναδημοσίευση από athens.indymedia.org 1 και 2 – Πηγή φωτογραφιών εδώ
http://mpalothia.net

57f80c9d1dc524d2068b487257f80c9a1dc524d2068b487057f80c971dc524d2068b486c57f80da21dc524bb6d8b495d
57f80e031dc524d2068b487a57f80ca61dc524d2068b487857f80c991dc524d2068b486e57f80c891dc524bb6d8b495557f80c791dc524bb6d8b494f

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου