Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2016

Πως, γιατί και από ποιους καλλιεργείται ο φόβος θερμού επεισοδίου στο Αιγαίο!

Σε όλους είναι γνωστός ο ρόλος μιλιταριστικού σαιτ που όχι μόνο προβάλλει συστηματικά την προπαγάνδα των ΝΑΖΙ της Χρυσής Αυγής και τον "πάντα αγαθών προθέσεων" ρόλο της Ρωσίας, αλλά επίσης καλλιεργεί με οργανωμένο και σταθερό τρόπο κλίμα «εθνικής ανασφάλειας», μέσω των συνεχών αναρτήσεων για δήθεν  θερμά επεισόδια στο Αιγαίο.
Ουσιαστικά πρόκειται για φερέφωνο του βαθέως κράτους, που συντονίζεται με τα κόμματα της δεξιάς και της φασιστικής ακροδεξιάς. Βρίσκοντας την συνέχεια  του σε εκπροσώπους του καθηγητικού κατεστημένου –ιδιαίτερα στο ΠΑΝΤΕΙΟ Πανεπιστήμιο- που αποτελούν ταυτόχρονα μέλη του ακροδεξιού και μισαλλόδοξου ΔΙΚΤΥΟΥ 21, αλλά και σε δεξαμενές καθεστωτικής προπαγάνδας, στις οποίες συμμετέχουν και μέλη των κυβερνητικών κομμάτων, με κεντρικό ρόλο στην χάραξη της αστικής πολιτικής. Οι απόψεις τους συχνά φιλοξενούνται σε τηλεοπτικό κανάλι μεγαλοεφοπλιστή, που όλως τυχαίως συνεργάζεται επιχειρηματικά με το ΝΑΤΟ!
Από την άνοιξη λοιπόν μέχρι σήμερα, η προβαλλόμενη από αυτούς τους φορείς «τουρκική επιθετικότητα-προκλητικότητα», παρ΄ ολίγο να αρπάξει την «νησίδα Παναγιά», να επαναλάβει το σχέδιο Βαριοπούλα εισβάλλοντας στον Νότιο Έβρο στο πλαίσιο του Πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου και να κατακτήσει τα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου.
Φυσικά, όλοι αυτοί παίζουν το παιχνίδι της κυβέρνησης που αφενός τους καταγγέλλει «για πολιτική εκμετάλλευση των εθνικών θεμάτων», αφετέρου τους χρησιμοποιεί για να αποπροσανατολίσει τον κόσμο της εργασίας από την καυτή ατζέντα των αντεργατικών-αντικοινωνικών μέτρων που ψηφίζει και εφαρμόζει, ενώ παράλληλα ενισχύει την πολεμική προετοιμασία στο πλαίσιο του Δόγματος της Αποτροπής, εντείνει την συμμετοχή στις ιμπεριαλιστικές εκστρατείες των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-Ε.Ε. και προωθεί συγκεκριμένα εξοπλιστικά προγράμματα, με πεδίο δράσης την Ανατολική Μεσόγειο.     
Όλη αυτή η καθεστωτική προπαγάνδα εντάθηκε μετά τις δηλώσεις Ερντογάν για την συνθήκη της Λωζάννης, καθώς αποκρύπτοντας το πραγματικό περιεχόμενο του ελληνοτουρκικού ανταγωνισμού- που έτσι και αλλιώς «συσκοτίζει» την ύπαρξη του καθώς επιλέγει να προβάλλει ως εργαλείο ανάλυσης και χάραξης πολιτικής την οπτική του τουρκικού αναθεωρητισμού-, επιδιώκοντας να περάσει ένα κλίμα «εθνικών κινδύνων», που απαιτεί «εθνική ενότητα και συστράτευση», με πρώτο επίδικο την υποταγή των εργαζομένων στην εφαρμοζόμενη μνημονιακή πολιτική. 
Ώστε να βγούμε από την κρίση-χρεωκοπία, να σταθούμε στα πόδια μας και να αντιμετωπίσουμε τον ΕΞ Ανατολών Εχθρό»!
Και έχει επομένως σημασία να δούμε πως προβάλλεται και αξιοποιείται ο κίνδυνος θερμού επεισοδίου στο Αιγαίο!
Το βράδυ του Σαββάτου 15/10/2016 επιχειρήθηκε να δημιουργηθεί κλίμα νέων Ιμίων όταν σειρά σαιτ πρόβαλαν ως «σοβαρή Πρόκληση»  το γεγονός ότι  «Οι τουρκικές αρχές εξέδωσαν τις ΝΟΤΑΜ Α4535/16 & Α4540/16 με την οποία αμφισβητούν την αρμοδιότητα της Ελλάδας να εκτελέσει επιχείρηση SAR (NOTAM A2239/16 &A2242/16), λόγω ναυαγίου στην περιοχή Βόρεια ΣΑΜΟΥ – ΙΚΑΡΙΑΣ. Ειδικότερα, η Τουρκία ισχυρίζεται ότι η περιοχή έρευνας ανήκει στην αρμοδιότητά της και η επιχείρηση SAR θα πρέπει να συντονιστεί από το τουρκικό Κέντρο Ε-Δ!!!!».
Διαβάζουμε σε άλλο σαιτ:  «Σοβαρό επεισόδιο επιχειρεί να δημιουργήσει η Άγκυρα με αφορμή την επιχείρησης έρευνας και διάσωσης για ναυαγό στο Αιγαίο. Με ΝΟΤΑΜ που εξέδωσε σήμερα το μεσημέρι, δηλώνει πως έχει την αρμοδιότητα για την έρευνα και διάσωση στην περιοχή και καλεί όσους συμμετέχουν στην επιχείρηση να αναφέρουν στο Τουρκικό Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης. Παράλληλα τουρκικό ελικόπτερο μπήκε χωρίς άδεια στο FIR Αθηνών, στην περιοχή μεταξύ Χίου και Σάμου που γίνονταν οι έρευνες επιχειρώντας να δηλώσει το "παρόν" στην προσπάθεια για τον εντοπισμό του αγνοούμενου». 
Αναφέρουμε τα δύο αυτά δημοσιεύματα καθώς δίνουν τον τόνο που κινήθηκε η καθεστωτική προπαγάνδα.
Όμως τι έγινε μετά από αυτές τις αναρτήσεις; 
Τι ακολούθησε όλες αυτές στις σοβαρές τουρκικές προκλήσεις; 
Πως περιγράφηκε η  εξέλιξη της επιχείρησης που πολλοί άφηναν να εννοηθεί ότι εγκυμονεί την επανάληψη της κρίσης των Ιμίων;
Τίποτε! 
Δεν ακολούθησε καμιά νέα ανάρτηση, κανένα νέο δημοσίευμα.
Ξαφνικά, λες και η είδηση εξαφανίστηκε… 
Λες και έπαιξε τον ρόλο της και μετά αποσύρθηκε…
Για την ιστορία, η μόνη ανάρτηση που ακολούθησε και αυτή από μιλιταριστικό-φιλοχρυσαυγίτικο σαιτ ήρθε να δώσει παράσταση εθνικιστικής αυτοεπιβεβαίωσης:
«Στην Περιοχή επιχειρούσαν μόνο Ελληνικά Μέσα  και δεν δόθηκε καμιά απολύτως σημασία στις Τουρκικές προσπάθειες να εμπλακούν στην Έρευνα και την Διάσωση! Στα Θαλάσσια Στενά εμφανίστηκε Τουρκικό Ελικόπτερο που απονηώθηκε απο Φρεγάτα …Την ώρα που επιχείρησε να εισβάλει στο FIR Αθηνών Ελληνικό Μαχητικό  F-16 πέταξε χαμηλά κόβοντας της όρεξη του Τούρκικου για Ταρζανιές! Το Τούρκικο αμέσως μετά την εμφάνιση του Ελληνικού Μαχητικού την έκανε από την περιοχή με ελιγμούς !!!».
Στόχος της παρέμβασης μας δεν είναι κυρίως να αποκαλύψουμε τους όρους-το περιεχόμενο-τους μηχανισμούς άσκησης της καθεστωτικής προπαγάνδας και το πώς καλλιεργείται κλίμα εθνικής ανασφάλειας».
Θέλουμε να ενημερώσουμε τον λαό μας και να τον καλέσουμε σε μια νέα προσπάθεια ανασυγκρότησης του αντιπολεμικού και αντιμιλιταριστικού κινήματος που έχει ανάγκη, όσο ποτέ άλλοτε η εποχή μας.
Καλούμε λοιπόν σε Μαζική Συμμετοχή στην Αντιπολεμική, Αντιιμπεριαλιστική, Αντιφασιστική Πορεία Αλληλεγγύης στους Πρόσφυγες την Πέμπτη 20/10/2016  με συγκέντρωση στις 6 μμ στα Προπύλαια και πορεία στη Βουλή, τα γραφεία της Ε.Ε. και την Πρεσβεία των ΗΠΑ.
 ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437

http://diktiospartakos.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου