Slider

Δευτέρα, 14 Νοεμβρίου 2016

ΤΟ ΓΕΣ ΔΕΣΜΕΥΕΤΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΞ ΑΝΑΒΟΛΗΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΕΧΟΥΝ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΑ ΚΕΝ ΚΑΙ ΦΕΥΓΟΥΝ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΜΕΘΟΡΙΟ

Άντε παιδιά, οι μεταθέσεις βγήκαν, έφτασαν από την Παρασκευή το μεσημέρι στα ΚΕΝ -ιδιαίτερα Αυλώνας και Θήβας- με αποτέλεσμα τη Δευτέρα να φύγετε για τις μονάδες της Παραμεθορίου.
Βεβαίως, τα πράγματα από την Παρασκευή δεν εξελίχθησαν όπως ακριβώς τα περιέγραφε το ΓΕΣ καθώς υπήρχε ενημέρωση ότι ο ΑΓΕΣ Τελλίδης έχει υπογράψει την σχετική διαταγή και μέχρι το μεσημέρι της Παρασκευής οι μεταθέσεις θα είναι στα ΚΕΝ. 
Αντίθετα, οι συνάδελφοι παρέμειναν και αυτό τ Σαββατοκύριακο στα ΚΕΝ. Ενώ το ΓΕΣ υποστήριζε ότι αυτό έγινε για να κερδίσουν οι συνάδελφοι 2 επιπλέον άγραφες ημέρες άδειας (Σαββατοκύριακο), καθώς όλοι θα έβγαιναν από τα ΚΕΝ, στην πραγματικότητα πολλοί από αυτούς   έδωσαν κανονικά υπηρεσίες και πήραν έξοδο μόνο την Κυριακή!
Περιμένοντας να δούμε πως θα εξελιχθούν τα πράγματα τη Δευτέρα που κανονικά πρέπει να μας αποχαιρετήσουν οι συνάδελφοι, εμείς τους καλούμε -αν γίνει η στραβή και δε μετατευθούν- να βγουν αμέσως Παραπονούμενοι και να επικοινωνήσουν με την ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ.  
ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΘΗΤΕΙΑ.
Θυμίζουμε τι προηγήθηκε:
Το ΓΕΣ δεσμεύεται ότι την Παρασκευή 11/11 θα βγουν οι Μεταθέσεις των Εξ Αναβολής συναδέλφων που σήμερα βρίσκονται στα Κέντρα Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων.
Οι μεταθέσεις βρίσκονταν την Τετάρτη 09/11/2016  στο γραφείο του ΑΓΕΣ Τελλίδη προκειμένου να υπογραφούν.
Οι μεταθέσεις αυτές αφορούν τους συναδέλφους που είχαν ολοκληρώσει το στάδιο εκπαίδευσης και είχαν πάρει Αναβολή από τις μονάδες. 
Όπως είναι εύκολο να καταλάβουν όλοι, οι εξ αναβολής  συνάδελφοι που δεν είχαν ολοκληρώσει την εκπαίδευση στα ΚΕΝ, θα παραμείνουν εκεί και θα φύγουν για τις μονάδες μαζί με την Σειρά Νοεμβρίου.
Και το τονίζουμε αυτό γιατί οι αρμόδιοι υπαξιωματικοί και αξιωματικοί, είτε από άγνοια είτε λόγω απανθρωπιάς, κοροϊδεύουν και παραπλανούν τους συναδέλφους, λέγοντας τους ότι θα φύγουν όλοι οι εξ αναβολής στις 2 Δεκεμβρίου.
Κάτι που δεν ισχύει.
Πάντα, σύμφωνα με τις δεσμεύσεις του ΓΕΣ που δείχνει αποφασισμένο να αντιμετωπίσει αυτό το ζήτημα, ώστε να αποφευχθεί μια μεγάλη αδικία.   
Θυμίζουμε τι έχει προηγηθεί:
Tο ΓΕΣ παραβιάζει τις διαταγές του για όσους Οπλίτες κατατάσσονται μετά από Αναβολή Υγείας!
Οι χειρότεροι φόβοι των φαντάρων που κατατάσσονται μετά από Αναβολή επιβεβαιώθηκαν.
Παρά τις δεσμεύσεις του ΓΕΣ ότι θα σεβαστεί τα δικαιώματα των φαντάρων και θα εφαρμόσει τις σχετικές διαταγές,  τις παραβιάζει βάναυσα.
Σύμφωνα με καταγγελίες συναδέλφων στρατιωτών που πέρασαν τις πύλες των ΚΕΝ στις 2/11, θα παραμείνουν στα Κέντρα Εκπαίδευσης ως τις 28/11 και αφού ξαναπεράσουν εκπαίδευση θα πάρουν μετάθεση.
Είναι ενδεικτικό το πως αντιμετωπίζουν τις  δίκαιες αντιδράσεις και τα αιτήματα των φαντάρων.
Η αρμόδια υπηρεσία του, η Διεύθυνση Οπλιτών Θητείας (ΔΟΘ) δηλώνει αναρμόδια, ότι δεν ξέρει και θα δουν. Μιλάμε για την υπηρεσία που βγάζει τις Μεταθέσεις-Τοποθετήσεις.
Ο Διευθυντής  ου Γραφείου Στήριξης Οπλιτών, απαντά στους συναδέλφους ότι πρέπει να κάνουν υπομονή!
Αυτός είναι ο ρόλος του; Για αυτό ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος έφτιαξε την συγκεκριμένη υπηρεσία;
Για να να δηλώνουν αναρμόδιοι, να μας λένε ότι έχουμε δίκιο, αλλά ότι πρέπει αν κάνουμε υπομονή για να βγουν οι μεταθέσεις.... να τις υπογράψει ο ΑΓΕΣ Τελλίδης και ο Υπουργός.... και τελικά να φύγουμε όλοι μαζί από τα ΚΕΝ στις 28 Νοεμβρίου...
Όχι γιατί έτσι προβλέπει ο Νόμος και οι Διαταγές, αλλά γιατί έτσι βολεύει τους Γραφειοκράτες του Πενταγώνου! 
Διαβάζουμε λοιπόν στο army.gr, στο σαιτ του ΓΕΣ δηλαδή:
Οπλίτες που κατατάσσονται μετά από αναβολή υγείας
Όσοι ολοκλήρωσαν την Αρχική τους εκπαίδευση κατά τα 2/3 αυτής (δηλ. έχοντες προϋπηρεσία άνω των 23 ημερών), τοποθετούνται σε Μονάδες σύμφωνα με τη γενική πορεία και ανάλογα με την κατάσταση της θητείας τους. Στους ανωτέρω την πρώτη εβδομάδα κατατάξεως χορηγείται Φύλλο Πορείας για τις Μονάδες τους.
Οι έχοντες προϋπηρεσία κάτω των 23 ημερών, ενσωματώνονται και ακολουθούν την ΕΣΣΟ με την οποία επανακατατάχθηκαν.
Επαναλαμβάνουμε στο ΓΕΣ και τη ΔΟΘ ότι οι δεκάδες αυτοί στρατιώτες έχουν περατώσει τη βασική του εκπαίδευση.

Απαιτούμε επομένως από το ΓΕΣ να σεβαστεί τα δικαιώματα των φαντάρων.

Σας καλούμε λοιπόν να τηρήσετε και να εφαρμόσετε τον Νόμο.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437 
diktiospartakos@hotmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου