Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2016

Στρατός: Σεξουαλική Παρενόχληση και διαδικασίες Συγκάλυψης που επιτίθετανται ξανά στα θύματα!


Αυτός είναι ο Στρατός:
Πόλεμος-Καταστολή εργατικών αγώνων-Εθνικισμός-Σεξισμός!
Μείνετε μακρυά: κανένας νέος να μην μετατραπεί Πραιτοριανός του Στρατού και της Αστυνομίας, υπηρετώντας ένοπλα τον κόσμο των πλουσίων.
Και στην Κύπρο η Σεξουαλική Παρενόχληση αποτελεί στοιχείο της καθημερινότητας της Εθνικής Φρουράς, ενώ αποκαλύπτονται χυδαίες άνωθεν διατεταγμένες διαδικασίες συγκάλυψης και εκ νέου επίθεσης στα θύματα. 
Καλύπτουν τους Θύτες Στρατιωτικούς, Υπερασπίζονται το Γόητρο του Στρατού!
Έκθεση της Επιτρόπου Διοικήσεως μετά από καταγγελίες γυναίκας υπαξιωματικού Επικρίσεις για σεξουαλική παρενόχληση στην Εθνική Φρουρά
Επικρίσεις κατά του υπουργείου Άμυνας και του ΓΕΕΦ διατυπώνει η Επίτροπος Διοικήσεως σε έκθεσή της, για υπόθεση σεξουαλικής παρενόχλησης σε στρατιωτική μονάδα από αξιωματικό σε γυναίκα υπαξιωματικό. Οι επικρίσεις εστιάζονται κυρίως στην καθυστέρηση που παρατηρήθηκε για διερεύνηση των καταγγελιών της υπαξιωματικού, καθώς και στη μη θέσπιση κώδικα συμπεριφοράς για αποτροπή πράξεων σεξουαλικής παρενόχλησης.
Όπως γράφει ο Νέαρχος Κυπριανού στην εφημερίδα 'Ο Φιλελεύθερος', η πρώτη καταγγελία από την υπαξιωματικό υποβλήθηκε στο γραφείο της Επιτρόπου Διοικήσεως τον Νοέμβριο του 2010. Σύμφωνα με το θύμα, ο αξιωματικός συνήθιζε να απευθύνεται σ’ αυτή χρησιμοποιώντας εκφράσεις όπως, «μάνα μου», «αγάπη μου», «πουρέκκα μου», ενώ διαφοροποιούσε το πρόγραμμα εργασίας ώστε να συμπίπτει να εργάζονται τις ίδιες ώρες.

Η υπαξιωματικός κατήγγειλε ακόμα ότι ενώ βρισκόταν στο γραφείο της και εργαζόταν, ο αξιωματικός την άρπαξε από την κοιλιά και της είπε «έκαμες λλίην τζιοιλιούαν;». Η ίδια αντέδρασε και του είπε «κάτω τα χέρια σου».

Σύμφωνα με την έκθεση της Επιτρόπου, στη στρατιωτική έρευνα που έγινε δεν εξετάστηκαν οι λόγοι για τους οποίους η υπαξιωματικός επιθυμούσε να μη δοθεί συνέχεια στην καταγγελία της, αν ήταν πράγματι επειδή ήταν ικανοποιημένη και όχι για παράδειγμα ότι ήταν φοβισμένη/πιεσμένη/εξαναγκασμένη να δηλώσει ικανοποιημένη, ανησυχώντας για τυχόν αρνητικές συνέπειες για την ίδια.

Επιπρόσθετα, από τη διερεύνηση που έγινε από το γραφείο της Επιτρόπου προκύπτει ότι στη συνάντηση που έγινε τον Δεκέμβριο του 2010 με τον τότε αρχηγό της Εθνικής Φρουράς, αυτή πραγματοποιήθηκε στην παρουσία του καταγγελθέντος προσώπου και σύμφωνα με την ίδια η στάση του αρχηγού μόνο υποστηρικτική προς την ίδια δεν ήταν. Εν τέλει, τον Ιανουάριο του 2011, ο αρχηγός της Εθνικής Φρουράς ζήτησε από τον υποδιοικητή της μονάδας να διερευνήσει τις καταγγελίες της υπαξιωματικού.
Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με τις αναφορές της τελευταίας, στη νέα μονάδα που μετατέθηκε για λίγες μέρες τα πράγματα έβαιναν καλώς, μετά, όμως, άρχισε ψυχολογικός πόλεμος εναντίον της, με τον διοικητή να λέει ότι θα την τιμωρήσει ένεκα των καταγγελιών της.
Σύμφωνα με την έκθεση της Επιτρόπου, η παραπονούμενη, τότε, αποφάσισε να ζητήσει γραπτώς τον τερματισμό της διερεύνησης των καταγγελιών της. Ωστόσο, τιμωρήθηκε για «αναξιοπρεπή και ανοίκειο συμπεριφορά» και της επιβλήθηκε η ποινή της επίπληξης. Σύμφωνα με την έκθεση του γραφείου της Επιτρόπου Διοικήσεως, οι καταγγελίες της υπαξιωματικού αναμφισβήτητα και αντίθετα με τις πρόνοιες των νόμων δεν διερευνήθηκαν μόλις αυτές υποβλήθηκαν.
«Περαιτέρω, η ίδια όχι μόνο δεν φαίνεται να ενθαρρύνθηκε και να υποστηρίχθηκε ψυχολογικά στο να τις στηρίξει, αλλά, αντίθετα, της ζητείτο να τις αποσύρει (σύμφωνα με την ίδια, μάλιστα, δεχόμενη και απειλές), ενώ όταν τις απέσυρε όχι για μία φορά, τιμωρήθηκε πειθαρχικά, γιατί θεωρήθηκε ότι προσέβαλε το ήθος και την αξιοπρέπεια στελεχών της Εθνικής Φρουράς. Στο μεταξύ μάλιστα, μετατέθηκε (κατ’ επίκληση υπηρεσιακών αναγκών). Η επανειλημμένη υποβολή και απόσυρση των ίδιων καταγγελιών κανένα εμπλεκόμενο δεν προβλημάτισε και δεν έβαλε στη διαδικασία σκέψης ότι, πιθανόν, η ίδια να έδινε έναν απεγνωσμένο αγώνα για την αποκατάσταση του δικαιώματός της στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια, η οποία αισθανόταν ότι επλήγη από τη συμπεριφορά που κατάγγελλε, ο αγώνας αυτός, όμως, επίσης πιθανόν να προσέκρουε σε σκοπέλους, φόβο, απειλές, γι’ αυτό και κάθε φορά αναγκαζόταν να τον διακόψει», σημειώνεται στην έκθεση.
Προστίθεται ακόμη ότι «όταν για τελευταία φορά υπέβαλε γραπτώς την καταγγελία της, αντιμετωπίστηκε ως, περίπου, να είχε κινήσει κακόβουλη δίωξη, κατά του αξιωματικού, χωρίς και πάλι να εξεταστούν οι πιθανοί λόγοι για τους οποίους καταγγελία που υποβλήθηκε όχι μία φορά αποσύρθηκε επίσης όχι μία φορά.
Εν τέλει τιμωρήθηκε πειθαρχικά, επειδή απέσυρε τις καταγγελίες της, ανεξάρτητα από το αν εξαναγκάστηκε ή όχι σε κάτι τέτοιο, ωσάν να είχε αποδειχθεί ότι αυτή κακοβούλως έπλασε υπόθεση σεξουαλικής παρενόχλησής της».
Το γραφείο της Επιτρόπου Διοικήσεως, Ελίζας Σαββίδου, καταλήγοντας στην έκθεσή της συστήνει στο υπουργείο Άμυνας την εισαγωγή, κώδικα συμπεριφοράς για αποτροπή πράξεων σεξουαλικής παρενόχλησης στον εργασιακό χώρο, στον οποίο να προβλέπεται η διαδικασία η οποία πρέπει να ακολουθείται για διερεύνηση των καταγγελιών αυτών.
Αυτά γράφει ο Νέαρχος Κυπριανού στην Εφημερίδα "Ο Φιλελεύθερος".
Για να αποκαλύψει τόσο την πραγματικότητα της σύγχρονης Εθνικής Φρουράς, όσο και τα μέτρα καλλωπισμού της.
Γιατί τα μέτρα που προτείνονται, όχι μόνο είναι ημίμετρα, αλλά ουσιαστικά έρχονται να διαχειριστούν μια πραγματικότητα γνωστή σε όλους:
ότι ο Στρατός σε κάνει Άνδρα, δηλαδή σε μετατρέπει από ειρηνικό πολίτη, σε κάτι αφύσικο, σε Πολεμιστή, σε Δολοφόνο που καλείσαι άκριτα να Υπηρετήσεις Διαταγές που απαιτούν να σκοτώσεις και να σκοτωθείς για ταξικά, αστικά συμφέροντα!
ότι ο Στρατός, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Κύπρο, έρχεται να εκμεταλλευτεί την ανεργία και τα αδιέξοδα που προκάλεσε ο προηγούμενος γύρος οικονομικής ανάπτυξης και τα Μνημόνια, για να στρατολογήσει τους Μισθοφόρους, οι οποίοι ένοπλα θα επιβάλλουν την αντεργατική πολιτική και θα στηρίξουν την διεκδίκηση από την ελληνική-ελληνοκυπριακή άρχουσα τάξη, αναβαθμισμένου ρόλου στην Ανατολική Μεσόγειο.
Αφού τέτοιου είδους Υπανθρώπους Ράμπο απαιτεί ο σύγχρονος Κοινοβουλευτικός Ολοκληρωτισμός και οι πόλεμοι του, που ολοένα δυσκολότερα διακρίνεις τον Μισθοφόρο Πολεμιστή από τη Δύναμη Καταστολής, καθώς οι ρόλοι αλληλοδιαπλέκονται και αλληλοτροφοδοτούνται. 
Γιατί οι Σύγχρονοι Στρατοί, είτε εφέδρων, είτε μισθοφόρων αποτελούν την Σιδερένια φτέρα της άρχουσας τάξης, που εφαρμόζοντας τα δόγματα Άμυνας-Ασφάλειας εναντίον των ασύμμετρων απειλών αντιμετωπίζουν τους εργαζόμενους ως εσωτερικό εχθρό.
Αυτοί λοιπόν που κήρυξαν τον πόλεμο -πόλεμο ταξικό- εναντίον του κόσμου της εργασίας είτε στην ιμπεριαλιστική περιφέρεια, είτε στις καπιταλιστικές μητροπόλεις αποτελούν τον εχθρό μας.  
Κανένας νέος επομένως δεν έχει θέση σε Στρατό και Αστυνομία.
Μόνη απάντηση η ενίσχυση του Κινήματος μέσα και έξω από τον Στρατό για την Υπεράσπιση των δικαιωμάτων του Φαντάρου πολίτη με Στολή, η ενδυνάμωση του Αντιπολεμικού και Αντιμιλιταριστικού Κίνήματος ενάντια στον πόλεμο-εθνικισμό-φασισμό, το ΝΑΤΟ και την Ε.Ε., η πάλη ενάντια στις κυβερνήσεις, την αστική πολιτική και το σύστημα εκμετάλλευσης-καταπίεσης των εργαζομένων που έχει ανάγκη τον πόλεμο για να ξεπεράσει την κρίση του και τα αυξήσει τα κέρδη του θυσιάζοντας Εμάς!    
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437 
diktiospartakos.blogspot.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου