Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2016

Νέα οργανωμένη Επίθεση Φασιστών στο Ρέθυμνο αφήνει πίσω της δύο τραυματίες, ο ένας σοβαρά

Νέα φασιστική επίθεση οργανωμένης ομάδας τραμπούκων, με κράνη και full face για να κρύψουν την ταυτότητα τους, σημειώθηκε τις πρωινές ώρες της Κυριακής,  στο Ρέθυμνο.
Πιο συγκεκριμένα, στις μια παρά, στην πλατεία της Μητρόπολης, γνωστό σημείο συγκέντρωσης φοιτητών και μελών κοινωνικών κινημάτων, περίπου 15 φασίστες προχώρησαν σε επίθεση.
Με συνέπεια, τον τραυματισμό δύο ατόμων, ο ένας εξ αυτών σοβαρά, καθώς μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου του έγιναν πολλά ράμματα.
Άμεσα καλέστηκε και στην συνέχεια πραγματοποιήθηκε μεγάλη αντιφασιστική συγκέντρωση, παρά το περασμένο της ώρας.
Η νέα αυτή φασιστική επίθεση, ουσιαστικά αποτελεί συνέχεια των βίαιων γεγονότων που σημειώθηκαν κατά της διάρκεια αντιφασιστικής συγκέντρωσης στο Δημαρχείο του Ρεθύμνου την Τετάρτη 28/09, όταν εκδηλώθηκαν  επιθέσεις των ΜΑΤ κατά μήκος της κεντρικής λεωφόρου της πόλης όπου χτύπαγαν με τα γκλομπ και τις ασπίδες τους αντιφασίστες και ψέκαζαν με χημικά όλο τον κόσμο που βρισκόταν εκείνη την ώρα στο δρόμο υπερασπιζόμενοι τους φασίστες και τους νεοναζί χρυσαυγίτες , τους οπαδούς του επικίνδυνου μορφώματος του Σώρρα και μελών του ΣΑΟΡ (σύλλογος αλληλοβοήθειας οφειλετών Ρεθύμνου) που έχει εξελιχθεί σε ακροδεξιό θύλακα. Επίσης ανάμεσα τους βρίσκονται και ασφαλίτες. Όλα αυτά φυσικά κάτω από τις οδηγίες του νέου Αστυνομικού Διευθυντή Κρήτης, επιλογή του υπουργού ΠΡΟΠΟ Ν.Τόσκα.
Τόσο στην Κρήτη όσο και στα νησιά του Αιγαίου, αλλά όχι μόνο, η ακροδεξιά εκμεταλλεύεται το προσφυγικό ζήτημα για να επενδύσει πολιτικά και να εξάψει τα εθνικιστικά και ρατσιστικά πάθη. Στην Κρήτη συγκεκριμένες μερίδες της τουριστικής βιομηχανίας και του εμπορικού κόσμου αντιδρούν στην εγκατάσταση προσφύγων, πριμοδοτώντας με κάθε τρόπο τη τραμπούκινη δράση ΝΑΖΙ και εξτρεμιστών της ακροδεξιάς.
Από την άλλη μεριά, ολοένα συχνότερα καταγράφονται είτε απευθείας επιθέσεις του κράτους και των κατασταλτικών του μηχανισμών εναντίον αλληλλέγγυων αγωνιστών όπως στη Θεσσαλονίκη αλλά και εις βάρος μεταναστών -τα εμετικά γεγονότα με πρωταγωνιστές τους ένστολους υπανθρώπους του Αστυνομικού Τμήματος Ομονοίας-, είτε η κυβέρνηση και οι Πραιτοριανοί της δείχνουν μιας «περίεργη συνεργασία» και Ανοχή στις επιθέσεις της δολοφονικής συμμορίας τραμπούκων της Χρυσής Αυγής, όπως αυτή που σημειώθηκε πρόσφατα εναντίον αντιφασιστών αγωνιστών έξω από τα δικαστήρια που διεξάγεται η δική τους για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.   
Η Ελλάδα ολοένα περισσότερο μετατρέπεται σε μια τεράστια φυλακή προσφύγων ως αποτέλεσμα της απάνθρωπης αντιμεταναστευτικής πολιτικής  της Ε.Ε. και της συμφωνίας Ε.Ε.-Τουρκίας, ενώ ο πόλεμος στην Συρία οξύνεται ως αποτέλεσμα της κλιμάκωσης του ανταγωνισμού μεγάλων και περιφερειακών ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, αλλά επίσης σχεδιάζονται νέες επεμβάσεις της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ που είναι σίγουρο ότι θα προκαλέσουν νέα ποτάμια ανθρώπινης δυστυχίας.
Το αρχικό κλίμα αλληλεγγύης και στήριξης που επέδειξε ο λαός μας πρέπει λοιπόν να αντιστραφεί. 
Για αυτό ορθώνονται καθημερινά τείχη ρατσισμού και μισσαλοδοξίας, για αυτό καλλιεργείται η Ισλαμοφοβία, επενδύοντας πολιτικά ο Ναζισμός για να βγει από το πολιτικό περιθώριο, αλλά και η κυβέρνηση, αφενός για να αποπροσανατολίσει από την στυγνή μνημονιακή της πολιτική, για να αποκρύψει τις ευθύνες από την συμμετοχή της στα ιμπεριαλιστικά εγκλήματα και για να μπορέσει να εφαρμόσει όλη την ατζέντα των πολεμικών-κατασταλτικών δογμάτων που αντιμετωπίζουν τον κόσμο της εργασίας και τα κοινωνικά κινήματα ως εσωτερικό εχθρό!
Εμείς δηλώνουμε ότι οι Μετανάστες-Πρόσφυγες είναι Ταξικά Αδέλφια μας.
Καθήκον μας η ανασυγκρότηση του Αντιπολεμικού κινήματος, να διώξουμε τις βάσεις του θανάτου και να υποδεχτούμε τους πρόσφυγες-μετανάστες, ικανοποιώντας όλα τα αιτήματα τους. 
Πρέπει τώρα να συμβάλλουμε στην ανάπτυξη ενός εργατικού διεθνιστικού αντικαπιταλιστικού κινήματος ενάντια στην ταξική αστική πολιτική και την κυβέρνηση, στους πολέμους και στις επεμβάσεις, στο ΝΑΤΟ, τον ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ και την Ε.Ε. 
Να Μπλοκάρουμε την πρόσληψη Μισθοφόρων Στρατιωτών, τα νέα εξοπλιστικά προγράμματα και την προμήθεια μέσων καταστολής, το ξεπούλημα της χακί ακίνητης περιουσίας με το αντίτιμο της οποίας η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σχεδιάζει νέες αγορές όπλων.
Καθοριστική κρίνεται η μαχητική παρέμβαση Μέσα στον Στρατό, η ανάπτυξη Αντιστάσεων των φαντάρων και του μόνιμου προσωπικού για το Μπλοκάρισμα της Πολεμικής και Κατασταλτικής πολεμικής μηχανής.
Άμεσος στόχος του κινήματος πρέπει να γίνει η Ανατροπή της αστικής πολιτικής που ετοιμάζεται να εξαφανίσει κάθε εργασιακό δικαίωμα, να ξεπουλήσει τα πάντα, εντείνοντας την κρατική τρομοκρατία και τους πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς.
Ο Αντιφασιστικός Αγώνας που απαιτεί η εποχή μας πρέπει να συνδεθεί με την Αντικυβερνητική και ΑντιΕ.Ε. πάλη, το κράτος του σύγχρονου Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού και να προβάλλει την ανάγκη-δυνατότητα της Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής.  
Δική μας απάντηση η μαζική συμμετοχή στην Αντιπολεμική, Αντιιμπεριαλιστική, Αντιφασιστική Πορεία Αλληλεγγύης στους Πρόσφυγες την Πέμπτη 20/10/2016  με συγκέντρωση στις 6 μμ στα Προπύλαια και πορεία στη Βουλή, τα γραφεία της Ε.Ε. και την Πρεσβεία των ΗΠΑ.
ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
Τηλ: 6932 955437             

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου